Składniki: 1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka cukru 3 jajka 1 op budyniu śmietankowego lukier: 0, 5 kubka cukru pudru 4 łyżeczki wody Przygotowanie: ciasteczka blendujemy, dolewamy roztopione masło mieszamy, tak aby masa miała konsystencje mokrego piasku foremkę wykładamy papierem
Luźna Kuchniafont:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pomysł na odchudzoną wersję klopsików . Składniki: ->1 paczka mieszanki kiełków [ brokuł + rzodkiew] ->200g mięsa mielonego -> 150g sera białego -> 1 jajko -> ½ cebuli -> 1 jogurt grecki -> 1 pęczek koperku -> 1,5 szklanki bulionu
Jedz zdrowo żyj zdrowo!suche, mało soczyste, wręcz twarde. SKŁADNIKI: Porcja dla dwóch osób. Steki: 2 plastry polędwicy wołowej ( po 180 - 200 g każdy) odrobina oleju roślinnego i masła do smażenia sól, świeżo mielony pieprz do smaku Masło czosnkowe: 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka posiekanych świeżych ziół (tymianek, koperek, natka pietruszki) sól, pieprz do smaku Grillowane warzywa
W kuchni Katiesosem czosnkowym lub ketchupem Bataty kroimy na dość spore frytki – one i tak zmniejszą swoją objętość i polewamy oliwą oraz posypujemy solą, pieprzem i, jeśli za nim przepadamy, mielonym kuminem. Pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku, ok. 25-30 minut, sprawdzając co jakiś czas czy się za nadto nie przypiekają. Smacznego! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zapraszam
Bazując na smakuwoku. Polecam na obiad :) 250g makaronu 2 piersi z kaczki 250g grzybów boczniaków 3 dymki 1 pęczek szczypiorku ok 1 1/2 szklanki buliony drobiowego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka mąki kukurydzianej sól i pieprz MARYNATA: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonej trawy cytrynowej Pierś
https:KKuchniaMniamczosnek, olej i dusimy ok. 15 minut. W tym czasie gotujemy obie kasze zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W misie blendera umieszczamy duszone warzywa, ugotowane kasze, orzechy (możemy użyć mielonych), sos sojowy, zioła i przyprawy. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy masę do keksówki - u mnie 21 x 11 x 7cm (wyłożonej papierem lub nie, to zależy od Waszej
Be Fit Be StrongZniewalająca aromatem przyprawa idealnie nadaje się na zimne jesienne wieczory. Jest to mieszanka mielonych przypraw, takich jak: kardamon, cynamon, goździki, imbir oraz cukier waniliowy. Zapach po prostu zniewala. Idealnie też nada się ona do tzw grzańca z plasterkiem pomarańczy. Zachęcamy Was do zapoznania się z całą paletą przypraw firmy Rafex. Dostępne są one na facebookowym fan page
R'n'G Kitchentwarde jabłko, ok.400g 100g borówki brusznicy lub żurawiny (użyłam mrożonej) lub 4 pełne łyżki żurawiny albo borówek ze słoika 4 łyżki stołowe cukru 1 łyżka wody ½ łyżeczki cynamonu i mielonych goździków 1 jajko do posmarowania i cukier kryształ do posypania
Karo in the Kitchenorzechowego spodu wykorzystałam orzechy włoskie, jednak równie dobrze sprawdzą się także orzechy laskowe. Sernik będzie doskonałym wypiekiem na Święta Bożego Narodzenia :) Składniki: Spód: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych orzechów włoskich 125 g miękkiego masła (lub margaryny) 75 g cukru Masa serowa: 750 g twarogu (3-krotnie zmielonego lub z wiaderka) 3 jajka (w temperaturze pokojowej
MyCookBook.pljajka 150 ml mleka 75 ml oleju 150 g marchewki 3-cm kawałek świeżego imbiru dodatkowo: 350 g śliwek kruszonka: 55 g mąki pszennej 30 g cukru 1 łyżeczka mielonego imbiru 35 g zimnego masła Mąkę, cukier i imbir na kruszonkę wymieszać. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka. Odstawić. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: 1 łyżka maki pszennej 1,5 łyżki ziemniaczanej 3 dag czekolady gorzkiej 45 g margaryny 3 łyżki cukru kryształ 1 żółtko 5 dag mielonych migdałów Przygotowanie: Czekoladę gorzką połamać na kawałki, stopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Mąkę migdałową wymieszać z mąką ziemniaczaną i pszenną oraz cukrem. Do produktów sypkich wlać przestudzoną rozpuszczoną czekoladę, wymieszać. Schłodzoną margarynę dzielimy
Ciastka - domowe słodkościbardzo estetyczna w podaniu.Świetnie się sprawdza na przyjęciach , spotkaniach .Polecam ten przepis ogromnie. 60 dag.matiasów 2 cebule 2 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy mielona papryka ostra 1 jajko na twardo natka pietruszki sól i pieprz ************************************* Śledzie moczymy, kroimy w drobną kosteczkę .Tak samo kroimy cebulę.Łączymy z koncentratem pomidorowym , musztardą ,przyprawić solą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiząbki posiekanego czosnku - kawałek posiekanego imbiru (2 cm) - 1 cebula (pokrojona w kostkę) - 100 ml mleka kokosowego - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczki kuminu rzymskiego - 1 łyżeczka musztardowca - 1 łyżeczka mielonej kolendry - 1/2 łyżeczki chili - 3 szklanki wody - 1 łyżeczka soli - sok z połowy limonki - olej do smażenia NA DUŻEJ PATELNI ROZGRZEJ OLEJ , podsmaż wszystkie przyprawy, kiedy zaczną wydzielać silny
Kuchnia bezglutenowa Lolimiękkości. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wstawiamy ponownie na płomień (mały). Dodajemy cząber (pamiętając o tym by w palcach go rozkruszyć) i świeżo mielony czarny pieprz. Mięso z białej kiełbasy formujemy na małe kulki i podsmażamy na suchej patelni. Dodajemy do zupy i zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchenmleka kokosowego 200 ml wody, którą płuczemy puszkę z mlekiem 2 papryczki chili 1 ząbek czosnku 1 cebula szczypta szafranu 2 gwiazdki anyżu łyżka oleju do smażenia mielony kardamon sól płatki migdałowe lub pestki dyni Dynię pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę. Z papryczek chili wyjmujemy pestki. Na lekko rozgrzanym oleju
Weekendy w domu i ogrodzie