mielone - 47549 przepisów (strona:1933/3170)

Rolada schabowa z mięsem mielonym, szpinakiem i papryką 247

kapusty. No co ja tu będę Wam opisywać, musicie spróbować! ;) Składniki: Mięso-marynata: 1,5kg schabu 2-3 ząbki czosnku rozmaryn sol, pieprz 2 łyżki oleju Farsz: 200g mięsa mielonego 200g szpinaku świeżego lub mrożonego cebula 200g sera żółtego startego na tarce 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki sól pieprz jajko 2 łyżki bułki tartej   Dodatkowo: 300ml bulionu

Czerwona Porzeczka
Papryka faszerowana z fetą 173

Jest wiele opcji podania papryki faszerowanej. Dzisiaj będzie z mięsem z indyka, suszonymi pomidorami i oczywiście z fetą. Składniki : * 2-3 czerwone papryki * łyżka oliwy z oliwek * 350g mięsa mielonego z indyka * cebula * ząbek czosnku * 7-8 suszonych pomidorów  * 100g ryżu białego lub brązowego * 50g sera feta * ulubione zioła - u mnie oregano * sól, pieprz do smaku  Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Pulpety w sosie pomidorowym 256

Składniki: -500 g mięsa mielonego -1,5 bulionu -1 cebula -2 ząbki czosnki -1 jajko  -1 czerstwa kajzerka -przecier pomidorowy -50 ml śmietany -papryka słodka, pieprz, sól -mąka do obtaczania pulpetów  -mleko do namoczenia kajzerki -olej Wykonanie: Kajzerkę namaczamy w mleku. Gdy zmięknie, odciskamy ją. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Do mięsa dodajemy

KasiekGotuje
Grillowane banany w sosie cayenne z cynamonem 189

ciepło z sosem będą wspaniałym deserem o każdej porze roku. Składniki: 4 dojrzałe banany 3 łyżki masła 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy ½ łyżeczki mielonego cynamonu ¼ łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie: Grilla przygotować do grillowania bezpośredniego. W przypadku grilla gazowego rozgrzewamy go do około 220 stopni. W przypadku grilla węglowego powinniśmy być w stanie utrzymać

naRuszcie
Kalafior – sałatka z kalafiora 172

kalafior*, sól, cukier, 2 łyżki kaparów, ostra papryczka**, sok z jednej cytryny, 5-6 łyżek oleju rzepakowego***, pieprz kolorowy świeżo mielony, 4 łyżki pestek z dyni, Kapary oraz papryczkę ostrą posiekać, włożyć do miski, dodać sok z cytryny, wymieszać. Wlać olej, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem. Pestki podprażyć na suchej patelni. Kalafiora obrać z liści, opłukać

królestwo garów
,,Zapiekanka z kurczakiem, serem mozzarelą i brokułami” 179

obiadowe. Dziś pragnę Wam zaprezentować niezwykle prostą w przyrządzeniu i efektowną zapiekankę uzupełnioną w bogate wita miny i minerały. Składniki: filet z kurczaka przyprawa do złotego kurczaka Knorr świeżo mielony pieprz olej – 15 mililitrów 2 pomidory 1 brokuł 2 kulki sera mozzarela makaron Garofalo – rurki Sos: śmietana 5 ząbków czosnku   Sposób wykonania: Na rozgrzanym na patelni

Podróż w kulinaria
,,Kraina kolorowych papryk faszerowanych cukinią i słonecznikiem” 141

stole ale tym razem jest wzbogacona w cukinię i słonec znik. Kto chętny wypróbować? Składniki: 4 kolorowe papryki ( żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa, wg uznania) 2 cebule 50 dkg mięsa mielonego z kurczaka 20 dkg pieczarek 10 dkg sera żółtego pół cukinii 1 torebka ryżu 4 łyżki oleju puszka kukurydzy konserwowej 6 łyżek słonecznika sól pieprz oregano Wykonanie: Cebulę oraz

Podróż w kulinaria
,,Duet warkoczy rybnych” 154

świeże zioła np. rozmaryn i tymianek • 6 łyżek oliwy Sos chrzanowy: • 2 łyżki śmietany 18% • 2 łyżki majonezu • 2 łyżeczki chrzanu śmietankowego • 1 łyżeczka soku z cytryny • pieprz świeżo mielony Sposób wykonania: Ryby myjemy i osuszamy a następnie przecinamy wzdłuż na około 20-centymetrowe paski, o szerokości około 2 cm każdy. Trzy paski związujemy na końcu nicią i zaplatamy

Podróż w kulinaria
,,Kapturki cukinii faszerowane słonecznikiem”  172

marki Piątnica w mojej kuchni powstały cukiniowe kapturki ze słonecznikiem! Zapraszam Składniki: 4 okrągłe cukinie 4 kolorowe papryki ( żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa, wg uznania) 2 cebule 50 dkg mięsa mielonego z kurczaka 20 dkg pieczarek 10 dkg sera żółtego 1 torebka ryżu 4 łyżki oleju Puszka kukurydzy konserwowej 6 łyżek słonecznika z firmy Piątnica http://piatnica.net/ Sól Pieprz Oregano

Podróż w kulinaria
Pyzy z mięsem 222

Najczęściej robię pyzy tylko na gotowanych ziemniakach, bo po prostu robi się je szybciej. A do nadzienia zwykle używam mięska gotowanego drobiowego (pozostałego z rosołu),  czasem mieszam z mieloną łopatką wieprzową. I obowiązkowo smażona cebulka. Mniam. 1 kg. ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki pszennej kawałek ugotowanego mięsa (u mnie 2 pieczone udka) pół cebuli

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Cynbaty - chipsy z batatów z cynamonem 262

zdrową alternatywę dla chipsów ziemniaczanych. Suszenie batatów w suszarce do warzyw pozwala pominąć dodatek oleju, co znacznie obniży kaloryczność przekąski. Składniki 6 dużych batatów 3 łyżeczki soli 3 łyżeczki mielonego cynamonu Przygotowanie Bataty umyć, obrać, pokroić na cienkie jak papier plasterki.  Oprószyć solą i cynamonem, całość dokładnie wymieszać. Plastry batatów ułożyć na sitach i suszyć około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bułeczki drożdżowe ze śliwkami i cynamonem 250

szklanki cukru 3 jajka rozmiaru M 10g drożdży instant NADZIENIE 500g śliwek węgierek 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika (mieszanka anyżu, goździków, cynamonu i kardamonu) 1 czubata łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżki grubego, brązowego cukru

Karo in the Kitchen
Sernik waniliowy z musem jagodowym 209

międzyczasie oglądacie dobry film.... Łatwo wtedy o kuchenną katastrofę;) Składniki: Spód: 100 g herbatników maślanych 100 g biszkoptów 60 g roztopionego masła Masa serowa: 400 g twarogu potrójnie mielonego 500 g serka mascarpone 300 g cukru 3 jajka 100 ml śmietany kremówki 1 laska wanilii 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Mus jagodowy: 100 g jagód (świeżych lub mrożonych) 1 łyżeczka

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak z ananasem 298

ananasem. Proste i  aromatyczne danie :) SKŁADNIKI 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki curry 2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 2 listki laurowe 1 papryczka chili 1 puszka krojonych pomidorów 400 ml bulionu 1 puszka ananasa sól pieprz olej do smażenia 3 woreczki brązowego ryżu   PRZYGOTOWANIE Ryż

Moje Kuchenne Rewelacje