mielone - 47549 przepisów (strona:1913/3170)

KOTLETY Z JAJEK I KASZY JAGLANEJ (WEGETARIAŃSKIE) 159

średnia cebula 2 łyżki oleju (użyłam kokosowego) 1 pęczek szczypiorku, natki pietruszki albo koperku (użyłam pół na pół szczypiorek i natkę) 1/3 szklanki słonecznika łuskanego 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i świeżo zmielony pieprz do smaku DODATKOWO: bułka tarta do panierowania (polecam bułkę z siemieniem lnianym) olej do smażenia (polecam kokosowy) WYKONANIE: Kaszę jaglaną wrzuć na sitko

Słodko-Słony Świat Ilony
Zielone wegeburgery bez bułki 125

ząbek czosnku  garść rukoli  1 łyżeczka oregano  szczypta suszonej kolendry  szczypta ostrej papryki  szczypta cząbru  szczypta kurkumy  sól ziołowa  pieprz świeżo mielony kilka czarnych oliwek Cukinię myjemy, kroimy w grube plastry i posypujemy solą ziołową. Odstawiamy na kilka minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię grillową. Na gorącą patelnię wrzucamy plastry cukinii

My Chcemy Jeść
Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym 165

Składniki na farsz (na 12 sajgonek): 50 g makaronu ryżowego 4 suszone grzyby mun 1 marchew 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 150 g mielonej karkówki 2 łyżki jasnego sosu sojowego pieprz sól do smaku Pozostałe składniki: papier ryżowy olej rzepakowy do smażenia sajgonek pikantny sos słodko- kwaśny do sajgonek - przepis na blogu TUTAJ

Smak mojego domu
Krokiety z farszem z indyka. 201

platin . Zapraszam :)   Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej nie gazowanej 3 jajka szczypta soli 1.5 szklanki mąki Składniki na farsz : 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula domowa vegeta do smaku 1 łyżka przyprawy kurczak ziołowy od Skworcu   1 łyżka oregano od Skworcu   szczypta pieprzu zielonego od EcoBlik

Sama słodycz i szczypta chili
Bezglutenowe jaglane ciastka mocno czekoladowe z lawendą 137

wodnej) 40 g gorzkiej surowej czekolady ( do posiekania ) 8 daktyli bez pestek 2 łyżeczki ekologicznego cynamonu  EcoBlik 1 łyżeczka ekologicznej lawendy  EcoBlik 1 laska wanilii 50 g mielonego lnu 50 g ekologicznej mąki kokosowej lub dowolnej z orzechów lub nasion Podałam w znakomitym towarzystwie ekologicznej ziołowej HERBATY MAGNACKIEJ  mgr. S.Korżawskiej - to kojąca w smaku mieszanka

Z Kuchni Do Kuchni
Grochówka na wędzonych kościach 138

ugoruję. Składniki: 3 l wody ok. 350 g wędzonych kości ( miałam ze schabu) 500 gram grochu łuskanego 4 ziemniaki 3 marchewki starte seler starta pietruszka starta sól pieprz biały mielony do smaku  majeranek 2 łyżki Wykonanie: Do garnka wkładam umyty groch i kości wędzone, wlewam wodę. Gotuje koło godziny. Teraz dodaje marchew seler i pietruszkę startą na tarce

Różowa kuchnia
Polędwiczka w sosie cydrowym 288

śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki bulionu drobiowego niepełne 1/2 szklanki dobrej jakości cydru niepełne 1/2 szklanki soku jabłkowego (tłoczonego) 1/2 łyżeczki ostrej musztardy garść posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Polędwiczkę kroimy w 1,5 cm plastry. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy masło

Poezja smaku
Śledzie po japońsku 134

twarde jabłko (Granny Smith) - 1 szklanka gęstej śmietany ( crème fraiche ) może być inna, ale co najmniej 18% - sok z ½ cytryny - 1,5 łyżeczki musztardy ziarnistej - różowa sól himalajska - świeżo mielony pieprz kolorowy - cukier (do smaku) - jajka ugotowane na twardo Śledzie moczymy w zimnej wodzie lub mleku (czas zależy od stopnia zasolenia). Wymoczone osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebule kroimy w drobną

mojewypiekiinietylko
Zupa ziemniaczana z grzybami 171

gotujemy. Doprawiamy zupę do smaku. Posypujemy przed podaniem prażoną cebulką i natką pietruszki. Prażoną cebulkę mam w kuchni pod ręką, więc dodaję ją do różnych dań np. do kotletów mielonych , czy pieczeni rzymskiej , w przypadku zupy ziemniaczanej cebulka podnosi jej walory smakowe. Smacznego!   The post Zupa ziemniaczana z grzybami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
.1186. tropikalny tofurożek 183

napisanie, że smakowało bardzo podobnie jak słodki twarożek, mimo że nie bardzo pamiętam jego smak :D Wypróbujcie koniecznie! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~45g mąki gryczanej ~10g mąki sojowej ~łyżeczka mielonego lnu ~150-170ml mleka roślinnego (lub pół na pół z wodą gazowaną) ~150g naturalnego tofu ~łyżka cukru z prawdziwą wanilią ~100g  deserku  słoneczna pomarańcza z ziarnami zbóż

breakfast of dreams
Sernik ricotta na piernikowym spodzie 165

okrawków ciast i ciasteczek. Składniki:  400 g suchych pierników lub innych ciastek około 200 g masła ( ilość masła zależy od użytych ciastek ) 500 g sera ricotta 300 g mielonego twarogu 5 jaj 1 szklanka cukru skórka  z 1 pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej ewentuanie: szczypta kardamonu Wykonanie: Pierniczki lub inne ciasta pokruszyć

kolorowotorcikowo
Niestandardowe pierniczki, czyli jaglane, bezglutenowe i z batatami 179

mąki ryżowej 50g masła   50g oleju kokosowego 6 łyżek płynnego miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki łuskanego słonecznika 2 łyżeczki mielonych nasion chia W rondelku roztopić masło i olej kokosowy z miodem. Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, nasiona chia i zmielony wcześniej na mąkę słonecznik. Suche

FitKot
Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka 181

polskie (miód, czosnek) połączyłam z moją ulubioną kozieradką. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki (podudzia) kurczaka łyżka miodu skrystalizowanego (1,5 płynnego) 3 ząbki czosnku pół łyżeczki kozieradki szczypta mielonej kolendry pół łyżeczki chili w proszku pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól Pałki pogotować w wodzie ok. 15minut od zagotowania na małym ogniu. Wodę można potem zużyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowa harissa, mieszanka przypraw i pikantna pasta 217

puszek, lub jako mieszankę przypraw w proszku. Niżej znajdziecie nasze propozycje pasty harissy z pieczoną papryką i oliwą oraz harissy w proszku - znakomitej przyprawy do mięsa mielonego (koft, kibehu, pulpetów, kotletów itp.). Poeksperymentujcie z dodatkami i stwórzcie własną wersję harissy. Ostrość pasty możecie wyregulować dodając mniej lub więcej oliwy, bo to w tłuszczach rozpuszcza się kapsaicyna, związek odpowiedzialny

SzczyptaSmaQ
Kulki mięsne w sosie śmietanowo-pomidorowym 110

digotuje.blogspot.com    Kulki, klopsiki - to prosta, ale smaczna propozycja dania obiadowego. Można je robić dowolnej wielkości i podawać z ulubionymi dodatkami. Kulki mięsne: 300-400g mięsa mielonego 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 ząbki majeranek sól, pieprz do smaku Dodatkowo: mąka do obtaczania olej do smażenia Sos: 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka mąki

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania