mielone - 47549 przepisów (strona:2056/3170)

Burrito z wołowiną i pomirodami zapiekane z cheddarem 289

Przyznacie, że lubią je zarówno dorośli, jak i dzieci? Dziś u mnie burrito z wołowiną w sosie pomidorowym, zapiekane pod aromatycznym cheddarem. Pyszna klasyka!     Składniki: 400g mielonej wołowiny 2 puszki pomidorów (w sezonie lepiej sprawdzą się świeże) puszka kukurydzy lub/i czerwonej fasoli 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1 duża czerwona cebula szczypta kminu rzymskiego szczypta

Kulinarne Inspiracje
Pełnoziarnista zapiekanka makaronowa z penne z wołowiną i cukinią w pomidorach. 228

było tak dawno temu, że bałem się, czy wyjdzie...wyszła! I to tyle jej się zrobiło, że chyba nie sposób ją przejeść w dwa dni. Czego użyłem? -500 gram mielonej na moich oczach wołowiny (ligawa) -puszka pomidorów -200 ml śmietanki 30% -2 cebule w piórka pokrojone -8 pieczarek w ćwiartki pokrojone -masło klarowane -cukinia pokrojona w kostkę ze skórką

BaRepas
Śledź po myśliwsku 272

czyli: - prosty - szybki - i smaczny :)  Składniki: tacka (200g) śledzi w oleju jedna cebula 200 gram koncentratu pomidorowego  mały słoiczek grzybków marynowanych olej sól pieprz łyżeczka cukru słodka mielona papryka Przygotowanie: Cebulę kroimy  w piórka.  Szklimy ją na oleju, na patelni. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy (możemy też dodać trochę wody, ale generalnie sos musi być dosyć

Taste Therapy
Zupa szczawiowa 221

żeberek 2 marchewki 1 pietruszka pół małego selera 4 średnie ziemniaki 3 szt ziela angielskie listek laurowy pęczek szczawiu (zbierany na łące) sól,  pieprz świeżo mielony 1 mała śmietana 30% 1 pęczek kopru 3 jajka (ugotowane na twardo) Wykonanie: Mięso myjemy wkładamy do garnka zalewamy 3 litrami wody, dodajemy ziele,  listek laurowy oraz umytą i pokrojoną włoszczyznę

kgwjanczewo
Kuchnia Lidla: Trzy sosy-dipy do grilla – różowy, biały i śliwkowy 281

smaku Składniki na śliwkowy dip: 1 szklanka majonezu Mikado 3 łyżki keczupu 2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę 1 łyżka soku z cytryny pieprz czarny, mielony – do smaku 5 łyżek powideł śliwkowych Składniki na biały dip: 1/2 opakowania sera typu bałkańskiego 1 ogórek zielony, długi 1/2 pęczka zielonej pietruszki, drobno posiekanej 1/3 pęczka koperku, drobno posiekanego

WojnaNaSmaki.pl
Pieczone faworki 233

które powiedzą, że w tej wersji smakują lepiej od oryginału. No to co, próbujecie i Wy? :) Składniki na pieczone faworki: 280 g mąki 50 g cukru pudru 2 łyżki mielonego cukru waniliowego 5 żółtek 3 białka 50 g ostudzonego rozpuszczonego tłuszczu łyżeczka ekstraktu waniliowego cukier puder do posypania ciasteczek Sposób przygotowania pieczonych faworków: Do miski wsypujemy mąkę dodajemy

Słodkie Przyjemności
Fakes czyli Grecka zupa inaczej 315

Pomidory 500g – 115kcal  Koncentrat pomidorowy 4 łyżki ok. 50g –46 kcal   Domowa kostka rosołowa – przepis umieszczę po dopracowaniu   Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz świeżo mielony, sól himalajska, papryka ostra, pietruszka, bazylia, oregano Umytą cieciorkę zalewam wrzątkiem i moczę przez całą noc. Następnego dnia płuczę i zlewam wodę. Do garnka wlewam olej rzepakowy, rozgrzewam. Dodaję poszatkowaną

IzaGotuje
Marchewka z groszkiem jak u mamy! 221

łyżki oleju kokosowego łyżka śmietanki, śmietany lub jogurtu typu greckiego 1-2 łyżki mąki (mąka jest do zasmażki) ja używam gryczanej szczypta: cynamonu, soli himalajskiej, cukru,pieprzu świeżo mielonego ok. 6 całych goździków   Wszystkie przyprawy dodajemy wg. własnego smaku,  zasmażka też jest wedle uznania, jesli ktoś woli bardziej płynną wersję ten etap pomija. Marchew i groszek wsypujemy

IzaGotuje
7 sposobów aby nie przytyć w święta czyli lekki i zdrowy stół wielkanocny. Część II: Zrób Domowy Majonez Light. 236

szczęśliwe kurki zamieszkujące podwórko mojej bratowej.   Składniki: jedno kurze jajo ok 50g – 70kcal olej rzepakowy 200g – 1768kcal sok z cytryny (trzy łyżki stołowe) ok 18g – 6kcal przyprawy: świeżo mielony pieprz, sól himalajska, cukier   Do miseczki wbijam (uprzednio umyte!) jajo, wsypuje przyprawy: cukru zaledwie szczyptę, soli himalajskiej i świeżo zmielonego pieprzu po pół łyżeczki. Mieszam wszystko trzepaczką

IzaGotuje
Leniwa Frittata 234

mleko ryżowe 50g mąka gryczana 5g cebula 1 duża sztuka pieczarki ok 120g pomidor 200g czosnek 1-2 ząbki rukola pełna garść ok 50g przyprawy:" pieprz świeżo mielony, sól himalajska, bazylia świeża   Jaja wbijam do mieseczki, dodaję mleko,mąkę i przyprawy.  Dokładnie wszystko mieszam. Na patelnię (taką, która nadaje się również do piekarnika)  wrzucamy pokrojoną kiełbaskę

IzaGotuje
Szpinak z Makaronem vs Makaron ze Szpinakiem 254

300g szpinaku baby, 2-4 suszone pomidory w oleju, 1-2 ząbki czosnku, 1-2 łyżki oliwy lub oleju, 1-2 łyżki śmietany, świeża natka pietruszki, sól himalajska, świeżo mielony pieprz, bazylia, oregano     Na patelnię wlewamy oliwę, po chwili wrzucamy pokrojony czosnek i niewielką garść pietruszki.  Zostawiamy na niewielkim ogniu (uważamy abo czosnek się nie przypalił

IzaGotuje
Marchewkowo Owocowe Babeczki - Bezglutenowe i Smaczne 205

pomarańczy mleko kokosowe 250 ml wiórki kokosowe 2 łyżki płatki migdałowe 2 łyżki olej kokosowy/rzepakowy 100 ml laska wanilii bezglutenowy proszek do pieczenia cynamon 2 łyżeczki 2 łyżki mielonego siemienia lnianego ksylitol/cukier trzcinowy/miód 1/2-3/4 szklanki Marchew obieram i ucieram na najmniejszych oczkach.  Banana i brzoskwinię kroje w kostkę  (powinna być wyczuwalna podczas jedzenia).  Zmielone siemię

IzaGotuje
7 sposobów aby nie przytyć w święta czyli lekki i zdrowy stół wielkanocny. Część II: Zrób Domowy Majonez Light. 260

light z jogurtem naturalnym,  najlepiej greckim! Składniki: jedno kurze jajo ok 50g – 70kcal olej rzepakowy 200g – 1768kcal sok z cytryny (trzy łyżki stołowe) ok 18g – 6kcal przyprawy: świeżo mielony pieprz, sól himalajska, cukier   Do miseczki wbijam (uprzednio umyte!) jajo, wsypuje przyprawy: cukru zaledwie szczyptę, soli himalajskiej i świeżo zmielonego pieprzu po pół łyżeczki. Mieszam wszystko trzepaczką

IzaGotuje
Krem ze szparagów 270

Spróbujcie póki szparagi są z nami :) SKŁADNIKI 2 pęczki białych szparagów 2 szklanki bulionu warzywnego 2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki masła 4 żółtka 2 małe cebule 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz PRZYGOTOWANIE   Cebule drobno siekamy i podsmażamy w garnku na maśle. Odcinamy zdrewniałe końce szparagów i obieramy za pomocą obieraczki do warzyw. Przekładamy do garnka

Moje Kuchenne Rewelacje
Kremowa zupa serowa 247

bardzo fajny smak, który zupie doda intensywności. Jedynym jego minusem jest cena ponieważ niestety nie jest tani) PRZYPRAWY: Ziele angielskie Liście laurowe Pieprz cayenne Zwykły pieprz (najlepiej świeżo mielony) Odrobina soli Bazylia suszona  Do garnka z wodą wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe, zagotowujemy i zmniejszamy gaz. Do mniejszego garnuszka dodajemy wszystkie serki topione jakie mamy i dodajemy

Jedzeniomania

Proponowane wyszukiwania