Czas czytania: 4 min Bajgle domowe to nic innego jak bułka z dziurką w środku, ale zapewniam, że nie jest to zwykła bułka z dziurką w
SprawdzonaKuchnia.plNa Bliskim Wschodzie jest to danie ubogich, bo składniki są bardzo tanie. Ale jak pisze autorka wcale smak nie jest tani, dip jest pyszny, ma głęboki
Moje Małe CzarowanieKasza manna na mleku to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Najlepsza z domowym sokiem lub w sezonie - z przecierem ze świeżych owoców. Tak proste, a tak
Gary Bez dnaPulchna jajecznica z makrelą wędzoną. Jajecznica z wędzoną makrelą - pyszny przepis. Prosta i szybka jajecznica z wędzoną makrelą, smażona na maśle. Pulchna jajecznica, w
Moja Książka KucharskaKiedyś na blogu pojawił się przepis na Kaiserschmarn , czyli austriacki omlet cesarski. Kaiserschmarn niestety wegański nie jest, ale nic straconego...! Okazuje się, że w Austrii robi
Roślinożerni urlopowiczeZielone drinki, koktajle to coś czego nie wyniosłem w domu. Chociaż mam kupiła blender i zakomunikowała: "teraz będziemy robić koktajle..." To nigdy one nie powstały. Na
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mleka 2 jajka 1 marchewka 1/4 papryki 1/3 bakłażana 1/2 cebuli sól, pieprz, curry Przygotowanie: Marchewkę obrać i zetrzeć na
czarrna od kuchniDziś Wam podrzucę super przepis na pastę do chleba z białej fasoli. Ostatnio miałam już dość kupowanych smarowideł i postanowiłam zrobić własne. Pasta z białej fasoli
Pink EnvelopeDziś coś dla miłośników owsianki ;-) Składniki: 1/2 szklanki dowolnych płatków owsianych woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki szczypta soli miód do smaku 1
Kuchnia domowa AniPrzepis na pasztet z czerwonej soczewicy Wegańskie pasztety są niesłychanie popularne, ale nie ma się czemu dziwić. Bardzo szybko i prosto można je wykonać, smakują rewelacyjnie
BlendmanSzakszuka z papryką i cukinią – to jedno z naszych ulubionych śniadaniowych dań, chociaż czasami się zdarza, że serwujemy to danie również na obiad, np. z
Kulinarne PrzebojePyszna propozycja dla zabieganych. Sycący słoiczek przyda się do pracy. Przygotuj wieczorem, schowaj do lodówki i rano chwytasz i lecisz. W myśl ambasadorskiego motta KUPIEC NA
LatosiowydomPyszna, domowa aromatyczna chałka. Jest delikatna i puszysta, zdecydowanie nie da jej się porównać z kupną . U mnie w domu zniknęła zanim zdążyła dobrze ostygnąć (adsbygoogle
Blog kulinarny S9.PLChleb na zakwasie, to najlepszy i zarazem najzdrowszy chleb, jaki można zjeść. Ponad 1,5 miesiąca temu wydałam swojego ebooka pt. "DOMOWE WYPIEKANIE", w którym podzieliłam
SMYKWKUCHNI