mielone - 47549 przepisów (strona:1912/3170)

Sernik królewski 154

jest pyszny i delikatny. Myślę, że sekretem jest to aby masy serowej za długo nie mieszać. Przeważnie twaróg zaleca się aby trzykrotnie go zmielić ale ja tego nie robię. Mielę tylko raz ale jak przeczytacie w przepisie mielę na sitku do maku tym najdrobniejszym. Masa i tak będzie idealna. I jeszcze jedna uwaga, jeśli nie macie ksylitolu użyjcie po prostu

Ewa w kuchni
Skrzydełka z boczkiem i owocami jałowca 192

szklanki białego wytrawnego wina (lub wody) 1 cebula 1 główka czosnku 1/2 łyżeczki soli 6 ziaren jałowca 3/4 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu odrobina pieprzu czarnego (mielonego) 3 łyżki oliwy 3 łyżki masła Do miseczki wsypać: sól, pieprz, rozgniecione ziarna jałowca, tymianek i rozmaryn. Skrzydełka natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki (na kilka godzin). Po tym czasie

Di gotuje
Zupa z batatów 224

batatów doskonale przełamuje dodatek curry i chilli. 6-8porcji   - 3 bataty - 2 litry bulionu warzywnego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek -  pół łyżeczki mielonej kolendry -  2 łyżeczki przyprawy curry - szczypta chilli - sól i pieprz do smaku - szczypta wędzonej papryki Do podania: - dressing zielony -świeża kolendra (ewentualnie natka pietruszki), oliwa

Simple Dish
Pikantny krem z cukinii 160

kremach w tym celu. Jej dodatek podnosi też prozdrowotne właściwości zupy. 6-8 porcji   - papryczka chili - 2 ząbki czosnku - kawałek imbiru (ok. 2 cm) - 2 szalotki - pół łyżeczki mielonej kolendry - 2 łyżeczk przyprawy curry - pół łyżeczki kurkumy  - olej ryżowy - 3 cukinie - 2 litry bulionu warzywnego - puszka mleka kokosowego - 1 szklanka ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej - 2 łyżki

Simple Dish
Pachnąca rozmarynem zupa z ciecierzycą 157

wcześniej cieciorki - puszka siekanych pomidorów - około 1,5 litra bulionu warzywnego - 2- 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - łyżeczka słodkiej papryki - pół łyżeczki mielonego kminku - pół łyżeczki wędzonej papryki - szczypta cynamonu - łyżka octu balsamicznego -  2- 3 gałązki świeżego rozmarynu   - sół i pieprz do smaku - pół szklanki ugotowanej wcześniej kaszy

Simple Dish
Curry z kalafiora 457

smakowitej wersji. 6-8 porcji   - 1  średni kalafior - 1 cebula - 1 puszka mleka kokosowego - 1 puszka pomidorów - 2-3 łyżki oleju ryżowego - 3 łyżeczki curry - łyżeczka mielonej kolendry -  duża szczypta cynamonu - 3 ząbki czosnku -  kawałek imbiru ok 1-1,5 cm - 2 łyżki sosu sojowego (opcjonalnie - w wersji bezglutenowej Tamari) - sól do smaku

Simple Dish
Trójbarwne spaghetti 178

specjalnego nożyka, krajalnicy lub temperówki do warzyw. Kilka minut przesmażam warzywa, aż zmiękną, ale wciąż będą lekko twardawe. Doprawiam je sola i sporą ilością  świeżo mielonego pieprzu. W międzyczasie gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu i prosto z garnka wrzucam na patelnię z warzywami dodając też kilka łyżek wody z gotowania. Sprawdzam jeszcze

Simple Dish
Sałata z wątróbką i dressingiem balsamiczno-żurawinowym 166

opcjonalnie) sól i pieprz do smaku    dressing 3-4 łyżki konfitury z żurawiny 4 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek 1-2 szczypty mielonego pieprzu   Zaczynamy od umycia i oczyszczenia wątróbki (ja lubię dokładnie oczyszczoną więc po zakupie ok 300g zostało już tylko 200g). Dokładnie osuszamy. Sałatę myjemy, również dokładnie osuszamy

Simple Dish
Ciasto jabłkowe z cynamonem. Samo zdrowie. Wegańskie. 223

rodzynek 8 łyżek likieru Amaretto 17 jabłek dużych ( małych ok. 20) 3 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki płatków migdałowych 1 szklanka cukru 3 łyżki cynamonu 2,5 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do posypania (opcjonalnie) Wykonanie: Rodzynki zalewamy amaretto i czekamy

Apetyt na Zielone
Golonka bejcowana-pieczona. 182

liścia laurowe 10 ziarenek pieprzu szczypta vegety bejca: 1 szkl. piwa 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu winnego 1 łyżka musztardy 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego grubo mielonego WYKONANIE: golonkę gotujemy w podanych przyprawach, prawie do miękkości, następnie przygotowujemy bejcę, mieszając wszystkie składniki, nacinamy kratkę na golonkach, zalewamy bejcą na 2-3 godz. wkładamy wraz z bejcą

Kuchnia Beaty
Komosa ryżowa z kurczakiem, cukinią i fenkułem 154

puszki ciecierzycy gotowanej na parze 4 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów konserwowych skórka z połowy cytryny olej kokosowy virgin do smażenia sól himalajska komosa ryżowa Mieszanka przypraw pół łyżeczki mielonego cynamonu pół łyżeczki kolendry pół łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka łagodnego curry 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego Mieszankę przypraw zmiel na proszek w młynku . Czosnek

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z tuńczyka i ryżu 210

łyżek majonezu takiego KLIK 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki, każda po 185 g)  3 pęczki zielonej cebulki 30 dag żółtego sera KLIK 7 jajek KLIK pieprz mielony Ryż gotuję w osolonej wodzie , ma być sypki, odcedzam go i studzę. Tuńczyka odsączam z zalewy.  Cebulkę siekam drobniutko. Ser ścieram na tarce o grubszych oczkach.  Jajka

Takie tam pichcenie
Pieczeń cebulowo – grzybowa 180

przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek. Do pieczeni idealnie pasuje sałatka Królewska Firmy Orzech. 300 g mięsa mielonego 3 cebule 5-6 dużych pieczarek 1 jajko 3 łyżki  bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżeczka lubczyku 3 łyżki posiekanego koperku Olej Sałatka wielowarzywna Królewska  ORZECH Cebule kroimy

VioletoweKucharzenie
Duszona marchewka z groszkiem 181

Marchewka z groszkiem jest prosta w przyrządzeniu i bardzo smaczna.Często ją robię do kotletów mielonych i nie tylko. Składniki: 1 kilogram marchewki 1 opakowanie mrożonego zielonego groszku 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz cukier Sposób przygotowania: Obrane marchewki kroimy w drobną kostkę, przekładamy do rondelka razem z groszkiem ,zalewamy niewielką ilością wody tak żeby woda

Bajeczna Kuchnia
Krokiety z fasoli czerwonej, fasoli szparagowej z kremem bobowym 218

cytryny szczypta soli farsz 25 dag czerwonej fasoli 1 cebula 20 dag pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 żółtka 20 dag zielonej fasoli szparagowej majeranek sól pieprz świeżo mielony natka pietruszki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia krem z bobu 80 dag bobu 2 litry warzywnego bulionu 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania