mielone - 47549 przepisów (strona:2054/3170)

kotlety z mielonego mięsa i świeżej kapusty 161

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 500 g mięsa mielonego 1/2 główki kapusty 5 pieczarek 1 cebula 1/3 kostki masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól

Ugotujmy Coś
KOTLETY JAGLANE 245

Proszę Państwa oto przedstawiam pyszne i zdrowe kotlety jaglane. Niczym nie ujmują od tradycyjnych mielonych. Fantastyczne, można je podawać tradycyjnie z ziemniakami, jako burgery w bule lub po prostu jak jak z moim ukochanym sosem czosnkowym. Nie wiem czy wiecie, że kasza jaglana przyspiesza przemianę materii i tym samym pomaga nam w odchudzaniu. Kurcze poza

pieprzny smaczek
Pieczony pstrąg na puree z marchewki 355

cebula szalotka 1,5 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mascarpone 2 łyżki tartego chrzanu (ze słoika) 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry (roztartych w moździerzu) sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Na początku przygotowujemy glazurę (można to zrobić wcześniej). Do małego rondelka wlewamy sos sojowy. Odcinamy mniej niż pół limonki

Poezja smaku
Błyskawiczna zupa z soczewicy na wędzonce 262

wędzonki - użyłam wędzonki parzonej Premium Nove , 2 średnie pietruszki , kawałek selera , 3 średnie marchewki , 10 cm pora , 2 łyżki oleju , 3 liście laurowe , 2/3 łyżeczki ziela angielskiego , sól , świeżo mielony pieprz do smaku, mały pęczek natki pietruszki . Marchew, pietruszkę i seler obrać, opłukać i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Pora opłukać i pokroić w półplasterki. Na oleju

Codzienna kuchnia niecodzienna
sałatka z awokado 259

składniki: 1/2 główki sałaty rzymskiej 1 dojrzałe awokado 2 jajka pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku sok z cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz świeżo mielony wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Awokado obieramy i kroimy w dużą kostkę. Pomidorki przecinamy na połówki lub ćwiartki. Oliwę mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
kiełbaski piwne z grilla 220

składniki: marynata na ok. 8 kiełbasek wieprzowych 1 szkl piwa 1 łyżka miodu 1 szczypta gałki muszkatołowej pieprz grubo mielony opcjonalnie: 2 łyżeczki majeranku suszonego opcjonalnie: 2 łyżeczki świeżego majeranku do podanie wykonanie: Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Kiełbaski nacinamy, wkładamy do marynaty na ok. 10 min. Następnie układamy na grillu i pieczemy przez ok. 10 min., obracamy od czasu

Domowy Smak Jedzenia
Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi 244

marchewki z bulionu - 2 cebule - 2 pomidory - 4 małe słodkie papryki (czerwone i żółte) - czosnek (jak zawsze daję sporo, więc ilość pozostawiam do wyboru) - por (młode części) - 1 łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego - szczypta pieprzu syczuańskiego - gruboziarnista sól morska cytrynowa (do smaku) - 2 łyżeczki curry - chilli w płatkach - 1 łyżeczka wędzonej papryki - kilka gałązek świeżego oregano - 1 łyżka dobrej, gęstej

mojewypiekiinietylko
kawa z lodami, herbatnikami i bitą śmietaną 338

temacie SKŁADNIKI 4 gałki lodów waniliowych 1 paczka herbatników (ok. 8 szt.) 1/2 szkl. mleka 2% 3/4 szkl. śmietany kremówki 30% 2 płaskie łyżki cukru pudru 4 łyżeczki kawy mielonej 1 łyżka kakao PRZYGOTOWANIE Zimną śmietanę ubić na sztywno przy pomocy miksera, na koniec dodać cukier puder i szybko wymieszać. Kawę zaparzyć w szklance wody, a następnie pozbyć się

zabawa smakiem
wątroba wieprzowa z cebulą i jabłkami... 226

mleko 2 szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 3 sztuki,po 1 średni, jabłka 3 sztuki, majeranek 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku wątrobę wieprzową opłukać, usunąć żyły, pokroić na plasrty 1 cm i zalać mlekiem na kilka godzin - wątrobę wylać

W Mojej Kuchni Lubię
Klopsiki ...oszukane gołąbki 285

propozycją z zachowaniem ceny adekwatnej do jego walorów jakościowych i smakowych. Dla porównania, konkurencyjne wyroby zawierają najczęściej od 50 do 60 proc. korzenia chrzanu. kawałek młodej kapusty 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg płatków ryżowych 2 jajka 1 łyżka chrzanu   WSP "Społem ' 2 -3 łyżki  bułki tartej   Oleofarm sól ziołowa Rafex 1 l wody

Moje domowe kucharzenie
Sprawdzone przepisy z grilla 249

bardzo pyszne. Wszyscy miłośnicy mięsnych dań z grilla znajdą tu pomysły dla siebie. Polecamy nasze pyszne i sprawdzone przepisy z grilla:   Grillowane faszerowane piersi kurczaka, Ćevapčići z mielonego mięsa wieprzowego Grillowana pierś z indyka     Grillowane kotlety jagnięce z sosem tzatziki Grillowany schab z mozzarellą Grillowany schab z pietruszką i miętą Kofty, czyli szaszłyki z grillowanego mięsa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka z delikatną pianką - bez mąki i cukru | dietetyczna, bez laktozy 341

formy.. masłem i ledwo co wyciągnęłam ciacho na talerz. Nie dałam za wygraną, wykroiłam, przełożyłam na talerzyk i zjadłam z ogromną satysfakcją. Składniki: 100g płatków owsianych 20g lnu mielonego 2 białka 2 duże jabłka 3 łyżki ksylitolu  4 łyżeczki stewii w proszku Cynamon Masło do wysmarowania formy Przygotowanie: Płatki owsiane wymieszane z lnem zalewamy kilkoma łyżkami gorącej

Czarnawisienka
Sos chrzanowo - cytrynowy na zimno. Do ryb i mięs być może. 281

tartego (samodzielnie bądź ostrego ze słoika) 1 łyżka majonezu 1- 2 łyżki śmietany (którą można zastąpić gęstym jogurtem greckim) 1 łyżka soku z cytryny sól (opcjonalnie), pieprz kolorowy świeżo mielony Przygotowanie: Składniki należy wymieszać na jednolitą masę. Proporcje można modyfikować wg własnych upodobań. Sos robi się w pięć minut, także sprawdzi się w nieplanowanych sytuacjach.Nic wyszukanego, ale walory smakowe

Kuchnia po mojemu
Polędwiczki z serem i koperkiem. 231

średnie polędwice wieprzowe 6 łyżek oliwy z oliwek 1/8 szklanki czerwonego wytrawnego wina kilka gałązek świeżego rozmarynu 2 ząbki przeciśniętego przez praskę  czosnku 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu pęczek drobno posiekanego koperku 10 dkg sera żółtego sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Przygotowujemy marynatę do mięsa, mieszamy oliwę z winem i wszystkimi przyprawami,   polędwiczki zbijamy lekko nakłuwaczem

Kuchnia Beaty