mielone - 47549 przepisów (strona:1945/3170)

PIECZONY PSTRĄG PIETRUSZKOWO CYTRYNOWY 135

pstrąga naszła dziś ochota. Nie zastanawiając się zbyt długo upiekłam go z dodatkiem natki pietruszki i cytryny. Przepyszny   Składniki: 1 sprawiony pstrąg 1 pęczek natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz pół cytryny Wykonanie: Pstrąga myjemy, oprószamy solą i pieprzem wewnątrz i zewnątrz ryby. Do środka ryby wkładamy gałązki natki pietruszki oraz plastry cytryny. Z wierzchu na rybę wyciskamy

Z Majeczką w kuchni
Ciasto szafranowo – miodowe 137

ciasta potrzebujemy: – 125 g masła – 150 g płynnego miodu – szczyptę szafranu – 4 jajka – szczyptę soli – 1 łyżeczkę proszku do pieczenia – 200 g mielonych migdałów W misce umieszczamy masło, miód, roztarty szafran i całość ubijamy mikserem na puszystą masę. Po kolei wbijamy jajka i cały czas miksują dodajemy porcjami resztę składników: mąkę, sól

Szybko Tanio Smacznie
ŻEBERKA W DOMOWYM SOSIE PIECZENIOWYM 151

wyszły wyśmienite.Polecam bardzo ten przepis na wspólne , rodzinne spotkania przy stole. 1 kg.żeberek 2 łyżki mąki do obsypania mięsa 2 cebule sól, pieprz ostra i słodka papryka mielona szczypta czosnku granulowanego przyprawa uniwersalna bulion mięsny  ************************************* Żeberka umyć ,osuszyć i natrzeć przyprawami.Zostawić na noc w lodówce.Na patelni Rozgrzać łyżkę smalcu i na mocnym ogniu obsmażyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta jajeczna z łososiem. 125

super alternatywa do wędlin, serów... SKŁADNIKI: 5 ugotowanych na twardo jajek łosoś wędzony 100gr. 5 ogórków konserwowych 1 mała szalotka pęczek koperku 3 łyżki majonezu sól, pieprz grubo mielony WYKONANIE: jajka ucieramy na najmniejszych oczkach tarki, łososia, ogórki, szalotkę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy drobno,  dodajemy przyprawy i majonez, wszystkie składniki mieszamy i gotowe

Kuchnia Beaty
Kasza zapiekana z mięsem 115

zapiekaną z mięsem, a do tego ogórek konserwowy ze słoika. Ja użyłam kaszy jęczmiennej, ale możecie użyć dowolnej swojej ulubionej. Składniki 300 g kaszy jęczmiennej perłowej 500 g mięsa mielonego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 cebula 1 łyżka majeranku 2 łyżki oleju 50 g startego żółtego sera 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz Kaszę ugotować według instrukcji

O kuchni z uczuciem
Zupa z czerwonych buraczków 166

marchew 3 szt ziemniaki 5 szt buraczki 300 g starte na wiórka sól do smaku cukier do smaku pieprz biały do smaku  czosnek 3 ząbki z mielony   Wykonanie:  Do garnka wlewamy wodę zimną, mostek obmywamy i odcinamy błonki i wszystko co nam nie pasuję, wkładamy do garnka z wodą. Dodajemy warzywa ( seler, por,marchew, pietruszkę, ziemniaki

Różowa kuchnia
Sernik na korzennej kruszonce pod sniegową czapą 203

wymieszać, dodać pokrojone na wiórka zimne masło i rozetrzeć w palcach-nie zagniatać ciasta! Rozsypać na dnie wyłożonej pergaminem (sam spód) tortownicy, lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa: Mielony twaróg umieścić w misie miksera, wbić jajko, wlać budyń rozpuszczony w mleku, dodać cukry i krótko zmiksować tylko do połączenia, pod koniec dodać skórkę pomarańczową, wylać na korzenny spód

Wanilia i Kardamon
Lasagne 188

jeżeli zależy nam na obiedzie na dwa dni- chociaż nie gwarantuję, że Lasagne nie zniknie jednego dnia.  Smacznego ;)  Składniki: opakowanie makaronu typu Lasagne 0,5 kg mięsa mielonego wołowo- wieprzowego 3 cebule 2 ząbki czosnku   500 ml przecieru pomidorowego sól do smaku  pieprz do smaku  2 łyżeczki słodkiej papryki  2 łyżeczki cukru

Krakowskie smaki Ani
Uszka z kapustą i grzybami 126

miękkości.Kapustę przekładamy do garnka,zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości.Gdy ostygnie odciskamy z nadmiaru wody i drobno siekamy.Grzyby i kapust ę kroimy bardzo drobno lub mielimy w maszynce do mielenia na największym sitku.Cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni na oleju,dodajemy do kapusty i grzybów.Doprawiamy solą i pierzem. Z podanych składników zagniatamy

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z kapustą i grzybami 145

miękkości.Kapustę przekładamy do garnka,zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości.Gdy ostygnie odciskamy z nadmiaru wody i drobno siekamy.Grzyby i kapust ę kroimy bardzo drobno lub mielimy w maszynce do mielenia na największym sitku.Cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni na oleju,dodajemy do kapusty i grzybów.Doprawiamy solą i pierzem. Z podanych składników zagniatamy

Bajeczna Kuchnia
Paszteciki z kapustą i grzybami 138

miękkości. .Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju do momentu aż będzie szklista.Dodajemy odciśniętą kapustę,grzyby,doprawiamy solą i pieprzem.Smażymy przez kilka minut ciągle mieszając. Studzimy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa na sitku o grubych oczkach. Drożdże rozcieramy z mlekiem,cukrem i łyżką mąki.Pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut.Do miski wsypujemy mąkę dodajemy wyrośnięty zaczyn,sól

Bajeczna Kuchnia
Śledzie w oleju z żurawiną 158

żurawiny sprawia że mają fajny aromat i pięknie się prezentują na stole. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 100 gram suszonej żurawiny olej 2-3 łyżki oleju mielony pieprz kolorowy Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie przez dwie godziny .Kroimy na mniejsze kawałki.Żurawinę spażamy gorącą wodą i odcedzamy.Cebulę drobno kroimy.Oprószamy pieprzem,mieszamy i przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Rzodkiewka ze śmietaną 145

myjemy, kroimy nożem w dość cienkie paski . Delikatnie solimy i pozostawiamy aby zmiękły, odciskamy z nadmiaru wody. Szczypiorek płuczemy, drobno siekamy dodajemy do rzodkiewki. Dodajemy śmietanę, doprawiamy pieprzem świeżo mielonym i dokładnie mieszamy

Bajeczna Kuchnia
Chrupiące koreczki z curry 362

łyżki soli Zalewa: 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki wody 1 szklanka octu Przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki gorczycy 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki pieprzu mielonego 5 łyżek posiekanego świeżego kopru kopru Sposób przygotowania: Ogórki myjemy, kroimy w grubą kostkę, cebulę obieramy, kroimy w pióra, dodajemy sól i dokładnie wszystko razem mieszamy. Pozostawiamy na 3 godziny

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z ogórków w zalewie pomidorowej 128

cebul 2 marchewki 2 łyżki soli Zalewa: 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżki Vegety 1 słoik koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pieprzu świeżo mielonego Sposób przygotowania: Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Obrane cebule kroimy w plasterki, obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania