Farsz 2: Gotowane mięso (z rosołu), pokrojone w drobne kawałeczki Cebula i kilka ząbków czosnku- trzeba je zeszklić, lecz uważać, żeby nie przyrumienić, bo robią się gorzkie Suszony majeranek Mielimy w blenderze do ulubionej konsystencji. Ja staram się nie mielić zbyt drobno. Pakujemy w sakiewki. Podajemy lekko podsmażone. Wegetariańskie są pyszne z sosem chilli – takim jak do sajgonek. Mięsne
Patchworkmnie malinowe) pęczek świeżej bazylii 3 – 4 ząbki czosnku 100 g tartego parmezanu (może też być grana padano) oliwa z oliwek 500 g krótkiego makaronu sól świeżo mielony pieprz pół płaskiej łyżeczki cukru (opcjonalnie, nie było w oryginalnym przepisie) Teraz działamy bardzo szybko: Nastawiamy makaron do gotowania. Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy je ze skórki. Wykrawamy gniazda nasienne
Patchworkpomidory 3-4 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1-2 szt · śmietana 18 proc 1/2 szkl · szynka wędzona 15 dag · groszek konserwowy 1/2 szkl · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona · przyprawa do zu Fasolę przebrać opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do fasoli
Camilla w kuchninowymi przepisami .... Składniki: 80 dag filetu z indyka 1 puszka ananasów wraz z syropem 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka carry 1 łyżka kurkumy 1 łyżka mielonego imbiru 1 łyżka kardamonu 2 cebule 2 ząbki czosnku 1/2 łyżki papryki chili 1 łyżka papryki słodkiej sol, pieprz Mięso kroimy w nie dużą kostkę i posypujemy przyprawami oraz solą i pieprzem
Delicious Titbitsjajka M lub L 4 garści młodego szpinaku 4 łyżki gęstego greckiego jogurtu 4 cieniutkie plasterki wędzonego surowego boczku 2 łyżki masła 1 mały ząbek czosnku parmezan sól świeżo mielony pieprz gałka muszkatołowa
Karo in the KitchenSkładniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą
magiczna kuchnia Kasisklepu Lidl) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skóry mały pęczek natki pietruszki 1 szklanka białego 5 łyżek oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki chili opcjonalnie sól do smaku (małże są słone same w sobie) 2 porcje japońskiego makaronu gryczanego soba (dostępny w Lidlu) Przygotowanie
Kuchcik gotujeprzyjaciółmi. Składniki: 500 g pomidorków 4 małe cebulki lub szalotki po ok 1 łyżeczce gorczycy na słoik główka czosnku zalewa 600 ml octu jabłkowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżka soli 2 łyżki cukru kilka ziaren pieprzu Niezbędne składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Pomidorki myjemy i układamy ciasno w słoiczki dodając przekrojoną na pół cebulkę
Niezły Młynekpaseczki. Cukinię opłukać, pokroić w półplasterki lub w słupki. Pomidora opłukać, pokroić w większą kostkę. Kiszoną cytrynę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z kaszą. Doprawić solą i świeżo mielonym grubym pieprzem. Sałatkę przechowywać w lodówce i podawać schłodzoną. Wtedy smakuje najlepiej :) Ciekawa jestem kto z Was przygotowuje sałatki z dodatkiem kasz
Codzienna kuchnia niecodziennacudowny, że musiałam schować go do lodówki, żeby nie zjeść wszystkiego ;) Składniki: (tortownica 15cm) SPÓD: 2 wafelki typu Princessa kokosowa 10 herbatników 4 łyżki rozpuszczonego masła MASA SEROWA: 500g mielonego twarogu 200ml mleczka kokosowego 100g wiórków kokosowych 2 jajka 100g cukru pudru 20g budyniu śmietankowego lub kokosowego POLEWA: 100g czekolady 2 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych
Cakes By Kejtczęść powinna być usunięta) ½ szklanki masła ( niesolonego) ⅔ szklanki ostrego sos u pieprzowego (w stylu Tabasco) 1 ½ łyżki octu ½ łyżeczki soli selerowej ¼ łyżeczki sosu Worcestershire 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne ¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu ⅛ łyżeczki czosnku w proszku Zebrać razem wszystkie składniki. W niewielkim rondelku rozpuścić m asło na małym ogniu ; dodać pozostałe składniki i dokładnie połączyć trzepaczką; d oprowadzić
Jem więc Jestemmojej strony. Wyszła bardzo smaczna, był bardzo dumy ze swojej pierwszej samodzielnie przygotowanej wątróbki. Polecam również wątróbkę drobiową. Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 3 - 4 cebule majeranek świeżo mielony pieprz sól olej do smażenia mąka do obtaczania (u mnie żytnia) 1/2 szklanki ciepłej wody Przygotowanie: Wątróbkę umyć w zimnej wodzie, oczyścić z wszelkich żyłek i pokroić w niezbyt
Kuchcik gotujeUwielbiam kabaczki i co roku staram się przygotować jakieś nowe danie z ich udziałem. Tym razem zapiekanka w raczej klasycznym połączeniu: mięsa mielonego, kabaczka i sosu pomidorowego z małą ilością dobrze dobranych przypraw. Na efekt trochę trzeba czekać, ale naprawdę warto
Milion Smakówoczywiście zastąpić każdym ulubionym makaronem pełnoziarnistym :) SKŁADNIKI (dla 2 osób) 150-200 g razowego fusilli 2 pęczki pietruszki 2 ząbki czosnku 100g pestek z dyni sól morska pieprz świeżo mielony 6-8 łyżek oliwy z oliwek kulka mozzarelli lub 100g tartego parmezanu PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W blenderze miksujemy pietruszkę z oliwą, czosnkiem i pestkami
Moje Kuchenne Rewelacjezacznie wrzeć. Wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy płatki przez około 15 minut, pilnując, aby się nie przypaliły, do uzyskania pożądanej konsystencji . Gdy owsianka jest już gotowa dodajemy miód i mielony ostropest, wszystko mieszamy. Owsiankę przekładamy do miseczek i posypujemy borówkami, malinami i wiórkami kokosowymi. Od razu podajemy
Kulinarne przygody Gatity