mielone - 47549 przepisów (strona:1924/3170)

Szwedzkie bułeczki tosca z migdałami (Toscabullar) czyli Niedzielne Śniadanie odc.68 207

miękkiego masła 3 łyżki cukru 2 szczypty soli 1 jajko 420 g mąki pszennej typu 550 nadzienie: 55 g miękkiego masła 55 g jasnego brązowego cukru 55 g mielonych migdałów wierzch tosca: 50 g masła 90 g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mleka 50 g płatków migdałów W miseczce mieszamy mleko z drożdżami. Odstawiamy na 5 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bananek 148

szklanka marchewki startej na małym oczku (2 małe) 1 i ½ szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki płatków ( np. jęczmiennych pełnoziarnistych) 2 łyżki mielonego lnu 1 szklanka bakalii (jagód goi, orzechów pekan, brazylijskich, daktyli) 4 łyżki syropu z agawy (można połowę zastąpić łyżką miodu) Przygotuj: małą keksówkę Podaj z: lodami bananowymi Rozgrzej piekarnik

Bazując na smaku
Bezglutenowe śniadaniowe muffiny kokosowo-owsiane 157

szklanki płatków owsianych ·          ¼ szklanki wiórków kokosowych ·          2 płaskie łyżki lnu mielonego (opcjonalnie) ·          garść malin (mogą być mrożone) ·          pół banana

Bazując na smaku
Rosół wołowy z borowikami 207

mięsem 400-500 g steków wołowych 20 g suszonych borowików włoszczyzna 1 cebula 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego garść świeżego lubczyku 2 litry wody natka pietruszki świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku (opcjonalnie, ja dodaję płaską łyżeczkę) PRZYGOTOWANIE: Do misy multicookera włożyć mięso i cebulę. Nastawić program FRY i czas 15 minut. Obsmażamy mięso razem

ClauditteMissCooking
Razowe muffiny bananowe 203

zbędnych  wstępó w podaję przepis :] Składniki (9 sztuk)/jedna muffinka około 115kcal/: 80g mąki żytniej 15g otrębów pszennych 15g mielonego odtłuszczonego lnu czubata łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szczypta soli 2 jajka 120g gęstego jogurtu naturalnego 220 dojrzałego banana 25g odży wki białko wej  banano wo -śmietankowej  KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional 20g masła orzechowego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Łosoś z warzywami i pesto 241

100g) kawałek cukinii (125g) mała czerwona papryka (150g) mała zielona papryka (150g) 1/2 cebuli (75g) 1/2 czerwonej cebuli (75g) 125g pieczarek 1 płaska łyżeczka soli szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego kilka łyżek oliwy 2-3 łyżeczki bazyliowego pesto (własnego lub dobrego ze sklepu) Instrukcje Łososia nacieramy od strony mięsa niewielką ilością soli i odkładamy na kilkanaście minut. Marchewkę obieramy

Kulinarna Pokusa
Domowa grzybowa vegeta – sos w proszku 520

niż suszarka zeżre prądu, a jak doliczycie leki ..robi się dziwnie tanio , czasem warto mieć to na uwadze . Po tym czasie jak warzywa są już przestudzone i całkowicie suche , mielimy je np. w młynku do kawy , nie na pył , tylko tak ,żeby były widoczne grudki . Wysypujemy do miski . Grzyby suszone , także mielimy , te już dużo drobniej , można nawet na pył

Ogrodnik w podróży
Chrupiące pieczone ziemniaczki 428

tego przepisu są mega chrupiące i wspaniale pasują do głównego dania! Składniki na 4 porcje. Składniki: 1 kg ziemniaków 5 łyżek oleju arachidowego (lub oliwy z oliwek) 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu 1 ząbek czosnku 1 gałązka świeżego rozmarynu Przepis: Ziemniaki myjemy i delikatnie szorujemy. Następnie kroimy w półksiężyce, obmywamy i wrzucamy

Emcia Pichci
Szafranowa potrawka z kasztanami i warzywami 212

mieszkając w dużym mieście, nie jest to trudne. Składniki (na 4 porcje): ok. 0,75 kg piersi z kurczaka spora szczypta szafranu sól pieprz 3 łyżki oleju odrobina mielonej kozieradki 2 ząbki czosnku cebula 2 papryki (pomarańczowa i czerwona) ok. 10 upieczonych kasztanów ( tutaj instrukcja, jak łatwo pozbyć się skorupek )  Kurczaka pokroić w poprzek włókien. Przełożyć do miski

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasta z mozzarellą ananasem i curry 226

jajka 3 plastry ananasa z zalewy kawałek pora 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki sosu Kieleckiego curry  Społem 1 łyżka jogurtu naturalnego sól morska do smaku pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce jarzynowej, osaczonego z zalewy ananasa drobniutko siekamy nożem, kukurydze osączamy , wsypujemy wszytko do jednej miski, dodajemy

Wanilia i Kardamon
Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami. 253

jaglanej .Coś dla miłośników pasztetów bez mięsa .Ten jest wyjątkowo smaczny i na pewno warto go upiec. Składniki:na keksówkę 12 / 25 cm 3/4 kaszy jaglanej szklanka orzechów laskowych mielonych 100 ml oleju 2 marchewki 2 pietruszki biała część pora duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego pół łyżeczki lubczyku ,majeranku ,tymianku łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta

Ladylaura.
Małże duszone w winie – moules marinieres 203

duszenia muli. Składniki: 1 kg małży – świeżych albo mrożonych łyżka masła 2 szalotki 1-2 ząbki czosnku pół pęczka pietruszki pół szklanki białego wina opcjonalnie pieprz (najlepiej świeżo mielony) i sól opcjonalnie: bagietka Wykonanie: Szalotkę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, delikatnie zeszklić cebulę i czosnek. Wlać wino, zamieszać i wrzucić mule. Dusić kilka minut mieszając

Pociąg Do Kuchni
chrupiące placki ziemniaczane z cukinią, cebulą, czosnkiem, koperkiem... 304

sztuki/średnie, ząbki czosnku 5 sztuk, koperek 1/2 pęczka, cukinia 1 średnia, jajka 1 sztuka, mąka pszenna 3/4 szklanki, bułka tarta 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba w pojemniku rozdrabniacza rozdrobnić dokładnie cebulę, czosnek, koperek i przełożyć do miski, następnie kawałki obranych ziemniaków dokładnie rozdrobnić i dodać do cebuli, cukinię

W Mojej Kuchni Lubię
Rydze smażone na maśle 251

przystawkę lub wczesną kolację <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 500 g rydzów 5 łyżek masła 1 ząbek czosnku, obrany pęczek natki pietruszki sól, świeżo mielony pieprz Do podania: świeża bagietka lub pieczywo CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Rydze dokładnie, ale szybko opłukujemy letnią wodą i  osuszamy ręcznikiem papierowym. Nóżki odcinamy prawie

My Culinary Art
Szybka zupa z soczewicą 228

szklanki czerwonej soczewicy  250 ml sosu pomidorowego ( u mnie w kartoniku z Lidla )  1 łyżka oleju rzepakowego  1 ząbek czosnku  1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki kuminu  dwie szczypty chili  250 ml wody  Do małego garnuszka nalej wody wsyp soczewicę, przykryj pokrywką i zagotuj.  Do garnka wlej olej dodaj obrany

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania