Składniki: podgrzybki 3/4 kg, masło 1 łyżka, cebula 1 duża, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 3/4 szklanki, natka pietruszki 2 łyżki, ziemniaki gotowane w mundurkach 8 sztuk, jajka 6 sztuk/M, boczek wędzony 2 plastry, masło 1 łyżeczka podgrzybki pokrojone zagotować, wylać na sito i opłukać zimną wodą na maśle zeszklić cebulę posiekaną, dodać podgrzybki
W Mojej Kuchni Lubiępachnące i smaczne danie. Składniki: około 1 szklanka ugotowanej kaszy owsianej 1 niewielka cebula 2 duże ząbki czosnku + 3 ząbki do zapieczenia duża szczypta rozmarynu suszonego szczypta mielonego ziela angielskiego niewielka świeża papryczka chili 4-6 średnich pomidorów sól do smaku 3 łyżki oliwy Cebulę i 2 ząbki czosnku obrać, pokroić drobno i zeszklić na łyżce oliwy
Codzienna kuchnia niecodziennaszparagów 1/2 główki sałaty lodowej 1/3 dużego kubka jogurtu greckiego 2 łyżeczki sosu miętowego (albo garść świeżej mięty+ szczypta cukru+ łyżka soku z cytryny) 1 mały ząbek czosnku świeżo mielony pieprz kilka gałązek szczypiorku sól
Karo in the Kitchenkoniecznie na swojej jesiennej liście "must do". Składniki na 12 sztuk: Spód czekoladowo-orzechowy: 100 g ciemnej czekolady 50 g masła 50 g cukru 1 jajko 100 g mielonych orzechów laskowych Masa serowo-dyniowa: 125 g serka mascarpone 75 g serka typu philadelphia 100 g białej czekolady 1/2 szklanki puree z dyni (przepis) 25 ml śmietany
Smakowity Blog Kulinarnysuchego patyczka (od 25 do 40 minut) MASA ''SERNIKOWA'' OPCJA 1: - 3 serki tutti 0% (może być każdy inny jogurt!) +8-10g żelatyny MASA ''SERNIKOWA'' OPCJA 2 -twarożek mielony polecam EMILKI ok 250g + słodzik do smaku lub 150g twarożku wraz ze 150g jogurtu np. tutti (jabłko-cynamon) +10g żelatyny MASA ''SERNIKOWA'' OPCJA 3 - 250g dowolnego jogurtu
fitolarun.blogspot.comjednej małej cytryny, świeży tymianek, 20 g startego sera żółtego, ocet do gotowania jajek – 1 łyżka na 500 ml wody, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowa świeżo mielona do smaku. Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Ciasto: Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, żółtko, oliwę, sól i zagniatamy ciasto
Moniki Smakołykiprostu szybko zagnieć i podziel na dwie części, zawiń w folię spożywczą i do lodówy lub zamrażary na dwie godziny. Sernik : WSZYSTKO W TEMP. POKOJOWEJ - 2 kilo tłustego twarogu mielonego min. 2 razy - 10 jaj - 375 g masła - 2 szklanki cukru pudru - 2 cukry wanilinowe - 40 g budyniu śmietankowego Włącz piekarnik na 170 ° C. Masło utrzyj z cukrami
Pasje Jolkimąki pszennej ok. 125 g zimnej margaryny (pół kostki) zimne jajko czubata łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 75 dag śliwek łyżeczka cynamonu szczypta mielonego kardamonu cukier puder do posypania Mąkę wymieszać z jajkiem, cukrem waniliowym, solą i proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na drobno. Dodać do mąki. Szybko zarobić gładkie ciasto. Włożyć ciasto
Weekendy w domu i ogrodziejajka ugotowane na twardo 1 dojrzałe awokado 2 garście pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli kiełki rzodkiewki łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Sałaty myjemy i przekładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na połówki. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, kroimy w paski i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy
Moje Kuchenne Rewelacjekoniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę - ja dodałam pokrojoną w grubsze plastry szynkę. Kapusta: około 60 dkg dobrej kiszonej kapusty liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego świeżo mielony pieprz spora szczypta kminku 1 łyżka smalcu sól Kapustę ugotować z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i kminku. Odcedzić. Dodać smalec, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Zupę podawać
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 50 dag mięsa mielonego 50 dag dyni obranej i pokrojonej w kostkę 2 cebule 3 pomidory 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 garście świeżego szpinaku szklanka bulionu 2 łyżki masła sól, pieprz słodka papryka płaska łyżka oregano tłuszcz do smażenia 50 dag makaronu Sposób przygotowania: Dynię przez ok. 10 minut podsmażamy na maśle. Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy
Pobite gary Barbarygałki muszkatołowej 1 łyżeczka suszonego tymianku sól morska pieprz świeży tymianek olej do smażenia Wykonanie: Cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Mięso mielimy w maszynce do mielenia ( ja osobiście preferuję taką wersję), lub jeśli ktoś woli kupujemy gotowe już zmielone. Mięso wkładamy do miski, dodajemy cebulę, suszone przyprawy i tymianek i około
Kulinarne przygody Gatityśrednie t warde jabłka, 50 g masła, 30 g cukru brązowego, 20 g curry, 2 ząbki czosnku, 20 g świeżego imbiru, świeżo mielony czarny pieprz, 4 gałązki świeżego rozmarynu, 1 pęczek natki pietruszki, sok z 1 cytryny, oliwa z oliwek. Przygotowanie: 1. Schab umyj i wysusz
SzczyptaSmaQbatatów pokrojonych w 1 cm kostkę 3 łyżki oliwy 1 duża cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone 3 cm kawałek imbiru, pokrojony w drobną kosteczkę 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka chili w proszku ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki cynamonu 1 szklanka ciecierzycy 1 szklanka orzechów nerkowca, delikatnie uprażonych 1 szklanka warzywnego bulionu ½ szklanki mleka kokosowego świeżo posiekana
Roślinna - blog wegańskiśniadanie przed wyjściem do pracy. 1 duże wędzone żeberko 1/2 kg kiszonej kapusty 1 marchewka 4 ziemniaki 1 cebula koncentrat pomidorowy sól pieprz czarny pieprz ziołowy czosnek kminek mielony liść laurowy ziele angielskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberko umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Kapustę opłukać dokładnie, posiekać na drobno
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie