mielone - 47549 przepisów (strona:2041/3170)

Zapiekanka mięsna 133

Propozycja na połączenie mięsa z warzywami. Składniki 500 g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 1 cebula 300 g porów 250 g pieczarek 50 g masła 7 łyżek oleju 1 łyżka sosu worcester 1/8 l bulionu mięsnego , może być z kostki 175 g mąki pszennej 3 łyżki mleka 1 żółtko sól , świeżo zmielony pieprz Przygotowanie   Cebulę obrałem , drobno posiekałem. Pora

R'n'G Kitchen
Drobiowe roladki z ananasem i serem 183

Składniki 2 filety z kurczaka 100 g świeżego ananasa 100 g tartego sera corregio mąka jajko słodka mielona papryka sól ,pieprz bułka tarta Przygotowanie Filety płuczemy ,dzielimy na cztery części i rozbijamy. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem ,zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki. W tym czasie ananasa kroimy w kostkę i mieszamy z serem. Farsz rozkładamy

R'n'G Kitchen
Placki harynkowe 173

właśnie...śledziem. Efekt oceńcie sami...mnie bardzo smakowało. Składniki 1 kg ziemniaków 1 kg filetów śledziowych 200 g wędzonego boczku cebula jajko mąka (ilość zależna od typu ziemniaków) łyżeczka mielonego imbiru 3 łyżki soku z cytryny pęczek natki pietruszki pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy zmieniając wodę dwa razy ,osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych

R'n'G Kitchen
Zupa pomidorowa z kaszanką 98

wyszło pysznie ,swojsko i domowo. Składniki 2 pętka białej kaszanki puszka pomidorów krojonych 3 ziemniaki marchew por (biała część) 1,2 l bulionu warzywnego łyżeczka smalcu łyżka majeranku łyżeczka mielonego imbiru natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Warzywa obieramy i kroimy w kostkę ,pora w krążki. Na łyżeczce smalcu podsmażamy kaszankę (bez skórki) ,dodajemy warzywa i smażymy jeszcze

R'n'G Kitchen
Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem 157

Prosto i smacznie. Składniki 400 g karkówki wp 250 g pieczarek 4 łyżki pędów bambusa cebula smalec mąka 100 ml bulionu warzywnego oliwa z oliwek mielona słodka papryka sól i pieprz Przygotowanie   Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Pokrojone pieczarki z posiekaną

R'n'G Kitchen
Zupa wiosenna 192

kawałki. Pokrojone mięso dodałem z powrotem do zupy wraz z osączonym z zalewy groszkiem. Gotowałem jeszcze 5 min. Koperek posiekałem i wsypałem do zupy ,doprawiając ją solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem

R'n'G Kitchen
Naleśnikowa zapiekanka 224

omlet, a nadzienie mięsne wzbogacone suszonymi pomidorami okazało się pyszne. Składniki 4 jajka sól 400 ml mleka 2 małe cebule 1 ząbek czosnku 6 łyżek masła 500 g mięsa mielonego z karkówki 100 ml pasty pomidorowej posiekana natka pietruszki suszona bazylia 100 g startego sera Gouda kilka suszonych pomidorów w oliwie 150 g mąki Przygotowanie Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
Cielęcina po holsztyńsku 259

patelni i oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelnię wlewamy pozostały olej i wbijamy jajka i smażymy. Na talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Sałatka z awokado 212

Awokado uwielbiam, więc proponuję je w takiej odsłonie. Składniki 2 jajka 1 dojrzałe awokado 2 ogórki gruntowe sałata fryzyjska czarne oliwki sok z cytryny sól morska świeżo mielony czarny pieprz Sos: 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki oliwy z oliwek półtora łyżeczki musztardy sarepskiej półtora łyżeczki syropu klonowego Przygotowanie   Ugotowałem jajka. Po obraniu pokroiłem na ćwiartki, doprawiłem solą

R'n'G Kitchen
Jabłecznik z pomarańczową galaretką (bez pieczenia) 157

jabłek (najlepiej szarej renety) 1 cytryna 150 g cukru łyżeczka cynamonu 2 łyżki żelatyny paczka biszkoptów Galaretka pomarańczowa: 1 kg pomarańczy 150 g cukru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 500 ml wody 2 łyżki żelatyny Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Blaszkę (30x25) wyściełamy folią spożywczą i układamy w niej herbatniki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Zupa z fasolki szparagowej z ryżem 136

łyżki ryżu brązowego 1/2 puszki krojonych pomidorów wraz z zalewą 2 łyżki jogurtu greckiego 100 ml przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki 1 l zimnej wody mielona słodka papryka szczypta tymianku sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew ,pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy

R'n'G Kitchen
Sałatka magdeburska 248

główki czerwonej kapusty ( 350 g) 2 cienkie pory sól łyżeczka cukru 3 dojrzałe gruszki 2 łyżki soku z cytryny mała cebula 200 g kwaśnej śmietany biały pieprz pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 łyżki czerwonego octu winnego 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie   Kapustę oczyściłem, poszatkowałem, włożyłem do miski i zalałem wrzącą wodą. Pozostawiłem we wrzątku przez 8 minut

R'n'G Kitchen
Trofiette z szarym sosem i mięsem mielonym 108

Danie idealne dla osób zapracowanych. Szybki efekt smakowy gwarantowany. Makaron w tej postaci jest bardzo aromatyczny i nie sposób przestać jeść. Składniki 250 g makaronu trofiette 250 g mięsa mielonego z łopatki duża cebula 4 ząbki czosnku masło klarowane 400 ml bulionu wołowego liść laurowy ziele angielskie (kilka sztuk) łyżeczka mąki ziemniaczanej natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Żuberek shot 138

Szybki i smaczny shot z żubrówki i syropu jabłkowo-cynamonowego. Składniki 30 ml żubrówki 15 ml syropu jabłkowo-cynamonowego mielony cynamon Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Krawędź kieliszka moczymy w syropie ,obtaczamy w cynamonie. Wlewamy syrop jabłkowo-cynamonowy. Wódkę wlewamy po łyżeczce na syrop w taki sposób ,by nie zmieszać dwóch składników. Shot gotowy. /* Style

R'n'G Kitchen
Kurczak po hiszpańsku 183

szynki serrano 1 cebula 2 średnie czerwone papryki 400 g pomidorów 10 ml czerwonego wina 30 ml bulionu drobiowego 1 łyżka słodkiej papryki olej sól pieprz świeżo mielony Przygotowanie Udka i podudzia umyłem i osuszyłem. W brytfance rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim szynkę serrano. Wyjąłem i odłożyłem. Na tym samym tłuszczu podsmażyłem kurczaka. Także wyjąłem i odłożyłem. Cebulę

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania