mielone - 47549 przepisów (strona:1960/3170)

Sernik z kubusiowym budyniem 194

płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Kubusiowy budyń: 2 i 3/4 szklanki soku marchwiowego typu "Kubuś" 2 czubate łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru  Warstwa sernikowa: 500 g mielonego sera  120 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier i masło, posiekać nożem. Dodać jajko

Na Ciasteczkowych Papierach
Gulasz z drobiowych serduszek 178

jest oryginalny. Polecam! Składniki: 600 g drobiowych serduszek 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 1/2 papryki czerwonej 1 mała cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 1 łyżka mąki 1 szklanka wody sól, pieprz, olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Serca umyj, przekrój na pół i każde

Na Ciasteczkowych Papierach
Arbuzowa sałatka z fetą 176

smak tej sałatki. Polecam!  Składniki : * szklanka pokrojonego w kostkę arbuza bez pestek  * pół kostki fety  * kilka listków świeżej mięty * łyżka oliwy z oliwek * łyżeczka miodu * świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Miętę posiekać, wymieszać z oliwą i miodem. Przyprawić pieprzem. Fetę pokroić w kostkę, wymieszać z arbuzem i przygotowanym dresingiem. Odstawić do lodówki na 15 minut

Magiczne Życie Marty
Szarlotka japońska 371

zeszytu z przepisami mojej Ukochanej Babci, odrobinę go zmodyfikowałam. Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o średnicy 24 cm: 125 g miękkiego masła 200 g cukru pudru 150 g mielonego maku 4 jajka, żółtka oddzielone od białek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kaszki manny garść ulubionych bakalii 300 g jabłek, startych na dużych oczkach Składniki na polewę

My Culinary Art
Warzywa zapiekane z kurczakiem i karkówką 248

ostra papryczka chili 3-4 gałązki selera naciowego  kilka średnich marchewek 4 średnie ząbki czosnku 1 mała cebula czerwona 1 średnia cukinia sól, pieprz i suszony rozmaryn mielona słodka papryka 3-4 łyżki oleju Paprykę opłukać, osuszyć i wyciąć gniazda nasienne. Cukinię opłukać, pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Cebulę i czosnek obrać. Selera naciowego opłukać i osuszyć. Marchew oskrobać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa Fasolowa z ryżem 153

wywar z warzyw 1,5 L · fasola perłowa 1 szkl · cebula · papryka 2 strąki · tłuszcz · ryż 3-4 łyżki · śmietana 18 proc 1/2 szkl · sól · pieprz · papryka słodka mielona · curry  Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać i pokrajać w kostkę i podsmażyć, dodać do fasoli

Camilla w kuchni
aromatyczne migdałowe masło 189

przypalić orzechów), do momentu aż zmienią kolor na brązowy, i nabiorą wyraźnego orzechowego aromatu. Uprażone orzechy (zamiast patelni możemy uprażyć orzechy piekarniku) studzimy, a następnie wkładamy do blendera. Mielimy orzechy przez 10-15 minut. W miarę upływu czasu, masa która na początku mielenia przypominać będzie "pokruszoną kaszę" zacznie się zmieniać ( pod wpływem uwalniania się oleju, w naturalny sposób zawartego

Miód i pieprz
Fasolka z kuskusem i pomidorkami koktajlowymi 281

tymianku. SKŁADNIKI: 500g fasolki szparagowej żółtej 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wody 300g pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 3 gałązki tymianku 1 łyżka miodu sól pieprz czarny świeżo mielony Fasolkę umyć i obrać. Wlać do garnka ok 2 l wody dodając 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki cukru. Włożyć fasolkę do zimnej wody i postawić na ogniu

https:KKuchniaMniam
SPAGHETTI Z MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM 170

już prześladuje Nas myśl coby tu zjeść na obiad. Coby tu przygotować.Dziś proponuję takie oto szybkie danie. Przygotowanie zajmuje chwilę, a smakuje wybornie Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki garść makaronu spaghetti 2 marchewki 1 puszka pomidorów bez skórki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz świeże oregano świeża bazylia oliwa do smażenia Wykonanie: Na oliwę

Z Majeczką w kuchni
Kotlety rybne z kaszą bulgur 188

dodatkiem kaszy bulgur. Kasza ta jest smaczna i zdrowa ale z praktyki wiem, że nie wszystkie dzieci lubią kasze. Ja swojemu młodszemu synkowi przemyciłam ją właśnie w mielonych kotletach rybnych. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Letnia pasta z Camembert 191

łyżka majonezu sól,  pieprz do smaku Wykonanie: Camembert oraz umytą rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do miseczki dodajemy posiekany szczypiorek, majonez następnie przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym. Pastę podajemy z dowolnie wybranym pieczywem.  Smacznego

kgwjanczewo
Sałatka z kurczakiem w migdałach 203

mną od kilku dni. Cóż począć takiej sytuacji? Należy takową niezwłocznie zrobić. Wymyśliłam, że mięso ma mieć niebanalny smak, co udało sie uzyskać poprzez marynowanie i później smażenie w mielonych migdałach. Warto, na prawdę warto :) Czytaj więcej » Skomentuj

MamaOskarka
Zapiekanki z pieczarkami na bagietce 530

smaczna propozycja na jeden z posiłków :) Składniki na 2 zapiekanki: 1 bagietka 4-5 pieczarek pokrojonych w paski 1/3 średniej cebuli masło i odrobina oliwy sól i pieprz świeżo mielony kawałek żółtego sra lub mozzarelli Przygotowanie: Cebulkę podsmażyć na niedużej ilości masła i odrobinie oleju, następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć chwilkę na małym ogniu - często mieszając. Doprawić wedle

The Sweet Damsel
Kiełbaski cielęco-szpinakowe z natką pietruszki i pomidorową nutą 177

brak śmietany... Po oryginalny przepis (oraz wiele innych smakołyków) zapraszam na SzczyptaChili.pl , a tymczasem polecam moją wersję :) W głowie już układa się plan na kolejne wersje kiełbasek... :) Składniki: 500g mielonej cielęciny 6-7 brykietów mrożonego szpinaku 2-3 kromki chleba namoczone w mleku i odciśnięte (lub kajzerka) ok 3/4 szklanki bułki tartej (w zależności ile masa pochłonie) 1 jajko

Kolorowy Przepisownik
Ogórki kanapkowe z kurkumą 217

Inspiracja: klik Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 litry wody 3/4 szklanki soli 2,5 szklanki octu 10% 2,5 szklanki cukru 5 szklanek wody 1 czubata łyżka kurkumy mielonej ziele angielskie  liście laurowe  gorczyca Ogórki myjemy i tniemy wzdłuż na plastry, nie obieramy! Do wody dodajemy sól i zalewamy ogórki. Po 3 godzinach odlewamy wodę

Atlas Smaków