mielone - 47549 przepisów (strona:1958/3170)

bakłażany z grilla piekarnikowego... 180

czosnku 3 sztuki, sok z cytryny 1 łyżeczka, pomidory 4 dojrzałe, natka pietruszki 1 pęczek, koperek 1/2 pęczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, woda 3/4 szklanki POZOSTAŁE: bułka tarta 3 łyżki, bakłażan 2 większe, ser żółty 4 plastry, pierś z kurczaka 1 sztuka, olej rzepakowy 3 łyżki, kucharek 1/2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowe czekoladowe ciasto 220

Dzisiaj pyszne, czekoladowe ciasto, które możecie połączyć z czym tylko chcecie - na pewno dobrze skomponuje się z truskawkami, malinami, borówkami, czy tak jak u mnie, z mielonymi orzechami. Jeśli chodzi o kaloryczność, ciężko mi ją określić dokładnie, ponieważ zależy to m.in. od receptury użytego przez Was domowego musu owocowego. Najlepiej, żeby był bez cukru, wtedy wniesie niewiele kalorii. Łącznie

Powiedz dietom nie
Wegański chlebek bananowy 210

szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki napoju Alpro owsiany oryginalny 3-4 bardzo dojrzałe i miękkie banany 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki mielonej wanilii/zapach/cukier waniliowy  W misce zgniotła dokładnie widelcem banany i połączyła je z olejem. Dodała cukier, wanilię, sól i mieszając wszystko widelcem wesoło nuciła piosenkę, która od jakiegoś czasu

Malinowe Pocałunki
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 236

się miło kojarzył z wybrzeżem Costa Brava; gdy tylko skończy się sierpień, nie omieszkam zrobić go w domowym zaciszu ;) Pljeskavica z bloga Teoria smaków; nie przepadam za mięsem mielonym, ale kupiłeś mnie Jarku dodatkiem oscypka,który uwielbiam :) A oto pozostałe dołączone przepisy: Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka

Weekendy w domu i ogrodzie
Żeberka duszone z cukinią i kalafiorem 271

szalenie zdrowe, pełne witamin, a jak czarująco wygląda talerz w ich towarzystwie.... Składniki: 1 kg żeberek 2 cebule olej do smażenia po szczypcie tymianku, rozmarynu, papryki ostrej mielonej,  listek laurowy sól, pieprz do smaku 1 średni kalafior 2 młode cukinie garść rukoli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła Wykonanie: Żeberka myjemy, kroimy w kawałki, przyprawiamy przyprawami

kgwjanczewo
DŻEM Z MIRABELEK 127

słoika, aby cieszyć się nimi przez całą zimę. Was do tego również namawiam :) SKŁADNIKI: 2 kg mirabelek 1/2 kg cukru żelującego (2:1) 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki imbiru A jak to zrobić: Mirabelki umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 15-20 minut. Odcedzić i przetrzeć przez sito. To zdecydowanie łatwiejszy sposób

Kuchnia w opałach
Karkówka długo pieczona - pieczeń staropolska na każdą okazję. 191

szklanka rosołu (można zastąpić przegotowaną wodą) liść laurowy na marynatę: 120 ml oleju ( około pół szklanki) po 1 gramie ( na czubku łyżeczki) - pieprz ziołowy, ostra czerwona papryka płaska łyżeczka mielonej kolendry pełna łyżeczka granulowanego czosnku płaska łyżeczka słodkiej papryki płaska łyżeczka soli sok wyciśnięty z połowy cytryny lub dwie łyżki octu balsamicznego Wykonanie: Zioła i przyprawy połączyć ze sobą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kapuśniak Busseto 165

groszek konserwowy 5 łyżek · chrzan tarty 1-2 łyżki · śmietana 18 proc 1/2 szkl · mąka pszenna 2 łyżki · kolendra 1 lyżka · żółtka · sól · pieprz · czosnek · gałka muszkatołowa mielona  Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z kapustą, groszkiem konserwowym, chrzanem

Camilla w kuchni
Leniwa wieprzowina 165

marchewki średniej wielkości 2 cebule dość duże 3 duże ząbki czosnku kilka suszonych grzybów -wg uznania 1 płaska łyżeczka gorczycy białej 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka cukru – płaska 1 łyżka sosu worcester lub maggi sól do smaku 0,5 szklanki wody kilka gałązek świeżego majeranku do dekroracji Mięso płukamy , jeśli mamy łopatkę

Ogrodnik w podróży
Hummus mój ulubiony – mocno orzechowy 190

Rolnik) 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny ¼-½ łyżeczki soli 2-4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 3-5 łyżeki wody ¾ łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżki masła orzechowego 2-3 łyżki nasion sezamu – surowych lub podprażonych

Karo in the Kitchen
Galette orzechowe z owocami 189

mąki tortowej 80 g zmielonych orzechów (lub migdałów) 115 g masła 50 g brązowego cukru  1 żółtko 2 łyżki śmietany  szczypta soli kruszonka (do środka): 2 łyżeczki mielonych orzechów lub migdałów 2 łyżeczki tartej bułki 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka miodu ok. 14 śliwek węgierek  kilka sztuk malin i jeżyn (niekoniecznie

bistro mama
Bruschetta pomidorowa prosty przepis 185

żeby było bardziej kolorowo ) duża garść posiekanej świeżej bazylii 2-4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę lub drobno posiekanego 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól morska  świeżo mielony czarny pieprz bagietka lub ulubione bułki lub chleb Pomidory umyć i pokroić w małą kosteczkę ( niektórzy wcześniej obierają je ze skórki i pozbawiają się gniazd nasiennych ale ja zostawiam

Jemy Pijemy
Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 149

aromatem przypraw i cytrusów. Ogórka myjemy i obieramy nie całkiem do końca, zostawiając na nim trochę skórki. Wszystkie składniki poza cytryną drobno kroimy, przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, zalewamy sokiem wyciśniętym z limonki i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce i wyjmujemy przed samym podaniem. Zamarynowane pstrągi wyjmujemy z lodówki, dajemy im się zagrzać do temperatury pokojowej

Karo in the Kitchen
Pikantny kurczak- z masłem orzechowym i imbirem 255

sezamem, koniecznie z cząstkami limonki do skropienia mięsa. Ja zaserwowałam z brązowym ryżem ugotowanym na sypko, z dodatkiem drobno pokrojonej papryki i selera naciowego. Przyprawiłam ryż szczypiorem, grubo mielonym pieprzem, chili, sokiem z cytryny i siekaną kolendrą. SKŁADNIKI 6 łyżek sosu sojowego (dałam 3 jasnego i 3 ciemnego) 3 duże ząbki czosnku 3 łyżki sosu Worchestershire 1 łyżka ostrego

Karo in the Kitchen
Pulled pork- ciągnięta wieprzowina 254

płaskie łyżeczki soli 2 łyżki cukru trzcinowego lub Muscovado 2 czubate łyżeczki ostrej papryki (nie chili i nie pieprzu cayenne!) 2 czubate łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku szklanka Coca-Coli lub napoju Dr.Pepper

Karo in the Kitchen