mielone - 47549 przepisów (strona:1902/3170)

Smalec z kiełbasą i cebulą, smarowidło do chleba. 198

Składniki: 2 kg mielonej słoniny 0,5 kg kiełbasy 2 cebule 5 ząbków czosnku Wykonanie: Słoninę wytopić na walnym ogniu. Na końcu wytapiania dodać cebulkę pokrojoną w drobną kostkę oraz kiełbasę pokrojoną również w kostkę. Ostudzony ale jeszcze płynny tłuszcz przelać do słoików lub innych naczyń

Pychotkaaa
Ciasto cappucino 212

części. Jedną część włożyć do blaszki na ciasto wyłożyć masę cappucino, na wierzch położyć drugą cześć ciasta. Ubić śmietanę i wyłożyć ją na wierzch ciasta. Całość posypać kawą mieloną. Osobiście jeszcze porządnie zwilżam ciasto przestudzoną kawą cappucino

Pychotkaaa
Brzoskwiniowe wydmy wg Siostry Anastazji 213

Składniki: Ciasto 8 białek 20 dag cukru kryształu 3 żółtka 10 dag orzechów mielonych 10 dag orzechów krojonych 5 dag kokosu 10 dag rodzynek 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1 puszka brzoskwiń cukier kryształ do smaku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 25 dag masła Dodatkowo 2 paczki delicji o smaku owocowym 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie

Pychotkaaa
Snikers wg Siostry Anastazji 264

Składniki: ciasto I 7 jaj 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru ciasto II 25 dag mielonych orzechów 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek masa 5 żółtek 1/2 szklanki słodkiego mleka 1/2 szklanki cukru kryształu

Pychotkaaa
Spaghetti 208

Składniki: 3 duże pomidory 3 łyżki masła duża cebula 2 duże ząbki czosnku zioła 500g mięsa mielonego makaron spaghetti sól pieprz Wykonanie: Pomidory podsmażyć na maśle z cebulą pokrojoną w kostkę. Wszystko później miksować dodając na końcu czosnek i zioła doprawiając solą i pierzem. Makaron ugotować na miękko, mięso usmażyć z solą i pieprzem na końcu dodać do niego

Pychotkaaa
Zupa meksykańska z mięsem 221

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli 3 papryki w różnych kolorach 2 cebule 2 duże ząbki czosnku 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 i 1/2 l bulionu sól pieprz papryczka chili olej do smażenia Wykonanie: W garnku podgrzać olej i zeszklić na nim posiekaną cebulę, następnie dodać mięso i podsmażyć na końcu dodając czosnek przeciśnięty przez praskę

Pychotkaaa
Kuleczki z sosem pomidorowym 198

Składniki kotlety 0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka sól pieprz olej do smażenia sos 2 duże pomidory 2 żabki czosnku 1 duża cebula sól pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Wszystkie składniki na kotlety dokładnie wyrobić ze sobą. Formować małe kuleczki i smażyć na "małym" tłuszczu z każdej strony. Pomidory pokroić na mniejsze cząstki i podsmażyć razem z cebulą

Pychotkaaa
Karkówka w marynacie 220

karkówki) 4 łyżki oleju łyżka oregano  łyżka majeranku 1 duża cebula łyżeczka słodkiej papryki w proszku łyżka natki pietruszki 2 łyżki keczupu pieprz świeżo mielony sól czosnkowa  2 kulki ziela angielskiego liść laurowy karkówka pokrojona na kotlety  Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dać do naczynia żaroodpornego i obtoczyć w nich mięso, odstawić

Pychotkaaa
Galaretka z nóżek wieprzowych 205

wieprzowe – nieduże 1 golonka – średnia 2 marchewki – średnie 1 pietruszka – mała 1 ząbek czosnku - duży 3 liście laurowe – małe 10 ziaren pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego ½ łyżki soli pieprz mielony – do smaku W dużym garnku zagotować 2/3 garnka wody. Włożyć mięso i doprowadzić wszystko do wrzenia. Wodę wylać, mięso wyjąć, oskrobać i oczyścić, a następnie wypłukać pod bieżącą wodą

Grunt to przepis!
Makaron z pomidorami i mascarpone 323

łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 czubata łyżka mascarpone 4 łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonej bazylii duża garść porwanych listków świeżej bazylii sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Zagotowujemy pełen czajnik wrzątku. Pomidory układamy w zlewie bądź wkładamy do sitka i powoli przelewamy wrzątkiem. Zdejmujemy skórkę, wyjmujemy

Poezja smaku
Grillowany łosoś na desce cedrowej z kardamonową glazurą 184

wszystko wzbogacone zostało wyjątkowym aromatem dymu z drzewa cedrowego. Składniki: 1 deska cedrowa 1 filet z łososia 1/3 szklanki syropu klonowego ½ pomarańczy w plasterkach 1 łyżka stołowa mielonego kardamonu ¼ szklanki wody sól pieprz Przygotowanie: Deskę cedrową przed użyciem moczymy przez co najmniej 1 godzinę w wodzie. Musi być ona całkowicie w niej zanurzona. Grilla rozgrzewamy do około 220 stopni

naRuszcie
Czekoladowy budyń bez mąki 158

płatków owsianych i mleka. Idealny na śniadanie, lunch lub jako alternatywa tradycyjnego budyniu :) Składniki: 1 szklanka mleka 1 i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu (niekoniecznie) 2 łyżki mielonych płatków owsianych 3/4 szklanki mleka zagotować, wsypać kakao i gotować na małym ogniu ok 5 minut. W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki. Dodać do gotującego się mleka i gotować

Chocolate Muffin Blog
Szarlotka bez tłuszczu 215

szarlotka jest idealna na ta okazję:) Składniki: 500 g jabłek (4-5 sztuk) 2 jajka 1/3 szklanki + 1 łyżka cukru trzcinowego 1 cytryna 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki mielonego kardamonu szczypta soli 110 g mąki pełnoziarnistej 75 ml mleka roślinnego lub chudego mleka krowiego* 2 łyżeczki proszku do pieczenia** Wykonanie: 1. Tortownicę o średnicy

Anioły w kuchni
Piernik staropolski - dojrzewający II 206

czas się waham, który przepis wybrać :). Składniki na ciasto: 500g mąki pszennej 300g miodu (polecam lipowy lub wielokwiatowy) 120g masła 40-50g przyprawy do piernika 110g cukru 60g mielonych migdałów 100ml mleka 2 jajka łyżka sody oczyszczonej Składniki na przełożenie: słoik powideł śliwkowych (lub dwa słoiki jeśli chcemy mieć grubą warstwę) można także do przełożenia jednej warstwy użyć

Mania Wypiekania
Sznycle z kurczaka w smakach Hiszpanii 240

udała :)   Składniki : podwójna pierś kurczaka 6 plastrów ananasa 6 plasterków chorizo; jeden kawałek miał podwójną ilość :) 6 plastrów żółtego sera bez dziur papryka wędzona w proszku kozieradka pieprz mielony sól olej Piersi kurczaka rozbić na mniej niż 1 cm grubości. Posypać piersi po obu stronach solą i pieprzem. Jedną stronę posypać kozieradką i odrobiną papryki wędzonej. Podzielić piersi

Weekendy w domu i ogrodzie