mielone - 47549 przepisów (strona:1967/3170)

Polędwica wołowa na królewskich boczniakach 125

Polecam. Składniki: 2 kawałki polędwicy wołowej (  2 steki ) 150 gram boczniaków królewskich ( pakowane po 2 sztuki – 150 g ) Sól Pieprz Masło klarowane Olej Wykonanie: W polędwicę wmasowujemy pieprz mielony. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut ( można przykryć folią ). Boczniaki kroimy w plastry ok. ½ cm. Posypujemy  solą i pieprzem. Polędwicę smażymy z obu stron po kilka minut

Smaki Ewy
Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem i dymką 183

trzeba pilnować J . Składniki: Dowolna ilość ugotowanych ziemniaków w mundurkach ( ja miałam 7 ) 2 ogórki kiszone Cebula dymka ( 2 gałązki ) 200 ml majonezu 100 śmietany słodkiej Sól Pieprz Słodka mielona papryka 2 -3 kawałki suszonych pomidorów w oleju Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry około 1 cm. Cebulę ze szczypiorem drobno siekamy, ogórki kroimy w większą kostkę. Majonez mieszamy

Smaki Ewy
Szaszłyki drobiowe na grilla 257

szaszłyki drobiowe. Smakują nawet niejadkom. Cóż  więcej dodać - mogę już tylko polecić, więc polecam. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Boczek parzony Cebula Papryka czerwona Vegeta Pieprz Słodka mielona papryka Pieprz Olej Patyczki do szaszłyków Wykonanie: Filety z kurczaka kroimy w kostkę około 3 cm. Przyprawiamy vegetą, pieprzem, słodką papryką oraz dodajemy niewielką ilość oleju. Całość mieszamy

Smaki Ewy
Chińskie pierożki Jiaozi gotowane na parze 290

blat posypany mąką i wyrabiamy ciasto dalej, aż będzie gładkie. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy na 20-30 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1/2 szklanki drobno pokrojonego pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru 3 łyżki sosu sojowego szczypta białego pieprzu Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Pieczona jaglanka z jagodami i serem 211

normy :) Na początek mam dla Was zdrową i pyszną propozycję na śniadanie - serniko jaglankę z jagodami. Spróbujcie koniecznie :) SKŁADNIKI  (2 porcje) 2/3 szklanki płatków jaglanych 1/3 szklanki mielonych migdałów 100 g białego sera chudego 2 duże łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru ok 1/2 szklanki jagód SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DefinicjaSmaku
Królik pieczony w winie 412

łyżki oliwy z oliwek 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżka musztardy ziarnistej np. francuskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu sól morska, świeżo mielony pieprz dodatkowo: rękaw do pieczenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Zaczynamy od podziału tuszki. Jeśli ma podroby – wycinamy je. Możemy pozbyć się także błon

Poezja smaku
Zupa brokułowa z serem pleśniowym 179

połączenie. Składniki 500 g brokułu 100 g sera pleśniowego (lazur) 1 l wody 150 g wędzonej piersi z kurczaka  50 g ryżu jaśminowego 1 łyżka oliwy z oliwek mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy we wrzątku z odrobiną cukru przez 15 min. Kilka różyczek odkładamy

R'n'G Kitchen
BRZOSKWINIOWIEC – SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I GALARETKĄ 512

CIASTO: * jajko – 3 szt * cukier – 3 łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * kakao – 1,5 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: * twaróg 3-krotnie mielony – 600 g * śmietana 30% – 250 g * cukier puder – 6 łyżek * galaretka brzoskwiniowa – 2 op * brzoskwinie w syropie – 1 puszka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Białka ubijamy

Ostra na Słodko
Pierogi z serem 200

Ciasto: · gorąca woda 1/2 szkl · mąka pszenna 2 szkl · sól Farsz: · biały ser mielony 25 dag · śmietana kwaśna 2 łyżki · kasza manna 2 łyżki · cukier puder 3 łyżki · cukier wanilinowy 2 łyżeczki · cynamon  Mąkę wymieszać z solą, zalać wrzącą wodą i wymieszać. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować na grubość 1- 2 mm, lekko podsypując mąką, szklanką powykrawać koła

Camilla w kuchni
Orzezwiający koktajl zielony 164

cuda! Wewnątrz i na zewnątrz. Ten będzie dodatkowo pyszny! Może zastąpić przekąskę, gdyż jest dość gęsty. Składniki -3 duże jabłka -3 kiwi -porządna natka pietruszki -łycha miodu -2 łyżki mielonego lnu -plaster imbiru -500 ml wody Wszystkie składniki umyj, obierz, wrzuć do blendera. Dolej wody. Zmiksuj. Delektuj się zdrowiem! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik nowojorski – sernik New Yorker 326

jestem od niego uzależniona. Sernik nowojorski to prawdziwy sernik dla koneserów. Sernik New Yorker to także praktycznie jedyny sernik uznawany przez mieszkańców Nowego Jorku.   Składniki: – 1 kg mielonego twarogu – 3 jajka – 1 żółtko – 3 łyżki mąki pszennej – 250 g cukru – skórka otarta z 1 cytryny – 1,5 łyżeczki soku z cytryny

Pociąg Do Kuchni
Fasolka szparagowa do obiadu 303

się przekonać, że można inaczej i zdecydowanie zdrowiej :) Człowiek uczy się w każdym wieku ;) Składniki : fasolka szparagowa (ilość zależna od liczby przygotowywanych porcji) dobra oliwa lub olej sól świeżo mielony pieprz Nastawić wodę do ugotowania fasolki. Fasolkę obrać i opłukać.  Wrzucić fasolkę na osolony wrzątek. Gotować do momentu aż będzie al dente, ale nie będzie chrzęściła między zębami

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z ogórków na zimę 694

zeszłym roku. Teraz zrobiłam je z podwójnej porcji, ponieważ bardzo nam smakowały. Są miękkie i lekko octowe, w sam raz jako dodatek do schabowego czy mielonego Drugą propozycją jest przepis, który znalazłam dość niedawno i robię je dopiero pierwszy raz. Skusiłam się po rekomendacji Kasi , mam nadzieję że będą równie pyszne

Marta Gotuje
Sok i dżem z czarnej porzeczki, czyli robimy przetwory na zimę. 206

głębi, a imbir działa rozgrzewająco. Potrzebne nam (na niepełny litr soku): - 1 kg czarnych porzeczek - 1/3 kg cukru - kawałek kory cynamonu - 8 goździków - 2 cm korzenia imbiru - pół łyżeczki mielonego kardamonu Przygotowanie:  Umyte i osuszone owoce przebrać i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą tak, by nad owocami utworzyła się około 1,5 cm warstwa. Imbir zetrzeć

W poszukiwaniu inspiracji
Papryka faszerowana z brokułem 187

stopni. Na 5 minut przed końcem pieczenia otwieramy piekarnik i kładziemy na każdą z papryk spory kawałek żółtego holenderskiego sera. Wyjęte z piekarnika  warzywa posypujemy grubo mielonym pieprzem (wedle uznania) i podajemy

Miód i pieprz