ciasto: 250 gram maku, 8 jajek, 230 gram cukru, 80 g mielonych migdałów w skórce, skórka cytrynowa, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki rumu, sól, krem: 200g miękkiego masła, 2 łyżki cukru pudru, 250 g czekolady deserowej, 4 żółtka, 3 łyżki brandy, Mak wypłukać, zalać litrem wrzącej wody i gotować na najmniejszym ogniu 30 minut. Następnie porządnie odcedzić
królestwo garówSkładniki: 140g ( po odsączeniu ) suszonych pomidórów, 100g serka naturalnego na kanapki, 1 łyżeczka ziarenek słonecznika, sól, pieprz czarny mielony, pieprz cayenne, tymianek. Przygotowanie: Do naczynia, w którym będzie się rozdrabniać pastę włożyć pomidory, serek kanapkowy, ziarenka słonecznika i doprawić odrobiną pieprzu cayenne i tymianku oraz posolić i popieprzyć. Zmiksować za pomocą blendera na dość gładką masę. Smacznego
W kuchni u Monikiłyżki kaszy bulgur 1 łyżka sosu pindżur lub ajwaru 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka cynamonu sól ziołowa świeżo mielony pieprz Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę, a cukinię wzdłuż na ćwiartki i następnie na plasterki. Warzywa przekładamy do miski, posypujemy solą ziołową i odstawiamy. Brukselkę myjemy
My Chcemy Jeśćyżka śmieta ny 18% kilka łyżek zimnej wody lub mleka Dekoracja : około 30 dojrzałych śliwek ( najlepiej węgierek ) cukier brązowy cynamon Sposób wykonania : M ąkę wymieszaj z mielonymi migdałami i cukrem pudrem, dodaj masło lub margarynę posiekane na małe kawałki, oraz śmietanę i kilka łyżek wody lub mleka. Zagnieć ciasto, gdyby było zbyt twarde dodaj jeszcze troszkę wody
Przepisy i porady kulinarnemały seler 1,2 l wrzątku 1 łyżeczka klarowanego masła 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 800 g miąższu dyni piżmowej 150 g sera koziego podpuszczkowego imbir mielony 2 łyżeczki koperku 1 szkl drobnego makaronu (np zacierki) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy je na klarowanym
R'n'G KitchenSUCHE SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cynamonu po pół łyżeczki mielonego imbiru i gałki muszkatołowej (lub 1 łyżeczka przyprawy do piernika) MOKRE SKŁADNIKI: 1 szklanka puree z dyni 1 duże jajko 1 szklanka brązowego cukru 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (lub maślanki
Rozpustne gotowaniekolacja jak znalazł. Składniki: ok 500 g polędwiczki z dzika 200 ml wina czerwonego 1 cebula garść suszonych grzybów 3 łyżki miodu pieprz czarny grubo mielony ,pieprz zielony marynowany, sól, suszone owoce jałowca, łyżeczka suszonego lubczyku, kilka ziaren kolendry, szczypta cząbru sok z połówki cytryny smalec gęsi do smażenia Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie
Niezły Młynekmakaronu (u mnie fettucine) 150 g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli 8-10 pomidorków koktajlowych 200 g jogurtu greckiego 50 g sera typu cheddar 3 ząbki czosnku swieżo mielony czerwony pieprz oregano (lub inne ulubione zioła) 1 łyżeczka oleju INGREDIENTS (3 portions): 200-250 g pasta (fettucine this time) 150 g smoked salmon 1/2 red onion 8-10 cherry
Martyna CooksRuskie pierogi to jedno z ulubionych dać moich chłopców. Postanowiłam wzbogacić je mielonym ostropestem, ponieważ zbawiennie działa na wątrobę, zawiera silny przeciwutleniacz i wspomaga trawienie. Składniki Ciasto 400 g mąki … Czytaj dalej Pierogi ruskie z ostropestem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyświeżych leśnych grzybów. Kupiłam małą porcję podgrzybków. Za mało na grzybowe danie ale w sam raz na sos. Sos jest znakomity z makaronem, może też być dobrym dodatkiem do mielonych kotletów. Polecam ! składniki 200 g leśnych grzybów 150 ml wywaru warzywnego lub bulionu 1 mała cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 100 ml śmietany 30% sól, pieprz
Stare Garypietruszka pomidory w puszcze (1 puszka) 3 szklanki wody 3-4 łyżki mleka kokosowego (lub mała puszka 165 ml) sól, pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej szczypta słodkiej mielonej papryki do smaku 1/2 pęczka natki pietruszki do posypania grzanki do podania Krem z pomidorów z mlekiem kokosowym - jak zrobić? Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Zalej wodą i ugotuj
Moje Qulinariajaglanej w większej ilości (można ją przechowywać około trzech dni w lodówce) i włączenie do codziennego jadłospisu. Potrzebujemy: 1 szklanka kaszy jaglane 1/2 szklanki orzechów mielonych 4 łyżki mąki owsianej 1 jajko 1/2 szklanki otrębów owsianych 3 łyżki miodu 2 łyżki kakao Kasze zalać wrzątkiem aby zmiękła. Orzechy
Fit & Healthy Lifeporcje) : - 5 gruszek (średnich) - 1 szklanka musli typu crunchy - 2 łyżki soku z cytryny - 5 łyżek miodu - 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich - 1,5 łyżki masła - szczypta cynamonu i mielonych goździków Gruszki obrać, przekroić wzdłuż na połowy, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na średnie kawałeczki. W garnku roztopić masło, włożyć owoce, dusić kilka minut na małym ogniu. Kiedy
Fit & Healthy Lifetofu, ok. 700 ml bulionu warzywnego, 400 ml mleczka kokosowego, kilka brązowych pieczarek, 2 trawy cytrynowe, 2 ząbki czosnku / 1 duży, 2 liście limonki kaffir, 1 łyżeczka mielonej kurkumy, 1/2 łyżeczki nasion kolendry, 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca, 1/2 łyżeczka pasty z krewetek, 1/2 łyżeczki pasty słodkiej chili, 1 łyżka sosu rybnego, świeży imbir, makaron ryżowy, świeża dymka, świeża
Plate of Joypatelni. Mięso podałam z pomidorowym jarmużem. 2 podwójne filety z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 100g jarmużu 500g pomidorów 500ml buliony drobiowego zalać wszystko sól pieprz czarny świeżo mielony MARYNATA: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu parę kropel sosu worcester 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej Wszystkie składniki marynaty
https:KKuchniaMniam