mielone - 47549 przepisów (strona:2072/3170)

Faszerowane cukinie zapiekane w sosie pomidorowym 147

Przepis, a w zasadzie patent na to danie dostałam od koleżanki. U mnie w wersji prawie warzywnej, ale zdecydowanie pasuje tutaj farsz mięsny (np. taki jak do kotletów mielonych). No i któż oparłby się tym pięknym, okrąglutkim cukiniom?;) To właśnie one nadają temu daniu cały urok :) Składniki: 4 okrągłe cukinie 1/3 puszki kukurydzy 1/3 puszki czerwonej fasoli kilka plasterków

My simple kitchen
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym 250

zachodu. Urlop niestety już się kończy i nie cieszy mnie perspektywa powrotu do szybkich dań obiadowych. A gdzieś za mną chodzi jeszcze szarlotka... Składniki: 2 papryki czerwone 15 dag mielonego mięsa 1/2 torebki ugotowanego ryżu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 puszki kukurydzy sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie 2 łyżki bułki tartej margaryna do wysmarowania formy 4 plasterki

My simple kitchen
Pierogi z mięsem 151

tego przepisu ( klik ) i się nie zawiodłam :)   Składniki: Ciasto: 375 g mąki 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 350 g mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1 małe jajko 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki kaszy manny 1/2 łyżeczki soli i pieprzu 1 łyżeczka majeranku Cebulę

My simple kitchen
Piernik staropolski cz.II 144

ostatni placek. Przykryć z wierzchu papierem do pieczenia i obciążyć czymś ciężkim. Pozostawić tak najlepiej na całą noc. Następnego dnia polać go polewą i ozdobić według uznania (ja użyłam mielonych orzechów włoskich i posypki w kształcie śnieżynek i gwiazdek). Polewa: Masło rozpuścić i zdjąć z ognia. Do gorącego wsypać cukier puder i dokładnie wymieszać. Następnie dodać kakao. Nadal mieszając

My simple kitchen
Orzechowe pancakes z korzenno-pomarańczowym sosem 139

rozgrzewające przyprawy. Zimowe śniadanie w najlepszym wydaniu :)   Składniki na 6 placuszków: 1/2 szklanki mąki 1 białko szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 2 łyżki mielonych orzechów włoskich 1/2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżki oleju Korzenny sos pomarańczowy: 1,5 pomarańczy skóra z 1/2 pomarańczy 1 kora cynamonu kilka goździków gwiazdka anyżu 1 łyżka masła

My simple kitchen
Kalarepa do obiadu 161

nawet M ją polubił. Nie pomijajcie dodatku liści - są smaczne i bardzo wzbogacają smak całej potrawy. Taka kalarepa nadaje się jako dodatek np. do jajka sadzonego, schabowego czy mielonych. Jest smaczna i łatwa w przygotowaniu. Składniki: 2 duże kalarepy 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1/2 łyżeczki soli sol, pieprz, vegeta Kalarepę pozbawiamy liści i obieramy ze skórki

My simple kitchen
Sos szparagowy 185

zwolenniczką. Do pewnych rzeczy, a także smaków, dorasta się. A szparagi pod taką postacią jadało się w moim domu od dzieciństwa. Taki sos często był dopełnieniem kotleta schabowego, mielonego czy zwykłych jajek sadzonych. Może i Wy się skusicie? :) Składniki: pęczek białych szparagów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1,5 chochli wody, w której gotowały się szparagi

My simple kitchen
Klasyczna mizeria 107

soli pieprz Ogórki obieramy i kroimy na plasterki. Plasterki zasypujemy solą, aby szybciej puściły wodę. Wodę tę odcedzamy i plasterki zalewamy jogurtem naturalnym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Skomentuj

MamaOskarka
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów 179

kaszy jaglanej i suszonych pomidorów - przepis: Składniki: 100 g kaszy jaglanej ok. 140 g suszonych pomidorów w oleju (mały słoiczek lub 1/2 większego) sól morska kolorowy pieprz świeżo mielony 1-2 łyżka oliwy z oliwek 1-2 łyżki ketchupu Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów  - jak zrobić? Kaszę jaglaną przełóż do rondelka, przepłucz kilka razy pod bieżącą

Moje Qulinaria
Grillowane nogi z kurczaka z cytryną i rozmarynem 240

Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 średnie nogi z kurczaka (po ok. 300g) 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki mielonego chili (pieprzu cayenne) Do podania pieczone ziemniaki cytrynowo-rozmarynowe marynowane karczochy sałata z pomidorami i ogórkiem przypieczone na grillu lekkie pszenne pieczywo Instrukcje Przyrządzamy w misce marynatę poprzez dokładne

Kulinarna Pokusa
Sernik waniliowy z truskawkami 668

wykorzystać sezonowe truskawki, które mają intensywny kolor i mimo sporej soczystości, nie są wodniste. Masa serowa po upieczeniu jest kremowa, lekko mazista, ale też dość ciężka, dzięki wykorzystaniu własnoręcznie mielonego twarogu. Sernik bardzo dobrze się kroi, należy tylko uważać przy porcjowaniu truskawek. Upiekłam go w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik waniliowy z truskawkami Składniki: ciasto kruche 120g mąki pszennej

Smakołyki Bereniki
SZASZŁYKI Z ZIOŁOWYMI KOTLETAMI 153

Przygotowałam dwa rodzaje bardzo aromatycznych szaszłyków, a poniżej przedstawiam przepis na te z ziołowymi kotlecikami. Inspirowałam się kolorową kuchnią Bliskiego Wschodu, gdzie bardzo popularne są grillowane kebaby z mięsa mielonego. Szaszłyki podałam z sosem czosnkowym: przepis . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Pstrąg łososiowy z parowaru 131

sycące, zdrowe, a do tego szybkie do przygotowania. Polecam osobom dbającym o zdrowie i będących na diecie.  Składniki: świeży filet pstrąga łososiowego sok z cytryny oliwa z oliwek mielony pieprz cytrynowy pęczek koperku 1/2 szklanki posiekanego świeżego estragonu (opcjonalnie) sól  Przygotowanie: Filet umyć, skórę oczyścić z ewentualnych łusek. Pokroić na mniejsze kawałki. Koperek i estragon umyć

Kuchcik gotuje
ZUPA Z BOBU 195

marchewki średnie 1 pietruszka (korzeń) 0,5 średniego selera 10 cm kawałek pora 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 2 łyżeczki suszonego lubczyka 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki pół pęczka koperku sól (dałam ok. 3/4 łyżki) pieprz (dałam ok. 0,5 łyżeczki) WYKONANIE: Wodę zagotuj w większym garnku. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zrumień lekko

Słodko-Słony Świat Ilony
Makaron po chińsku z grillowaną kapustą i grzybami mun 189

bazylia, 1 kg młodej kapusty, 30 g krojonych grzybów mun , 2 duże białe cebule, 1 łyżeczka kminku całego, szczypta przyprawy garam masala, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Grzyby mun namaczamy w gorącej wodzie, aż zmiękną, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w plastry, posypujemy solą i szczyptą kminku. Cebulę i grzyby polewamy olejem rzepakowym i układamy

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania