mielone - 47549 przepisów (strona:1941/3170)

Spaghetti z bakłażanem i orzechami 241

czerwonej papryki 1/2 słoika suszonych pomidorów 1 cebulę 2 ząbki czosnku Garść orzechów włoskich lub laskowych Makaron spaghetti Oliwa Przyprawy: 1 łyżka bazylii 1 łyżka oregano 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego Pieprz ziołowy Sól i pieprz do smaku Świeża bazylia do podania  Przygotowanie: 1. Najpierw należy obrać cebulę i ząbki czosnku. Pół cebuli kroimy

Bananowe Pole
Schab po meksykańsku 236

można dodać jeszcze ine warzywa np. pieczarki, kukurydzę * lub przyprawy: sól, pieprz np. cayen, oregano, czosnek granulowany, papryka słodka o oczywiście ostra papryka/chilli oraz ewentualnie odrobina kolendry i kminku mielonego, a do duszenia warzyw można wtedy dorzucić 2 listki laurowe.   1. Mięso lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i posypać przyprawą meksykańską. Obtoczyć w mące i obsmażyć na dużym

Kto ugości moich gości?
Wytrawne galette z młodą cukinią i twarogiem 296

szalotki lub delikatna mała cebula, około 80g kilka gałązek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek suszona bazylia i oregano sól pieprz mielona gałka muszkatołowa 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% lub małe jajko do posmarowania SKŁADNIKI CIASTA 120g lodowato zimnego masła 320g mąki pszennej, może być krupczatka /lub pół na pół krupczatka

Karo in the Kitchen
KROKIETY Z WOŁOWINĄ I MOZZARELLĄ 231

SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego z wołowiny garść posiekanych suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (pokroić w kosteczkę) 1 łyżka natki pietruszki (nie miałam świeżej więc użyłam suszonej) 1 łyżka czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku olej rzepakowy 200 g pieczarek (posiekaj) 1 cebula czerwona (posiekaj) bułka tarta 2 rozbełtane jajka SKŁADNIKI NA CIASTO - nie podam Wam proporcji

ClauditteMissCooking
Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym - przepis 196

pół żytniej razowej i pszennej) 1-2 łyżeczki cukru waniliowego (najlepiej własnej roboty) Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym - przepis Składniki masy serowej: 1 kg sera mielonego w kubełku puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 jajka Mus na wierzch: 10 śliwek 2 łyżki cukru brązowego Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym - przepis Wykonanie: Połamaną czekoladę

Pyza i Surówka
pyszna flądra z garam masala... 196

Składniki: flądra 7 nieduże bez skóry, garam masala 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, sól morska 1 łyżeczka przygotować marynatę: garam masala, pieprz, sól, sok z cytryny, olej dobrze wymieszać kupiłam nieduże fląderki oczyszczone bez skóry, ryby opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć flądry włożyć do marynaty, dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
na maśle zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem... 184

wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, dodać ziele i liście laurowe, dodać suszone baldachimy kopru z łodygami i po zagotowaniu wsypac ryż, gotowac z 10 minut wsypać kucharka, mielony pieprz, wędzoną paprykę, wlać rozdrobnione pomidory z papryką, pojemnik opłukać 1/2 l wody i wlać do zupy, dodać czosnek, masło i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu, na koniec dodac

W Mojej Kuchni Lubię
Kaszotto z kurkami 235

łyżeczka masła, 150 g świeżych kurek, 1 łyżeczka soku z cytryny, garść świeżej bazylii, 2 garście natki pietruszki, 2 łyżki kremu balsamicznego (z Modeny), pieprz czarny świeżo mielony. Przygotowanie: Marchew i pietruszkę kroimy w plasterki, cebulę w drobną kostkę. W rondelku zagotowujemy ok. 0,8 ml wody, dodajemy 3 łyżki sosu sojowego i trzymamy na małym ogniu

Moniki Smakołyki
Muszle nadziane kaszą gryczaną 215

miski wsypujemy wystudzoną kaszę dodajemy umyty i pokrojony w drobną kostkę seler naciowy, przeciśnięty czosnek przez praskę, uprażony słonecznik oraz pokrojoną natkę pietruszki.  Doprawiamy oliwą, solą, pieprzem świeżo mielonym. Wszystko dokładnie mieszamy. Nadziewamy muszle powstałym farszem, układamy na dużym talerzu. Smacznego

kgwjanczewo
Pizza z chorizo i mascarpone 252

żółta cebula – pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, 1 łyżeczka cukru, szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki – dodatki: kiełbasa chorizo mascarpone Wykonanie: Ciasto: Przygotuj je na około 9 – 12 godzin przed pieczeniem. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj ze sobą

Moja pasja smaku
Szybka zupa-krem z selera. Z selerów dwóch 278

mała pietruszka, ok. 60g 5 szklanek wody albo domowego bulionu – 1,25l 1 kostka bulionowa – z kurczaka lub jarzynowa 1 serek topiony 100g, u mnie Mlekovita Mazowiecki Kremowy mielona gałka muszkatołowa sól pieprz natka pietruszki do podania grzanki lub groszek ptysiowy do podania

Karo in the Kitchen
NALEŚNIKI Z WARZYWAMI Z PARY I BOROWIKAMI 267

pietruszki  1 mały seler  1 mała cukinia  garść pokrojonych borowików (mogą być suszone) ząbek czosnku  2 łyżki masła  odrobinę soli ziołowe świeżo mielony pieprz  łyżka śmietany  Sposób przyrządzenia:  Cukinie obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na maśle razem z grzybami. Dodać ugotowane na parze i pokrojone

pieprzny smaczek
sos cytrynowo-cynamonowy 163

Składniki 2 cytryny obrane kawałek imbiru 2-3 cm(w zależności jak kto lubi imbir,) szczypta kardamonu mielonego ,lub 2-3 ziarna mala łyżeczka cynamonu szczypta soli morskiej 2 łyżki duże miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl.wody Wykonanie Cytryny umyć ,wyszorowac ,lub wypłukać w wodzie ozonowej.Imbir obrać.Wszystko zmiksować ,. przecedzic przez żadkie sitko. przełożyć do rondelka i gotować

w mojej kuchni
Arabskie mnezele z cukinii, soczewica po egipsku + ryż jaśminowy 276

łyżeczka garam masali - 35g zielonej soczewicy                      - ½ łyżeczki mielonego kuminu - 1 ząbek czosnku

Wegańska kuchnia orientalna
Dzem z mirabelki z kardamonem 238

naleśników będzie jak znalazł. Dżem z mirabelki z kardamonem Czas przygotowania: 3 godziny Składniki: 1200 g mirabelek 1/3 szklanki wody 500 g cukru 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków  Wykonanie: Mirabelki płuczemy, wrzucamy do garnka o grubym dnie, dolewamy wodę i gotujemy na małym ogniu, aż owoce się rozpadną. Owoce przekładamy partiami na sito i lekko

Kulinarne przygody Gatity