Čokolešnik to bardzo popularna na całym terenie byłej Jugosławii kaszka-owsianka dla dzieci, produkowana przez chorwacką firmę Podravka. Nazwa pochodzi od składu - kakao i orzechy laskowe
Roślinożerni urlopowiczeJuż chyba pobiłam rekord zjedzonych borówek na ten rok! Jakoś ostatnio smakują mi one tak wybitnie, że nie umiem przestać ich jeść… zaraz chyba zamienię
Be Fit Be StrongSONY DSC Ciecierzyca… Co z niej zrobić? Niby każdy o niej słyszał, ale nikt do końca nie wie jak i z czym to się je
Martyna CooksSONY DSC Ta sałatka to moja klasyka jeśli chodzi o przyjmowanie gości. Jest prosta i szybka, składniki można dodawać, odejmować. Sałatka może być wegetariańska, z mięsem
Martyna CooksJajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej
Martyna CooksUwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku z czym przygotowanie zajmuje trochę
Martyna CooksKolejna wersja hummusu z dodatkiem buraków, uwielbiam buraki, jako dodatek do hummusu też. Dzięki nim hummus ma idealną konsystencję bez konieczności dodawania zbyt dużej ilości wody
Martyna CooksLunch do pracy nie musi być nudny! Zapraszam na sałatkę z batatów z figami! Office lunch box doesn’t have to be boring! I invite
Martyna CooksMasło orzechowe to wspaniały dodatek do smoothie. Wspaniale smakuje w połączeniu z bananem i szpinakiem. Składniki: 2 szklanki świeżego szpinaku 2 dojrzałe banany 1 łyżka masła
KukuleczkiProsty sposób na pokrzywę – dodaj ja do gotowania ryżu! Ryż z pokrzywą. Maj to miesiąc na pokrzywy – są w ten czas młode, świeże, jędrne
Dorota SmakujeSkładniki: 2 jajka garść rzeżuchy 40 g mrożonego groszku 30 g szpinaku mrożonego w brykiecie sól, pieprz Przygotowanie: Szpinak i groszek wrzucić na patelnię i podgrzewać
czarrna od kuchniFrittata to taka tarta bez spodu, którą można jeść o każdej porze. Pyszne i lekkie danie, które może stanowić główny posiłek dnia jak i przekąskę. Idealnie
Be Fit Be StrongDo przygotowania potrzebujemy: Jajka – 6 sztuk Awokado- 54g Boczek plastry- 80g- 6 plastrów Ser Mimolette – 24g Sok z limonki- 1 / 2 łyżeczki Sól, pieprz Jajka
serzmiesemPortobello! Za tą wdzięczną i melodyjną nazwą kryją się pieczarki. Od tych klasycznych różnią się przede wszystkim kolorem i smakiem. Są bardziej aromatyczne, mięsiste i
Wędrówki po kuchniW czasie zarazy, kwarantanny i epidemii udało mi się dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionej pani Ani na ryneczku zakupić mąkę świeżo zmieloną, napowietrzoną, idealną do wypieku chleba. Mówimy
Moje Małe Czarowanie