ruszcie, pod spodem umieść blachę na wytapiający się tłuszcz. Piecz 1,5 godziny, kilka razy polej mięso wytopionym tłuszczem. Przygotuj panierkę - pieczywo zmiksuj z ziołami, skórką z pigwy, mieloną papryką i oliwą. Wyjmij mięso, posmaruj wymieszaną musztardą, posyp kruszonką. Piecz dalej w temperaturze 60 stopni przez 30-40 minut. Sos śliwkowy: Na tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj pokrojone śliwki
SzczyptaSmaQHamburger z Kangura okazał się rewelacyjny. Mięso w smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo chude. Rewelacyjnie przyprawiony czuć było pieprz grubo mielony. Kolejka była olbrzymia ale nie dziwie się. Za Hamburgera zapłaciliśmy 4F. Oczywiście można było sobie dobrać Gratis Dodatki : warzywa i sosy. Sam wygląd w środku nie zachęcał do zjedzenia
Gotowanie PatkiKURCZAKA W SŁONECZNIKU: 2 filety z piersi kurczaka (2 x ok. 200 g) 2 szklanki słonecznika (260 g) 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka wody słodka mielona papryka sól i pieprz oliwa do smażenia WYKONANIE: ZIEMNIACZKI PIECZONE: Piekarnik nagrzej do temperatury 220 stopni C . Ziemniaki obierz ze skórki, umyj i pokrój w ósemki. Przełóż
Słodko-Słony Świat Ilonysię. Wyszło bardzo smacznie ;-) Jest to jedna z moich ulubionych zapiekanek. I jestem pewna, że będzie smakować każdemu. Wielbiciele mięsa mogą przygotować wersję z sosem pomidorowym i mięsem mielonym. Zapraszam!!! Składniki na ok. 20 rurek : Farsz: 0,5 kg szpinaku ( mrożonego ), 3 ząbki czosnku, garść żółtego sera startego na grubych oczkach, sól, pieprz, 2 łyżki masła
Passion of Cookingpomocni, podpytywali co chcemy ugotować, doradzali, co można by dodać dla polepszenia smaku potraw :) Postanowiłyśmy wykonać rybną zupę a'la leczo z rybą i rybnym bulionem i burgera z mielonym mięsem (rybn ym oczywiście) , żurawiną i suszonymi śliwkami. Hitem okazał się sos, który powstał przy udziale jednego z Kucharzy. Kapusta kiszona duszona w mleku kokosowym z curry - świetnie pasował
Moje Kuchenne Rewelacjeschabu 200 g łopatki 200 g pieczarek 1 paprykę czerwoną 1 jajko 1 łyżka masła pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka żelatyny 2 ząbki czosnku sól i pieprz świeżo mielony zalewa po 1 łyżeczce tymianku rozmarynu ziół prowansalskich 1 łyżka soli 1 litr wody listek laurowy 2-3 ziarnka ziela angielskiego Wykonanie: Z podanych przypraw zrobimy zalewę, wkładamy schab, chowamy
kgwjanczewoktórej zrezygnowałem, bo ciasto jest dość słodkie dla mnie i Haneczki. Składniki: 250g marchwi 1-2 jabłka 300g mąki 350g cukru 120ml oleju 3 jajka 8 łyżek drobno mielonych migdałów 2 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu łyżeczka ekstraktu migdałowego szczypta soli Przygotowanie: Jabłka i marchew obieramy. Ścieramy na tarce o średnich oczkach. W misce mieszamy mąkę, cukier, sodę, sól
Gotuj z Rumcajsemmniejsze 1 bardzo mała kalarepa lub 1/2 dużej sól i pieprz do smaku ewentualnie kilka kropli oliwy ewentualnie jedna - dwie oliwki do dekoracji *** do tzatziki nigdy nie dodajemy mielonego czosnku ani beztłuszczowych jogurtów Przygotowanie Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na ok. 30 minut Po tym czasie delikatnie odcisnąć i wylać sok. Kalarepę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataskładniki na farsz cebulowy: 500 g cebuli 150 g sera żółtego 250 g boczku 50 g masła 150 ml śmietany kwaśnej 2 jajka sól, pieprz, mielona papryka wykonanie: Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, przekładamy do innego naczynia. Na patelnię dajemy pokrojony w kostkę boczek i również podsmażamy. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy solą oraz pieprzem
Domowy Smak Jedzeniaowoce: mango, gruszki i ananasa. Całość wykończyłam ubitą śmietaną i pokruszonym wafelkiem kokosowym. Spód: 120 g migdałów 150 g suszonych moreli 2-3 łyżki wody Masa: 1 kg mielonego sera śmietankowego 5 dużych jajek 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 2 łyżeczki cukru migdałowego lub ekstraktu (można pominąć) 2 gruszki 1 mango 1/2 świeżego ananasa Wykończenie: 500 ml śmietanki
Czerwień i błękitbrokuł (1 szt.) ziemniaki (3 szt. duże) marchewka (1 szt. średnia) seler (1/4 szt.) pieprz (1 łyżeczka) kurkuma (1 łyżeczka) cynamon (1 łyżeczka) asafoetida (1/2 łyżeczki) imbir (1 łyżeczka) mielona kolendra (1 łyżeczka) sól (2 łyżeczki) olej (3 łyżki) + olej do smażenia Czas przygotowani: 75 min Liczba porcji: 10 Przygotowanie: Nadzienie: Ziemniaki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Marchewkę
Weganka gotujerzepakowy 2 łyżki PANIERKA: olej rzepakowy 4 łyżki, tarta bułka 8-10 dag FARSZ: kapusta kiszona 30 dag, cebula 2 średnie, pieczarki 30 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa w płynie 2 łyżeczki, tarta bułka 2 łyżki te pyszne domowe krokiety przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam
W Mojej Kuchni Lubiębrukselki z orzechami włoskimi znajdziesz tutaj. Obie polecam! Składniki: 1 kg brukselki 80 g suszonej żurawiny 40 g płatków migdałowych 1 łyżka curry 1 łyżeczka garam-masala 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta ziela angielskiego 2 łyżki masła ghee 200 g mleka kokosowego lub śmietany sól, pieprz płatki chili Wykonanie: brukselkę umyć, odciąć wystąjacy ciemny głąbik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niesolonych), Sos: 6 łyżek sosu sojowego, 2 łyżki płynnego miodu, 1 łyżka ketchupu, 2 łyżeczki octu ryżowego (możesz zastąpić białym winem), 1 łyżeczka sosu sriracha (możesz zastąpić mieloną papryczką chilli 1/2 łyżeczki), 1/4 łyżeczki suszonego czosnku, 1/2 łyżeczki suszonego imbiru, sok z 1/2 pomarańczy, 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej. Dodatkowo: szczypior. Dzisiaj u mnie ponownie, azjatycki podmuch
Świat Domowej Kuchnisię świetny. Wszyscy pałaszowali, aż miło było patrzeć. Składniki: 1 bakłażan ok 3 łyżek mąki 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku mielonego 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól bułka tarta 1 jajko 2 łyżki mleka olej do smażenia Wykonanie: Bakłażana obieramy, kroimy w kostkę mniej więcej
Malinowe Pocałunki