mielone - 47549 przepisów (strona:1905/3170)

Zapiekanka z mięsa mielonego i cukinii 174

lazanii.Zamiast płatów lazanii mamy cukinię. Można powiedzieć ,że danie bardzo smaczne na diecie. Polecam wypróbujcie, bo warto.   SKŁADNIKI 2 nieduże cukinie 70 dag.  mięsa drobiowego  mielonego  5 pomidorów 4 marchewki 3 duże  cebule 4  ząbki   czosnku 30 dag sera  żółtego,  np. Gouda   bazylia, oregano  sól, pieprz do smaku

W kuchennym oknie Ewy
Budyń o smaku piernikowym 161

już mini ciasteczko korzenne teraz czas na rozgrzewający budyń :) Jestem pewna, że go pokochacie! Składniki: 1 szklanka mleka 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka miodu (niekoniecznie) 2 łyżki mielonych płatków owsianych 3/4 szklanki mleka zagotować, wsypać przyprawę i gotować na małym ogniu ok 5 minut. W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki. Dodać do gotującego się mleka i gotować

Chocolate Muffin Blog
Chleb razowy, pszenno - żytni z sezamem 167

razowej typ 2000 1 szklanka mąki pszennej typ 450, 500 lub 550 7 łyżek ziaren sezamu 3 łyżki ziaren siemienia lnianego (można pominąć lub dodać inne ziarna) 2 łyżki mielonego słodu jęczmiennego (można pominąć) 2 łyżeczki oleju sezamowego (można pominąć) 2 łyżeczki cukru lub miodu 2 łyżeczki soli cały zaczyn 1 i 3/4 szklanki wody trochę ziaren sezamu

Przepisy na domowy ser i chleb
Królewska kartoflanka 168

gruby , tylko jasna część 6-7 dużych ziemniaków 3 łodygi selera naciowego 1 korzeń pietruszki 2 łyżki masła 1 cebula biała 3 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2-3 szklanki bulionu ( drobiowego , cielęcego lub warzywnego ) pęczek koperku Wszystkie warzywa , czosnek, obieramy i kroimy w małe kawałki . Wrzucamy do garnka , zalewamy bulionem – jedną szklanką

Ogrodnik w podróży
Roladki schabowe z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (pieczone) 386

ziemniakami. Składniki: 1/2 kg schabu wieprzowego bez kości 1/2 papryki czerwonej 1/3 kostki sera feta półtłustego (90g) kilka suszonych pomidorów z oleju Przyprawy: sól pieprz bazylia papryka słodka mielona czosnek granulowany Dodatkowo: 1 duża cebula wykałaczki lub nić kuchenna Sposób przygotowania: Schab kroimy na około 1cm plastry i rozbijamy jak na kotlety. Każdy plaster oprószamy z obu stron pieprzem

Kolorowy Przepisownik
Chleb anyżowy pszennożytni 153

żytniej + 3 łyżki do oprószenia chleba 300 g zakwasu, u mnie zakwas pszenny 10 g drożdży 650 – 700 ml wody 1 łyżka melasy 1 łyżka soli 1 łyżeczka mielonego anyżu W misie robota umieść zakwas, rozpuszczone w wodzie drożdże i melasę. Dodaj obie mąki, anyż i zagnieć elastyczne ciasto po czym dodaj sól i wyrabiaj ciasto jeszcze przez

codojedzenia
Kapusta lasowiacka z zasypką 163

kapusty lasowiackiej z zasypką :) Znajdzie się w niej – poza kapustą kiszoną – boczek, czerwoną fasolę, kaszę jęczmienną i cebulę. Prawda, że ma wszystko? :) Można ją podawać z chlebem, albo kotletami mielonymi. Lub ziemniakami. Wszystko zależy od upodobań. Podstawowy przepis pochodzi z książeczki „Smaki Kolbuszowszczyzny” i został zaprezentowany przez Koło Gospodyń Wielkich z Kolbuszowej Górnej. Jedyna zmiana, jakiej dokonałam, to wywar

Trzeci talerz
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i fasolą w sosie śmietanowo pomidorowym 243

kiełbasy krótkiej Nove – produkt wsparła Natura, 1 puszka fasoli czerwonej, 500 ml przecieru pomidorowego, 1 duża biała cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, ¼ łyżeczki cukru, pieprz świeżo mielony do smaku, 1 łyżka suszonej bazylii, 150 ml śmietany 18%, 2 łyżki sosu sojowego, sól do smaku, ponadto: ser żółty, pietruszka zielona. Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej

Moniki Smakołyki
Jajka w sosie 320

danie, spróbujcie! Składniki: 4 jajka 3 ogórki korniszony 1 mała papryka czerwona 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta papryki mielonej ostrej sól i cukier do smaku Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół, układamy na półmisku. Ogórek, paprykę oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, przekładamy

kgwjanczewo
Kiełbasa swojska 260

majeranku 4 ziela angielskie 2 łyżki suszonego rozmarynu 1 litr lodowatej wody(musi być bardzo zimna) PRZYGOTOWANIE: mięso dzielimy na kawałki,chudsze mięsko(karkówkę,szynkę,część chudą z łopatki) mielimy na grubym sitku,potem zmieniamy na drobne sitko i mielimy na nim najtłustsze mięsko (boczek,podgardle,tłustszą łopatkę) mieszamy mięsko,dodajemy wyciśnięty czosnek,liść laurowy z zielem angielskim,rozmarynem

Swojskie jedzonko
Sernik z karmelem i orzechami pekan 177

innymi, które lubicie. Wcześniej ciasto robiłam z włoskimi (moimi "najukochańszymi").     Spód: 200g kruchych ciasteczek lub herbatników 5 dużych łyżek masła/margaryny 1/2 łyżeczki soli Masa: 900g mielonego twarogu 200g cukru 3 jajka  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego (ew. śmietany) 1 łyżeczka cukru waniliowego  skórka z 1/2 cytryny Karmel: 2 łyżki

Di gotuje
Quesadillas z kurczakiem i figami 209

oleju 2 piersi z kurczaka 6 tortilli 3 świeże figi, pokrojone w plastry 6 plastrów dojrzewającego sera, pokrojonych w paski 3 garści rukoli 6 gałązek świeżego tymianku sól, świeżo mielony pieprz  słodka papryka w proszku Składniki na sos: 3 łyżki łagodnej musztardy 3 łyżeczki miodu sok z 1/2 cytryny CZAS PRZYGOTOWANIA: 20-30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

My Culinary Art
Zupa - krem z kasztanów 185

pokrojony w kostkę kawałek selera z bulionu, pokrojony w kostkę 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka oleju 1 duża cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, zgniecione nożem sól, świeżo mielony pieprz szczypta kardamonu szczypta ostrej papryki 165 ml mleka kokosowego (mała puszka) Dodatkowo: groszek ptysiowy świeża natka pietruszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy

My Culinary Art
Adżika czyli pasta paprykowo-pomidorowa 216

Pomidory myjemy, paprykę i chili myjemy, pozbawiamy ogonków, cebulę i marchew obieramy. Następnie warzywa te koimy na mniejsze kawałki (pomidory ze skórą i gniazdami nasiennymi, paprykę z pestkami) i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Przekładamy do dużego grnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez ok 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy olej, ocet

Zawsze głodna!