mielone - 47549 przepisów (strona:2069/3170)

Pikantne Meksykańskie Chilli con carne 152

Trzeba było coś dogotować do pozostałej części polenty Pikantne Meksykańskie Chilli con carne SKŁADNIKI: 250 g czerwonej fasoli i kukurydzy z puszki 500 g mięsa mielonego  wołowego 2-3 czerwone papryczki chilli 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę) 1 cebula (pokrojona w kostkę) 1 lyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 2 liście laurowe

MarciochaKucharzy
Klops z kaszy bulgur w sosie z cieciorki 154

jakiś czas przychodzi mi ochota na cieciorkę i kasze bulgur. Lubię to zestawienie :) Klops z kaszy bulgur w sosie z cieciorki SKŁADNIKI: 150 g kaszy bulgur 500 g mięsa mielonego wieprzowego papryka czerwona i zielona natka pietruszki 1 duże jajko bulion warzywny sól, pieprz, czosnek, papryka słodka puszka cieciorki 1 cukinia 1 cebula 2 puszki pomidorów z puszki kiść

MarciochaKucharzy
Tagliatelle z cukinii 145

danie nie świadczy, że zrezygnowaliśmy z makaronu, oj nie.. :D Tagliatelle z cukinii SKŁADNIKI: 2 cukinie 500g miesa mielonego wieprzowo- wołowego kilka pieczarek 1 cebula przecier z pomidorów sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka ostra, ząbek czosnku do dekoracji parmezan i oliwki Umytą cukinie korzystając z obieraczki do warzyw tniemy wzdłuż w długie paski. Następnie kroimy je nożem

MarciochaKucharzy
Zielone szparagi z jajkiem i mozzarellą 191

międzyczasie ugotować jajka na twardo. i uprażyć na masełku bułkę tartą z odrobiną cukru. Szparagi ułożyć na talerzu obrać masełkiem i posypać tartą mozzarellą i pokruszonym jajkiem. Doprawić grubo mielonym pieprzem. Ahhh Wiosna, Ahhhhh to Ty :) Smacznego

MarciochaKucharzy
Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym 132

Cebulę i czosnek podsmażyć przez kilka minut na oliwie. Następnie wlać białe wino i dusić do momentu, aż odparuję. Wtedy dodać pomidory z puszki, ostrą paprykę, oregano, sporo świeżo mielonego pieprzu i szczyptę soli .  Do sosu dodać małże, pomieszać i krótko dusić je pod przykryciem. Na sam koniec dodać ugotowany  al dente makaron i dobrze wymieszać. Danie

MarciochaKucharzy
Kotlet z łososia i szpinaku 199

Zdrowsza a jak dla mnie nawet smaczniejsza wersja mielonego:) Kotlet z łososia i szpinaku z jajkiem sadzonym SKŁADNIKI: 350g surowego łososia świeży szpinak 3 jajka fasolka szparagowa masło sól, pieprz, papryka, 2 ząbki czosnku, bułka tarta, ulubione zioła Łososia umyć, usunąć skórkę i rozdrobnić widelcem. Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie

MarciochaKucharzy
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 154

Takiego długiego spaghetti nie jadłam:)  Ciekawe jak będę go gotować:P chyba na raty:) Tym razem z pulpecikami w sosie pomidorowym SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego 400 g makaronu spaghetti świeża bazylia 1 łyżka musztar dy 1 jajko oliwa z oliwek 3-4 szt  pomidorów, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w drobną kostk ę 1 cebula 3 ząbki

MarciochaKucharzy
Wyjątkowy sernik na kakaowym spodzie i z kruszonką 200

SKŁADNIKI: spód i kruszonka:  300g mąki 1 op. proszku do pieczenia 125g cukru 1 jajko 150g masła 2 łyżki kakao masa serowa: 3 jajka 200g cukru 1kg twarogu mielonego 150g masła 1 op. budyniu waniliowego rodzynki Masło przeznaczone na spód roztopić, ostudzić a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Dobrze, szybko zagnieść i podzielić na pół. Obie połówki ciasta

MarciochaKucharzy
Chili con carne z soczewicą 225

daniem typowo wiosennym, ale z racji kapryśnej pogody, rozgrzewająca i sycąca potrawa zdecydowanie wskazana ;) Inną wersję chili con carne prezentowałam już na moim blogu -  tutaj . Składniki: 350 g mielonej wołowiny 1 cebula 3/4 szklanki zielonej soczewicy 1 czerwona papryka 4-5 pieczarek ( można pominąć ) 1/2 puszki kukuryczy 1 puszka pomidorów bez skóry krojonych 400 g passaty pomidorowej

kolorowotorcikowo
Żeberka miodowo-sojowe pieczone w rękawie 214

Mąż z pewnością będzie zadowolony :) Składniki: 1,2-1,5 kg mięsnych żeberek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka ziaren kolendry sól, pieprz wedle uznania Sposób wykonania: 1. Składniki marynaty połączyć ze sobą. 2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje. 3. Mięso przełożyć do rękawa

Kuchnia domowa Ani
Antica Pasta i sos Bolognese 210

ziemniaków. Sekretem dobrego sosu jest długie gotowanie, ale my pokażemy wam, że nie trzeba na pyszny sos czekać 5h. Potrzebujemy: makaron – my użyliśmy nieortodoksyjnych Gramigna 53, cudownych, poskręcanych rurek mieloną wołowinę – ok. 1 kg (gotowy sos można zamrozić) dużą marchewkę ½ selera korzeniowego lub 4 gałązki naciowego 1 sporą pietruszkę 4 ząbki czosnku 2 cebule olej do smażenia – 2 łyżki

ladykitchen
Deser serowy z jagodami 174

domowy deser z pewnością zastąpi Wam ten kupny. Ta wersja smakuje jak jagodowe danio, a nawet jeszcze lepiej :) Bardzo dobre, polecam i małym i dużym :) Składniki: 350-400 g mielonego sera białego (z wiaderka) 1 galaretka jagodowa 1 szklanka wrzątku jagody (u mnie mrożone borówki) cukier puder do smaku (można pominąć) Sposób wykonania: 1. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy

Kuchnia domowa Ani
Pasztet z królika 195

czasie gotujemy boczek do miękkości, ale w osobnym garnku. Miękkie mięs z królika i podroby studzimy i obieramy z kości.  Ugotowany boczek również studzimy. Mięso, podroby i boczek mielimy w maszynce do mięsa przynajmniej dwa, trzy razy.  Mielimy również jedną ugotowaną marchewkę, ugotowaną cebulę. Można dodać więcej warzyw jak ktoś lubi. Zmielone mięso, łączymy z jajkami. Doprawiamy solą

W kuchennym oknie Ewy
Chowder z kalafiora z mlekiem kosowym 172

szklanki wywaru warzywnego 5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów (może być zwykły olej) 1/2 l mleka 4 łyżki mleka kokosowego (pamiętajcie o dokładnym wymieszaniu puszki) pieprz słodka mielona papryka sól morska z papryką chili 2 łyżki natki pietruszki Kukurydzę odcedzić Kalafior podzielić na jak najmniejsze różyczki Por i seler pokroić w talarki Pomidory posiekać Szalotkę posiekać W garnku rozgrzać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tarta Dyniowo-Korzenna z Masą Krówkową 162

Składniki: spód: 1 kubek orzechów- ja użyłam laskowych, migdałów, nerkowca i brazylijskich 1 kubek trzcinowego cukru pudru 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka mielonych goździków 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 0,5 kostki masła 2 kubki mąki tortowej 2 jajka nadzienie: 0,5 kg miąższu z dyni, przesmażonego 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru pudru 1 op śmietanki

Luźna Kuchnia