Kolejny, pewnie setny chleb jaki upiekłam to rustykalny chleb pszenno-gryczany inspirowany przepisem Jeffrey’a Hamelmana z książki Chleb. Przepis odrobinę zmodyfikowałam, ale co do
Cookery.plPyszne i proste do zrobienia przekąski dla każdego, idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs z grilla, na przyjęcie w ogrodzie lub imprezę domową.Smacznie i
Swojskie jedzonkoKolejny pomysł na pyszną jaglankę, czyli smakowite śniadanko na słodko. Jaglanka z bananem, domową konfiturą żurawinową i orzechami włoskimi. Przygotowałam ją na napoju kokosowym ale wybór
Natka PietruszkiDzisiaj będzie moja propozycja na pyszne kanapki z rukolą i łososiem. Całość smaku wzbogacą czarne oliwki, a dzieła dopełni sok z cytryny. Kanapki możemy zrobić z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio coraz częściej słyszę od mojego dziecka prośby o przygotowanie pizzy. Nie zawsze mam czas i odpowiednie składniki, dlatego częściej zdarza mi się przygotować ekspresowe pizze
Smaki Na TalerzuPrzekąska dla dzieci – rybki z truskawek. Tym wpisem chciałam podsunąć wam pomysł na zabawną i interesująca formę przygotowania jedzenia dla dzieci. Zdarza się często, że
Dorota SmakujePrzekąska dla dzieci – Ośmiorniczki z truskawek. Tym wpisem chciałam podsunąć wam pomysł na zabawną i interesująca formę przygotowania jedzenia dla dzieci. Zdarza się często, że
Dorota SmakujePrzekąski dla dzieci – Motyle z truskawek. Tym wpisem chciałam podsunąć wam pomysł na zabawną i interesująca formę przygotowania jedzenia dla dzieci. Zdarza się często, że
Dorota SmakujeZnudziły się Wam pasty jajeczne, wege smalczyki oraz zwykłe sery? Wege wędlina jest za droga? Wypróbujcie przepis na tę nietypową pastę kanapkową na bazie marchewki i
Pora na pora i pomidoraOd dawna miałam ochotę na dutch baby, czyli pieczony naleśnik w wersji wytrawnej. Po spróbowaniu wersji słodkiej stwierdziłam, że koniecznie muszę przygotować go na słono. Zestaw
Obiad gotowyTen chleb to petarda, nie dość że szybko, nie dość że prosto to jeszcze pysznie i zdrowo. Zakasujcie rękawy i zaczyniajcie chleb jak mawiała moja babcia
Moje Małe CzarowanieRis Á L’amande. Risalamande. Ugotuj sobie szczęście. Ris Á L’amande to tradycyjny wigilijny deser w Danii. Podaje się go na zimno z
Tajemnice SmakuW tym sezonie zjedliśmy już chyba tonę rabarbaru - zaczęliśmy od tarty Tatin , a ostatnio proponowaliśmy norweską zupę z rabarbarem . Tym razem nasza rabarbarowa podróż
Roślinożerni urlopowicze