mielone - 47549 przepisów (strona:2045/3170)

Pieczony camembert 213

Eleganckie i efektowne danie. Świetnie sprawdzi się na romantycznej kolacji lub jako wykwintna przystawka.  Składniki: 2 sery camembert 2 jabłka sok z cytryny sól i pieprz Świeżo mielony pieprz ostra papryka musztarda ocet winny lub jabłkowy olej arachidowy około 20 pokruszonych orzechów włoskich 1/2 bagietki francuskiej pokrojonej w grube słupki oliwa z oliwek gałązka świeżego rozmarynu rukola alkohol

Piąty grzech główny
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 181

Jowita Rajchert otrzymuje, bo połączenie  smaków mnie zaskakuje. Pulpety indycze z kaszą jaglaną, jarmużem na sosie czosnkowym z musem owocowym Pulpety: Sk ładniki:  500 g mięsa mielonego z indyka, 200 g jarmużu, 1 szt. suchej kajzerki, 1 szklanka kaszy jaglanej, szczypt ziół dalmatyńskich, szczypt świeżego tymianku, opakowanie kiełek typu stir-fry. Przygotowanie: Kaszę należy ugotować i schłodzić

Moniki Smakołyki
Drożdżowa tarta ze szparagami. 188

minut, temperatura 170 stopni. Tartę podałam z jajkiem w koszulce i czarną solą. Jeśli nie umiecie jajka w koszulce i nie macie czarnej soli, to jajko sadzone i grubo mielony pieprz też będą pasować. Smacznego!   Post Drożdżowa tarta ze szparagami. pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Zielona sałatka 151

sałaty oraz szczawiu. Na każdym z talerzy układamy przekrojone na pół szparagi oraz cukinie pokrojona w słupki. Całość posypujemy groszkiem i liśćmi bazylii. Oliwę mieszamy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i polewamy sałatkę. Na sałatkę ścieramy skórkę z niewoskowanej, sparzonej cytryny

Pyry na Gaz
Paprykowe skrzydełka 346

Połączenie kolendry i octu jabłkowego uwalnia głębie smaku mięsa drobiowego. Składniki - 1 kg skrzydełek kurczaka   Marynata  - półtorej łyżki słodkiej papryki  - łyżeczka pieprzy cayenne  - pół łyżeczki mielonej kolendry  - 2 łyżki octu jabłkowego  - 3 łyżki przecieru pomidorowego  - 3 łyżki oliwy  - sól Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne

Świat Smaku
Papryka nadziewana serowym kuskusem 184

czerwone papryki * pół szklanki czerwonej fasoli konserwowej * pół szklanki kukurydzy konserwowej  * duża czerwona cebula * garść małych zielonych oliwek  * 3 łyżki oliwy z oliwek * sól morska * świeżo mielony czarny pieprz * listki świeżego oregano * 3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie : Kuskus zalewamy wrzątkiem, tak by przykrył kaszę, odstawiamy na 5 minut. Do ciepłej kaszy dodajemy Arla Apetina serek kremowy

Magiczne Życie Marty
Ciasto z Arydii - Arydzki przysmak z książki "Drużyna. Góra Skorpiona" John'a Flanagan'a 186

kawy podano deser w postaci delikatnego ciasta pociętego na małe prostokąty, przekładanego nadzieniem z mielonych orzechów włoskich i piniowych, zmieszanych z miodem. - Wspaniałe ciasteczko - stwierdził Ulf. - Po zjedzeniu nadal można cieszyć się smakiem, oblizując palce z miodu." John Flanagan "Drużyna. Góra Skorpiona.", str. 157 Realizacja tego pomysłu zajęła mi nieco czasu, bo miałam problem z dostępnością orzeszków piniowych. Ostatecznie

Passions hobbies life
Zapiekany chleb z serem i ziołami 448

kostki masła 4 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki pęczek cebulki dymki 10 plasterków sera żółtego (ja użyłam morskiego) 1 kulka sera mozzarella serek kremowy Arla Apetina  świeżo mielony pieprz szczypta soli 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1  łyżka lubczyku 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 4-5 pieczarek PRZYGOTOWANIE: Chleb ponacinać ostrym nożem tak aby powstały na nim kostki

ClauditteMissCooking
szynkowar-mięso z indyka do chleba... 170

Składniki: mięso indycze 1,20 kg, majeranek 1 łyżka, tymianek 2 łyżeczki, sól peklowa 1,5 łyżeczki, sól ziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cukier 1/2 łyżeczki, żelatyna 3 łyżeczki, woda 1/2 szklanki mięso indycze opłukać, osuszyć i pokroić na drobne kawałeczki do mięsa dodać przyprawy, cukier, żelatynę, obie sole, wlać wodę i wyrabiać ręką aż masa

W Mojej Kuchni Lubię
Risotto prowansalskie z kurczakiem, cukinią i porem 196

patelni/garnka/brytfanny. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Całość polać oliwą i przyprawić lekko solą, zaś mocno pieprzem (u mnie pieprz biały i nieco świeżo mielonego kolorowego) i ziołami prowansalskimi (ziół należy nasypać bardzo dużo). Wymieszać i włączyć palnik na lekki ogień. Do garnka nalać wody, wrzucić kostkę rosołową i zagotować. Do gotującej się wody

Passions hobbies life
Kosteczka pomidorowa alla Babeczki wytrawne Apetina smak: India papaja curry vs Tapas grillowana papryka i oliwki 161

przesianej przez sito 4 pieczone pomidory, bądź pomidory z puszki- bez skórki, zblendowane na gładko 2 jajka duża szczypta soli 1 wyciśnięty ząbek czosnku duża szczypta pieprzu najlepiej świeżo mielonego 1,5  łyżki śmietany garstka suszonej w dużych kawałkach papryczki chilli- może być świeża szczypta suszonej bazylii Dekoracja: opakowanie 125 ml Apetina kremowa smak: India Papaja i Curry

KreatywnePiny
Chrupiąca tarta ze szpinakiem i serem Gruyere 452

praskę czosnek, ser Gruyere starty na tarce (jeśli mamy ser w kawałku ) lub pokrojony w drobną kosteczkę (jeśli mamy ser w plasterkach) oraz śmietanę. Wymieszać wszystko. Przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Spróbować. Jeśli smak będzie za słaby, doprawić bardziej . Następnie dodać jaja. Ponownie wszystko wymieszać. Gotowy farsz szpinakowy przełożyć na podpieczony spód. Tartę ze szpinakiem

Moja Delicja
Zakwas - zróbmy go razem 277

zaledwie 5 dni. Zakwas razowy żytni Dzień 1 godz. 20.00 ( u Ciebie może być to dowolna inna godzina)  Do wysokiego słoika wsypuję 2 łyżki mąki żytniej razowej drobno mielonej typ 2000 i dolewam 6 łyżek ciepłej wody - wszystko dokładnie mieszam widelcem ( tak najwygodniej). Słoik przykrywam ręcznikiem papierowym, obwiązuje gumką i odstawiam w ciepłe miejsce - u mnie łazienka. Słoik

apetytnapieczenie
Chleb razowy na zakwasie 293

pozostawić je na noc - w temp. ok. 15 stopni. Zaczęłam ok. 21.50 Przesiałam 2,5 szklanki mąki pszennej typ 650, dodałam 1/2 szklanki mąki żytniej razowej typ 2000 drobno mielonej - wymieszałam. Odmierzyłam 350 ml wody - podgrzałam i wlałam do miski z mąkami. Wymieszałam tylko do połączenia składników, przykryłam ściereczką i odstawiłam na 15 minut. Po tym czasie dodałam płaską

apetytnapieczenie