jakieś 15 minut. Po tym czasie odciskamy z nich nadmiar wody. Do miski wlewamy jogurt, rozdrobniony czosnek, ogórka i rzodkiewki, oregano, prawie cały poszatkowany koperek, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem całość skrapiamy oliwą i posypujemy resztą koperku. Podobne przepisy: Tzatziki Sos czosnkowy z ziołami Raita – indyjski sos jogurtowy z ogórkami Sos ziołowo-czosnkowy
Kardamonovypóźniej wystudzeniu na serze układamy mięso z piersi kurczaka oraz podsmażone pieczarki. Ja kurczaka doprawiam jedynie solą oraz pieprzem, jeśli ktoś lubi to oprószyć można go przyprawą gyros, mieloną papryką bądź dowolną inną przyprawą do drobiu. Kolejno, ser z kurczakiem i pieczarkami zwijamy w roladę i wkładamy ponownie do piekarnika na około 40 minut. Zapraszam po przepis na roladę
MeCooksczerwone chili 100 ml bulionu z kurczaka 500 ml kokosowej śmietanki 2 łyżeczki curry w proszku 1 łyżeczka kurkumy 1½ łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka białego pieprzu ½ łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżki papryki papryki w proszku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki soku z limonki sól do smaku 2 łyżki masła do smażenia 3 łyżki
codojedzeniałyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, 2 łyżki kakao, 160 g cukru, ok. 60-70 g posiekanej czekolady, 250 ml mleka, 90 ml oleju, duże jajko, mielona wanilia lub łyżeczka ekstraktu waniliowego albo pasta z wanilii na polewę: 60 g masła, 2 płaskie łyżki kakao, 50 g cukru pudru, 30 ml mleka opcjonalnie wiórki kokosowe lub dekoracyjna
Lekcje w kuchnimała cebula czerwona: 2 szt. Sos do sałatki z grillowanym kurczakiem: jogurt grecki: 5 łyżek majonez: 1 łyżka czosnek: 1 – 2 ząbki suszona natka pietruszki: 1/2 łyżeczki szczypta mielonego chili sok z cytryny: 2 łyżeczki miód: 1 łyżeczka sól i pieprz do smaku Sałatka z grillowanym kurczakiem – przepis Przygotowanie: Filet z kurczaka marynujemy według własnej sprawdzonej receptury
Kuchnia Na WypasieRukolę myjemy. Pestki dyni prażymy chwilę na suchej patelni, do zrumienienia. Do blendera (lub rozdrabniarki) wrzucamy rukolę, pestki dyni, czosnek, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wszystkie składniki miksujemy pulsacyjnie tak długo, aż powstanie z tego nie za gładka masa, chodzi o to, żeby były wyczuwalne w konsystencji poszczególne części pesto. Jeżeli pesto wyszło
Kardamonovybędą dla Was inspiracją. Tylko inspiracją. Lub aż. Składniki: pół szklanki suchej czerwonej fasoli 1 duży ogórek kiszony pół małej czerwonej cebuli 1 ząbki czosnku pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 łyżka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 3 łyżki oliwy extra virgin pół łyżeczki soku z cytryny (lub więcej, do smaku) sól pieprz Fasolę zalewamy
Kardamonovybardzo słodka, idealnie pasuje na podwieczorek. Polecam, smacznego :) Babka z łatką z PRL-u, składniki: 250 g mąki pszennej, 100 g masła w temperaturze pokojowej, 120 g cukru pudru, mielona wanilia (można zastąpić ekstraktem waniliowym), 4 duże jajka (osobno żółtka i białka), czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 20 g kakao cukier puder do obsypania babki lub lukier albo ulubiona
Lekcje w kuchnisprawdzenia naszego przepisu na schab w sosie pieczarkowym , na pyszny schab na kanapki ze słoika oraz na kieszonki schabowe z serem . Doskonała jest też nasza rolada schabowa z mięsem mielonym , a także roladki schabowe w sosie serowym . Życzymy smacznego! Artykuł Schab pieczony w boczku pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na Wypasietortownicę o średnicy 22 cm Ciasto: 2/3 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka miękkiego masła 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych ulubionych orzechów ( opcjonalnie ) Masa: 50 dag sera wiaderkowego na serniki 4 jaja M 1/2 szklanki mleka skondensowanego ( używam mleka z tubki ) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu
Kronika Piekarnikadorzucamy do jajek. Dodajemy do tego odsączonego tuńczyka, rzodkiewki starte na największych oczkach, rozdrobniony ząbek czosnku i poszatkowany szczypiorek. Wszystko zalewamy majonezem i jogurtem, porządnie doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem (już niekoniecznie porządnie), mieszamy i odstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut, żeby smaki się połączyły. Podobne przepisy: Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkami Sałatka z ryżem, tuńczykiem
Kardamonovykilka dużych liści z kapusty kiszonej lub białej 1 szkl ryżu 450 g mięsa mielonego sól pieprz 2 łyżki koncentratu pomidorowego Ryż gotujemy w 2 szkl wody aż do wchłonięcia całego płynu i odstawiamy na ok 30 min . Przestudzony ryż mieszamy z mięsem i przyprawami, dodajemy również koncentrat. Mieszamy masę dokładnie. Naczynie zaroodporne smarujemy olejem
Gotowanie jest łatwezrobienia dosłownie w 20 minut! Mam nadzieję, że zakochacie się w nim tak samo mocno jak ja – gwarantuję, że nie pożałujecie! Koniecznie zobaczcie! Smacznego! SKŁADNIKI: * twaróg 3x mielony sernikowy – 1 kg * mascarpone – 250 g * biszkopty okrągłe – 100 g * espresso z kawy Caprissimo Professional – 150 ml * budyń śmietankowy – 40 g * mąka ziemniaczana
Ostra na Słodko