zdrową alternatywę dla chipsów ziemniaczanych. Suszenie batatów w suszarce do warzyw pozwala pominąć dodatek oleju, co znacznie obniży kaloryczność przekąski. Składniki 6 dużych batatów 3 łyżeczki soli 3 łyżeczki mielonego cynamonu Przygotowanie Bataty umyć, obrać, pokroić na cienkie jak papier plasterki. Oprószyć solą i cynamonem, całość dokładnie wymieszać. Plastry batatów ułożyć na sitach i suszyć około
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataszklanki cukru 3 jajka rozmiaru M 10g drożdży instant NADZIENIE 500g śliwek węgierek 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika (mieszanka anyżu, goździków, cynamonu i kardamonu) 1 czubata łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżki grubego, brązowego cukru
Karo in the Kitchenmiędzyczasie oglądacie dobry film.... Łatwo wtedy o kuchenną katastrofę;) Składniki: Spód: 100 g herbatników maślanych 100 g biszkoptów 60 g roztopionego masła Masa serowa: 400 g twarogu potrójnie mielonego 500 g serka mascarpone 300 g cukru 3 jajka 100 ml śmietany kremówki 1 laska wanilii 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Mus jagodowy: 100 g jagód (świeżych lub mrożonych) 1 łyżeczka
Smakowity Blog Kulinarnyananasem. Proste i aromatyczne danie :) SKŁADNIKI 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki curry 2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 2 listki laurowe 1 papryczka chili 1 puszka krojonych pomidorów 400 ml bulionu 1 puszka ananasa sól pieprz olej do smażenia 3 woreczki brązowego ryżu PRZYGOTOWANIE Ryż
Moje Kuchenne Rewelacjekeczupu. Nie ma przy nim dużo pracy, dlatego polecam zrobić kilka słoiczków. Składniki : 1,5 kg cukinii ( już po obraniu) 0,5 kg cebuli szklanka cukru 2 łyżki papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka czarnego pieprzu bazylia i oregano suszone do smaku około 600 g koncentratu pomidorowego 1 szklanka octu 6 % lub 1/2 szklanki octu 10 % sól Przygotowanie : Cukinie
Proste Potrawywszystkim, nawet nasz niejadek zajadał się, aż mu się uszy trzęsły. ok.750 dag mięsa wieprzowego (może być karczek lub szynka) 2 cebule 4 ziemniaki 3 czerwone papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka mąki pszennej 2 ząbki czosnku mąka olej szczypta papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 3 liście laurowe sól pieprz Papryki natrzeć olejem, położyć na blaszce wyłożonej papierem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesolą i pieprzem. Osuszamy go na papierowym ręczniku i studzimy. Do dużej misy wsypujemy pokrojonego selera, kukurydzę, groszek, żurawinę, pokrojone jajko i kurczaka. Dodajemy majonez i jogurt naturalny, świeżo mieloną sól i pieprz kolorowy oraz kilka kropli octu. Całość mieszamy i możemy zajadać
Lawendowe Niebołyżki mąki, 2 łyżki smalcu, 1 pęczek warzyw, zielony groszek, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki przecieru pomidorowego, sól do smaku, pieprz do smaku, olej do smażenia, papryka mielona słodka do smaku Wykonanie: Dynię oczyścić, pokroić, doprawić do smaku, panierować w mące i usmażyć na rozgrzanym smalcu. Warzywa obrać, pokroić , przyprawić do smaku i udusić na oleju
Tradycyjna Kuchniacebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa, kminek mielony → ilość wg upodobania, ale składniki wszystkie dla efektu muszą być świeży imbir (kawałek 2 cm) garść rodzynek i suszonej żurawiny oliwa z oliwek Wykonanie: Indyka natrzeć oliwą. Wetrzeć w indyka sól, paprykę
Pociąg Do Kuchnikostkach, złota i srebrna, ta srebrna jest dobra, złota nadaje się do trucia kotów. Nie pamiętam producenta niestety. Jeśli nie znajdziecie bryndzy, to możecie zastąpić fetą lub bardzo drobno mielonym białym serem. Na ciasto : kostkę margaryny lub masła (miękkiego) 5 żółtek łyżeczkę suszonego majeranku ½ łyżeczki soli łyżka posiekanego świeżego oregano łyżeczka proszku do pieczenia 2,5 szklanki mąki tortowej
ladykitchensera żółtego 3 jajka 2 duże marchewki 4-5 średnich ogórków kiszonych 1 duży pęczek koperku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej Dodatkowo: masło i bułka tarta do posmarowania formy Sposób przygotowania: Kalafior obieramy z liści, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości kilka minut
Kolorowy Przepisownikrozgrzej masło i wrzuć kurki wraz z gałązkami rozmarynu. Smaż przez około 5 minut, aż woda wyparuje i wyjmij gałązki. Dodaj kaszę, posiekaną drobno pietruszkę, wymieszaj i dopraw świeżo mieloną solą do smaku. Faszerowanie i podanie Pomidory umyj i odetnij z nich górę. Za pomocą łyżki wydrąż je, pozostawiając miąższ na około pół centymetra od skórki. (Pozostały miąższ możesz
Food Squarekuchni amerykańsko-włoskiej, która powstała dzięki spopularyzowaniu tradycyjnych przepisów włoskich imigrantów pośród amerykańskiego społeczeństwa i kojarzy się z włoską mammą wprost z hollywoodzkiego filmu. Składniki: Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 jajko 2 łyżki świeżo startego parmezanu 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli czarny pieprz
Smakowity Blog Kulinarnyspora cebula puszka groszku konserwowego ok. 3 szklanki bulionu warzywnego 1,5 szklanki mleka łyżeczka świeżo startego imbiru łyżeczka soku z cytryny posiekana natka pietruszki sól, biały pieprz mielony opcjonalnie: grzanki z chleba tostowego, ziarenka granatu Dynię i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z ciepłym bulionem, dorzucamy też pokrojoną obraną cebulę i odsączony
Kuchenna Kontrrewolucya