mielone - 47549 przepisów (strona:1919/3170)

Spaghetti z pieczarkami 203

niż tradycy jny sos , z dodatkiem pieczarek. Niezmie nny p ozostał fa kt, że najlepej smakuje z makaronem, posypane obficie żółtym serem, koniecznie o ostrym s maku. :-) 500g mięsa mielonego 300g pieczarek 2 cebule 200 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano sól, pieprz olej ser do posypania 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym

Szefowa kuchni
Jesiotr pieczony w niskiej temperaturze 218

sztuka  wypatroszonego jesiotra (około 2 kg) 50 g masła 1 cytryna pęczek tymianku pęczek natki pietruszki 5 ząbków czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Jesiotra bardzo dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem z zewnątrz i w środku. Masło kroimy w plastry i wkładamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Gołąbki z grzybami 187

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Grzyby - to przepyszne urozmaicenie tradycyjnych gołąbków. (10 sporych sztuk) kapusta Farsz: 350g mięsa mielonego 300g grzybów 1/2 szklanki grzanek namoczonych w mleku (może być sucha bułka) 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie; jeśli masa jest za "luźna") sól, pieprz Dodatkowo: liście kapusty 1 marchewka 3 ząbki czosnku 2 suszone pomidory

Di gotuje
Tatar ze śledzia 163

płaty matiasów 1 czerwoną cebulę 1 awokado 1 słodkie jabłko 3 ogórki kiszone cebulę dymkę ugotowane ziemniaki (ok. 5 szt.) olej rydzowy sok z połowy cytryny sól, pieprz grubo mielony mleko Śledzie moczymy w mleku (ok. 3h). Po wymoczeniu śledzie suszymy i kroimy w drobną kostkę. Pozostałe składniki również siekamy bardzo drobno. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny, żeby

ladykitchen
Pomarańczowy sernik na zimno (z kisielowym wierzchem) 148

zimą - po świątecznych "obżarstwach".   (Tortownica o średnicy 18 cm) Spód: 150g kruchych ciasteczek/herbatników 50g masła/margaryny (użyłam margaryny z wanilią) odrobina soku z pomarańczy Masa serowa: 400g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 200g słodkiej śmietany (22-36%) 5-6 łyżek cukru pudru (do smaku; w zależności jak słodka jest pomarańcza) sok z 1 pomarańczy (dużej) skórka

Di gotuje
Seler naciowy z fasolą oraz kukurydzą 210

łyżki czerwonej fasoli 1 mała puszka ananasa 15 dag sera żółtego 100 g szynki gotowanej 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Seler myjemy, osuszamy następnie kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo,  ostudzone obieramy, kroimy w kosteczkę. Z wody osączamy kukurydzę, fasolę oraz  ananasa. Ser oraz szynkę kroimy

kgwjanczewo
Łosoś wędzony w palonym sianie 180

zrób, bo warto !    Łosoś wędzony w palonym sianie  50 dkg łososia surowego ( u mnie płat )  10 łyżek soli  6 łyżek cukru 1 łyżka mielonej kolendry  siano ( około 2 garści )  folia spożywcza Bierzemy łososia i opłukujemy go pod zimną wodą, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.  W misce mieszamy sól, cukier i kolendrę

Kuchnia na wzgórzu
Makowiec z masą orzechową i serową 197

talerzu "Filona" od Porcelany Bogucice . Ciasto ucierane: 15 dag margaryny 15 dag cukru pudru 4 jajka cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 dag mąki Mak: 400g mielonego suchego maku 1 łyżka powideł lub dżemu 2 łyżki miodu 1/2 rozpuszczonego masła (ostudzonego) kilka kropel olejku migdałowego 4 jajka cukier do smaku 1/2 szkl grubo siekanych orzechów włoskich

Smakołyki Asi
Panierowane kulki z białego sera 143

robić szaszłyki, jeść z sosem czy bez żadnych dodatków.   (Około 16 sztuk) 200g białego sera 20g żółtego sera 5 łyżek posiekanego szczypiorku 2 łyżki prażonej cebulki   sól, mielona czarnuszka (zamiast pieprzu) Dodatkowo: 1 jajko bułka tarta olej Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach - a twaróg podusić (np. widelcem). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić

Di gotuje
Piernik Karmi 143

cukru 160 ml miodu gryczanego-można użyć zwykłego 180 ml oleju roślinnego 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu Polewa czekoladowa: 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao 1 czubata łyżeczka żelatyny spożywczej Dowolna posypka do ciast. Sposób wykonania: Ciasto

Wanilia i Kardamon
Sernik trzysmakowy 355

SKŁADNIKI: ok. 15 dag herbatników – u mnie tradycyjne i kakaowe 1 kg sera trzykrotnie mielonego 6 dużych jajek 25 dag miękkiego masła 20 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli budyń waniliowy bez cukru aromat cytrynowy łyżka gorzkiego kakao płaska łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki suchego maku WYKONANIE: Blachę o wymiarach 32x23 cm wyłożyć papierem

Kuchenne zapiski Edyty
Ciastka kruche - przez maszynkę 104

pieczenia, dodanie masła / margaryny, jajek, cukru pudru, cukru waniliowego. Następnie ciasto owijamy w folię i wkładamy na godzinę do zamrażalki. Nie jest to konieczne ale lepiej się ciasto mieli kiedy nie przywiera z powodu nadmiernego ciepła do rąk. Ciasto mielimy przez maszynkę i tniemy je według własnych upodobań co do długości ciastek. Wykładamy ciasta w pewnej odległości od siebie

W Moim Magicznym Domu
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 371

bądź 125 gr masła 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 4 łyżki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier z prawdziwą wanilią  Masa Serowa: 1 kg sera mielonego w wiaderku  1 szklanka cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mleka 1 suchy budyń waniliowy / śmietankowy ( duży około 60 gr ) Opcjonalnie paczka rodzynek (wedle uznania) Masa kokosowa: 6 białek

W Moim Magicznym Domu
Torcik makowy 164

Składniki na blaty 18 cm: 6 jajek, białka oddzielone od żółtek 200 g cukru 200 g mielonego maku 2 i 1/2 łyżki kaszy manny + trochę do posypania formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na krem: 500 ml tłustego mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 całe jajko

My Culinary Art
Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami 154

Paprykę faszerowaną można przygotować wcześniej, a w czasie Sylwestra tylko podgrzać :) Składniki: 10 małych papryk 100 g ryżu 500 g pieczarek 3 duże cebule 4 ząbki czosnku 500 g mielonej karkówki 2 czubate łyżeczki majeranku 1 czubata łyżeczka domowej Vegety (suszone warzywa i zioła) 1 czubata łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka bazylii pieprz sól oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania