Pyszna sałatka z brokułami, pomidorami i sosem czosnkowym. Do tego ser feta i prażone migdały.... Pychotka, idealna na imprezę lub do dań z grilla. Polecam Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoZacznę od tego, że opcji tej sałatki może być sporo. Można do niej użyć młodych ziemniaków, starych, mrożonej fasolki lub tej świeżej, dobrze sprawdzą się różnego rodzaju zioła, inne rodzaje cebul – to co akurat macie pod ręką. Na początku miałam ambitny plan zrobienia jej ze świeżym groszkiem, ale akurat wyszedł z targu. Później chciałam ją zrobić z konserwowym
Kardamonovynauczę się filetować kurze nogi, kto wie. Tzn. inaczej, nauczę się na pewno. Reszta składników była wg mojego wcześniejszego widzimiesię. I jeszcze jedna uwaga, ja tę potrawę potraktowałam jako sałatkę, przekąskę na zimno. Myślę jednak, że na ciepło będzie równie smaczna. Naprawdę wyszło prze py sznie. Składniki: 200 g makaronu ryżowego 3 filety z udka kurczaka (można użyć dużej
Kardamonovyrobienie swojego sosu, zaopatrzcie się w sklepowy z jakimś dobrym składem. Polecam jednak domowy, wiadomo. Wiecie z czym zjadłam wspomnianą fasolkę? Z kaszą gryczaną i ostatnim słoikiem zimowej sałatki z kapusty. Właśnie… muszę w końcu się zabrać za przetwory. Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej pół szklanki sosu barbecue pół szklanki wody sól Fasolkę myjemy i odcinamy
Kardamonovysmażymy do zrumienienia, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę pomidora, solimy i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. My kurczaka zjedliśmy z ciemnym ryżem i sałatką z ogórka z jogurtem i chili. Artykuł Kurczak Goa pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywyparzonymi zakrętkami. Pasteryzujemy 15 minut. Podobne przepisy: Mizeria na zimę do słoików Ogórki z kolendrą Ogórki w zalewie gyros Ogórki w zalewie musztardowej Ogórki z chili i czosnkiem Artykuł Sałatka z ogórków i jalapeno pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyprzepadam za tą kapustą, właściwie nie wiem czemu. Przy okazji ostatniego ogniska chciałam zrobić coś innego sałatkowego i wpadłam na pomysł zrobienia coleslawa z pekinką. Tę sałatkę robi się szybko i przyjemnie. I nie można powiedzieć o niej, że jest niesmaczna. Róbcie więc, ile wlezie. Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki majonezu 1 mały
KardamonovySpałaszowana w weekend, przy okazji grilla. Kombinujemy z różnymi sałatkami i surówkami przy okazji tego typu spędów, ale chyba taka właśnie zielenina sprawdza się najlepiej. Róbcie i jedzcie na zdrowie. Składniki: 1 mała sałata lodowa 4 większe ogórki gruntowe pęczek rzodkiewek pęczek grubego szczypiorku 4 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta cukru sól pieprz
Kardamonovystarte na grubych oczkach jabłko, jogurt, majonez, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Można ewentualnie dolać jeszcze odrobinę octu. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Sałatka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovysię po Rosji z chłopakami z naszej ekipy. I jak to na nich przystało… mięso, mięso, mięso. Zajadali się np. czasami śniadaniami, w których było mięso z mięsem, sałatka z mięsem i zupa z mięsem (tak, wieeem, musieliście robić zapasy). I tak jak nie mam wpływu na to co w domu je reszta, zdecydowanie mam wpływ
Kardamonovydzieciństwo. Jest bardzo prawdopodobne, że zajadałam się świeżymi owocami morwy, między włażeniem na budynki śmietników a bieganiem po tzw. „puszczy”. Kupiłam więc suszoną z myślą o sałatkach. I tak oto wylądowała w śledziach, razem z orzechami. Składniki: 4 solone filety śledziowe 1 czerwona cebula duża garść orzechów włoskich duża garść suszonej morwy białej pieprz 4 łyżki oleju
Kardamonovybułek z szarpaną. Ostatni obecnie, nie ogólnie. Przepis szybki i przyjemny (poza uronieniem paru łez). Zastawiam się do czego jeszcze można użyć takiej cebuli. Do dań z grilla? Do sałatek? No tak to by mogło być. Składniki: 2 średnie czerwone cebule 1 szklanka octu winnego pół szklanki cukru 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki soli pieprz
Kardamonovywinegret to baza większości sosów do sałatek. Tego przepisu nie mogło u mnie zabraknąć, jestem przecież uzależniona od wszelakich zielenin. Z podstawowego przepisu można wyczarowywać cuda, po dodaniu różnych składników: miodu, ziół, musztardy, balsamico, czosnku, soku np. z pomarańczy, granata – co Wam tylko przyjdzie do głowy. Zdjęcie może i nie wyszło mi za dobre, ale ma w sobie coś
Kardamonovyniej pokrojone w grubsze plasterki ogórki, starte na grubych oczkach marchewki, pokrojoną w kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną natkę. Musztardę mieszamy z jogurtem i wlewamy do warzyw. Sałatkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Surówka z sałatą, marchewką i ogórkami konserwowymi pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywitamin i pierdyliard smaku, to jest dokładnie to co lubię. Dokładnie to. Tabbouleh to kasza, świeże warzywa, tona ziół i oliwa z pierwszego tłoczenia z sokiem z cytryny. Ta sałatka to świetny dodatek do grilla, a także (jak dla mnie) świetny zamiennik dla np. ziemniaków. Dla przykładu – dziś będziemy ją jedli z paluszkami rybnymi. Róbcie i jedzcie na zdrowie
Kardamonovy