pomocą ręcznej praski i uzyskuję gładkie pure. Następnie wrzucam twaróg i całość mieszam na średnich obrotach za pomocą miksera. Możesz także użyć widelca do rozgniecenia i połączenia składników. Niektórzy mielą ziemniaki i twaróg w maszynce do mięsa. W kopytkach z serem wolę małe grudki białego sera :-), dlatego nie mielę go w maszynce. Zmielone ziemniaki są idealne, ale skoro to leniwe
Ania gotujełyżeczki soli Na wierzch: 200 g wędzonego łososia w plastrach 1 czerwona cebula pokrojona w piórka 200 g gęstej śmietany 3 serki kanapkowe śmietankowe sól grubo mielony czarny pieprz koperek Wykonanie Z mąki, wody i soli zagnieć elastyczne ciasto. Uformuj w kulę, przykryj folią spożywczą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie podziel ciasto
Kulinarne przygody Gatitygram boczniaków 1-2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich puszka pomidorów lub 3 mięsiste świeże cebula 3 ząbki czosnku natka pietruszki olej do smażenia 1-2 łyżki pieprz mielony do smaku Przygotowanie: Cukinię obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pociąć w kostkę czosnek w plasterki. Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem dodać cukinię. Wlać
AZgotuj!Wszystkie składniki sypkie połącz w głębszej misce, dodaj oliwę i wodę (250 ml – 1 szklankę), mieszaj drewnianą łyżką (jeśli chcesz to dobry moment, by dodać większą szczyptę ulubionych mielonych ziół, np. oregano, ziół prowansalskich, bazylii), następnie rękoma wyrób elastyczne ciasto odchodzące od dłoni. Odstaw ciasto do wyrośnięcia na 60 minut, przykryj ściereczką. Wybierz cieplejsze miejsce. Porada. Nagrzewam piekarnik
Zasmakuj Kuchnidokładnie mieszamy. Do zasmażki dodajemy zimny bulion, znowu dokładnie mieszamy (najlepiej trzepaczką, żeby nie zrobiły nam się grudki), zagotowujemy. Dodajemy poszatkowany koperek, sok z cytryny, cukier, sól i świeżo mielony pieprz. Do szklanki wlewamy trochę gotowego gorącego sosu i śmietanę, łączymy. Dodajemy do reszty sosu, mieszamy. Obrane jajka kroimy na pół, dodajemy do gotowego sosu, podgrzewamy. Przed podaniem można
Kardamonovypotrzebne: 500g mąki semoliny, 5 łyżek oleju rzepakowego, ok. 1 szklanka gorącej wody, pół łyżeczki soli, 400g wątróbek drobiowych, 4 cebule, bułka kajzerka, ok. 1 szklanka mleka, jajko, szczypta mielonego kminku, sól i pieprz ziołowy do smaku. 1. Mąkę wysyp na blat i wymieszaj z solą. Na środku kopczyka zrób dołeczek, wlej do niego 2 łyżki oleju i wodę
Z notatnika dietetykawłaśnie marynacie. Marynata jogurtowo- musztardowa do mięsa z grilla - składniki: * 400 g jogurtu naturalnego * 2 łyżki musztardy sarepskiej * 3 ząbki czosnku * pół łyżeczki soli * pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Wykonanie: Do miski przełożyć jogurt naturalny, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać. Do marynaty wkładać mięso tak, by marynata pokrywała całą
Zrób to smaczniemecooksblog oraz Facebook: MeCooks Grillowane mątwy Składniki na mątwy z grilla. 45 dkg świeżych mątw 4 łyżki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 średniej wielkości ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny Sos do podania: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka drobno krojonej natki pietruszki
MeCooksoczywiście dodać jakąś mieszankę grillową. Jeżeli macie jakąś sprawdzoną lub robicie swoją, po prostu ją dodajcie. Ja na wakacjach niczego takiego nie miałam, więc doprawiłam szaszłyki po prostu słodką mieloną papryką i ziołami prowansalskimi. Tez było spoko. Kiełbasy już same w sobie były dość fajnie przyprawione, więc nie trzeba było kombinować z jakimś skomplikowanym doprawianiem. W ogóle dzisiaj przed
Kardamonovyząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego imbiru 3-4 dymki 1/3 szklanki sosu sojowego 2 łyżki cukru brązowego świeżo mielony pieprz szczypta płatków chilii 1 ogórek 4 rzodkiewki świeża kolendra 1 limonka Kroki Wyjmij tofu z opakowania i osusz dokładnie ręcznikiem papierowym. Tofu pokrój
Na-talerzu.plSałatka z pomidorów do obiadu. Sałatka z pomidorów do obiadu. Pyszna i szybka sałatka do obiadu z pomidorów oraz marynowanej czerwonej cebuli. Sałatka doprawiona solą i mielonym pieprzem, z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Doskonała surówka na szybko do obiadu. Jak zrobić sałatkę z pomidorów. Składniki: 3 dojrzałe pomidory, pokrojone w plasterki albo kliny 1 czerwona cebula
Moja Książka KucharskaMizeria z ogórków - składniki: * około 500 g świeżych ogórków gruntowych * 300 ml słodkiej śmietany 30% * 4-5 łyżeczek octu spirytusowego * pół łyżeczki soli * 1 łyżeczka cukru * odrobina czarnego mielonego pieprzu * 2 łyżki świeżego posiekanego koperku Wykonanie: Ogórki obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki. Posypać je solą, wymieszać i odstawić na pół godziny, aby ogórki puściły
Zrób to smaczniejuż coraz szybciej się do nas zbliża. Spróbujcie ! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche ciastka – 300 g * masło – 150 g * cukier – 80 g MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 1200 g * śmietana 36% – 150 g * brązowy cukier – 280 g * jajko – 6 szt * żółtko – 4 szt * budyń śmietankowy – 40 g * wanilia
Ostra na Słodkokukurydzy konserwowej * 4 jajka * nieduży kawałek pory * pół zielonego ogórka świeżego * 150 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach * 3-4 łyżki majonezu * sól i pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kukurydzę konserwową i tuńczyka odsączyć z zalewy. Pory pokroić w pół plasterki
Zrób to smacznie