mielone - 47549 przepisów (strona:2050/3170)

Jarsko i ekologicznie 142

sojowego crunch 800 ml warzywnego bulionu 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru 1 cukinia, około 350 g 1 łyżeczka płatków chili lub pół łyżeczki mielonej chili 2 łyżeczki kurkumy 1 kg pomidorów, sparzonych i obranych ze skórki po jednej łyżeczce nasion rzymskiego kminu, kozieradki, kolendry i czarnego pieprzu szczypta cynamonu 2 łyżki oliwy 1 doniczka

codojedzenia
SZNYCLE SCHABOWE Z MŁODĄ KAPUSTĄ 158

młodej kapuście :) SKŁADNIKI: 700 g schabu pokrojonego w plastry 1 mała główka młodej kapusty 1 puszka pomidorów (użyłam pomidorów z cebulką i czosnkiem) 1 cebula sól pieprz  papryka mielona masło mąka olej A jak to zrobić: Kapustę umyć i drobno poszatkować. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć aż będzie szklista. Dodać

Kuchnia w opałach
Schab dojrzewający z domowej spiżarni (czy tam strychu). Wędlina z wyższej półki za grosze. 231

kawałek schabu środkowego  cukier, sól - tyle co do porządnego natarcia mięsa papryka wędzona papryka słodka majeranek rozdrobniony liść laurowy szczypta ziół prowansalskich pieprz ziołowy mielony lub inne przyprawy wg upodobań Przygotowanie: Umyty kawałek schabu obtaczamy w cukrze. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Trzymamy dwa dni w lodówce - bez przykrycia. Odlewamy wodę, która "wychodzi" z mięsa. Przez następne

Kuchnia po mojemu
Pierś z kurczaka w marynacie miodowej. 173

dania nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego rozmarynu Łyżeczka octu balsamicznego 5 łyżek oleju Przygotowanie:  Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Po tym każdy kawałek nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, aby marynata

Kuchnia Łukasza
Koktajl morelowy DOBRE TRAWIENIE 208

obranych ze skórki morel bez pestki 5 dużych truskawek bez szypulek 100g miodu Garść świeżej mięty i melisy Pół garści świeżej bazylii 100 ml wody źródlanej Szczypta kardamonu mielonego Przygotowanie: 1/ Owoce kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem z resztą składników w podłużnym pojemniku. Przelewamy do szklanek. SMACZNEGO i miłego wypoczynku

Kuchnia PROzdrowotna
Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla 219

Niewiele rzeczy z grilla jest bardziej satysfakcjonujące niż grillowanie deserów. Składniki: 1 dojrzały ananas 2 duże jajka ¼ łyżeczki mielonych goździków 1 szklanka brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Ananasa obrać, wyciąć rdzeń i pokroić na 1 ½ cm plastry. Do małej miski wybić jajka i wymieszać/roztrzepać z cynamonem i goździkami. Plastry ananasa namoczyć z każdej strony w mieszaninie

naRuszcie
Wyjątkowe marynaty do steków i wołowiny 144

sojowego ½ szklanki oliwy z oliwek 1/3 szklanki świeżego soku z cytryny ¼ szklanki sosu Worcestershire 1 ½ łyżeczki czosnku w proszku 3 łyżki suszonej bazylii 1 ½ łyżeczki suszonej pietruszki 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać przy pomocy blendera, można do smaku doprawić białym pieprzem i czosnkiem w proszku. Wyjątkowe marynaty do steków i wołowiny is a post

naRuszcie
Steki Delomonico – wyjątkowe przepisy 179

przykryć na kilka minut folią aluminiową. Podawać steki z łyżką karmelizowanej szalotki. Składniki: ½ średniej cebuli 6 łyżek sosu sojowego 4 łyżki sosu Worcestershire ½ łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka suszonego rozmarynu 3 łyżki przyprawy do steków 4 ząbki czosnku 4 steki Rib-Eye z kością Przygotowanie: Cebulę pokroić w małe kawałki, dodać sos sojowy

naRuszcie
Kotleciki drobiowe z papryką i cebulą 411

młode ziemniaczki i ogórek małosolny i obiad gotowy :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 nieduża czerwona papryka 1 cebula 1 jajko 2 łyżki mąki sól, pieprz 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Umyte i osuszone piersi pokroić w kostkę. 2. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę wedle uznania. 3. Dodać pozostałe składniki, doprawić

Kuchnia domowa Ani
Bataty faszerowane 363

można pominąć w wersji wege lub zamienić na starte pieczarki) płatki chili (jeśli lubimy) 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku duża garść liści kolendry sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bataty dokładnie myjemy, wycieramy i przekrajamy wzdłuż na dwie części. Wkładamy do blaszki wyłożonej papierem, lekko solimy i pieczemy

Poezja smaku
pizza szpinakowo-jajeczna... 176

olej rzepakowy 4 łyżki NADZIENIE: szpinak świeży 2 pęczki, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, mąka pszenna 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sos pomidorowy 6 łyżek/ostry, oregano 2 łyżki, ser feta 200 gram, jajka 6 sztuk do misy robota wlać ciepłą wodę, wkruszyć drożdże, wsypać cukier, sól, wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak w marchewce 156

letni obiad!  Składniki: 3 uda z kurczaka po 1/2 łyżeczki cary, papryki słodkiej, tymianku, bazylii 1 op mrożonej młodej marchewki sól i pieprz świeżo mielony olej do smażenia Wykonanie: Uda myjemy, przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 10 min. Na rozgrzanym oleju smażymy uda z kurczaka na złoty kolor około 15 min. Wrzucamy do podsmażonych udek mrożoną marchewkę przykrywamy pokrywką

kgwjanczewo
Mleko ryżowe 210

najczęściej jako substytuty mleka zwykłego w daniach. W naleśnikach, plackach, ciastach czy koktajlach. Składniki mleka ryżowego: (2 litry mleka) 0.5 szklanki ryżu (basmanti, jaśminowego, brązowego) szczypta cynamonu szczypta mielonego kardamonu 1 laska wanilii 10 szklanek wody 1 łyżeczka oleju kokosowego   Przygotowanie: Jak zrobić domowe mleko ryżowe? Ryż uprażyć w dużym rondlu na oleju kokosowym wraz z cynamonem, kardamonem

Moja Delicja
Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskiem 203

Składniki: 600 g filetu z łososia Suempol ,  1 ciasto francuskie, 500 g mrożonego szpinaku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła, 50 g płatków migdałowych, 1 żółtko, pieprz czarny mielony, sól. Przygotowanie: Filet z łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy pieprzem i solą. Na patelnie rozpuszczamy masło i dodajemy szpinak. Podgrzewamy, aż się rozmrozi. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku

Aga w kuchni
Szwedzkie bulki cynamonowo kardamonowe - Vetebullar 208

mąki pszennej typu 550 50 g cukru 1 1/2 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki soli nadzienie: 100 g miękkiego masła 100 g drobnego brązowego cukru 3 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu wierzch: 1 jajko lekko ubite cukier perlisty lub płatki migdałowe Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego mleko, mieszamy. Mleko z masłem powinny być letnie. W miseczce

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania