CIASTO: 400g Fasoli Piękny Jaś Kupiec 2 jajka 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej sól NADZIENIE: 225g szpinaku mrożonego (1/2 opakowania) 1 ząbek czosnku sól pieprz czarny mielony 125g twarogu wędzonego DODATKOWO: natka pietruszki masło Fasolę umyć, wypłukać w zimnej wodzie i zalać w proporcji dwa razy większej niż objętość fasoli. Pozostawić do napęcznienia przez całą(...)Dolać wodę i wstawić na ogień. Gotować ok 1godz, aż fasola będzie miękka. Najlepiej próbując. W połowie gotowania posolić. Ugotowaną fasolę odcedzić i przestudzoną zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Przepuściłam dwa razy. Na patelni rozgrzać niewielką ilości oliwy z oliwek i wrzucić rozgnieciony czosnek. Należy uważać, żeby go nie spalić. Po chwili dodać rozmrożony szpinak i smażyć, aż płyn
https:KKuchniaMniamOrzech http://www.orzech.com.pl/ , zapraszam również do wypróbowania tych produktów bo są naprawdę godne polecenia . Składniki : 1 słoik Sosu pieczarkowego firmy Orzech 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duże jajko 1 cebula około 5 łyżek bułki tartej do mięsa 1/2 szklanka bułki tartej do obtoczenia(...)kotlecików sól , pieprz do smaku 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka ziół prowansalskich około 1/2 szklanki wody ( niepełnej ) 1/2 szklanki oliwy do smażenia Wykonanie : Mięso z szynki mielimy , dodajemy startą na tarce jarzynowej cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Dodajemy około 5 łyżek bułki tartej, jajko , wodą regulujemy gęstość mięsa Wszystkie składniki mieszamy , na końcu przyprawiamy do smaku , sola , pieprzem
Sama słodycz i szczypta chilikwaskowatymi porzeczkami. Nasz sernik sporządziłyśmy ze zwykłego, ziarnistego twarogu - czyli coś idealnego dla fanów ziarnistych serników i pasch. Do wykonania nie będzie potrzebny Wam ani mikser, ani maszynka do mielenia twarogu, a tylko i wyłącznie blender, składniki i co najważniejsze.. odrobina chęci. :) Zapraszamy do wypróbowania naszego prostego deseru: Składniki: (na formę o średnicy 18cm) masa serowa(...)termoobieg). Połamaną na kawałki czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Twaróg umieszczamy w głębokiej misce i rozdrabniamy go blenderem. Kolejno wbijamy jaja, dodajemy cukier, mąkę, ziarenka wanilii i wszystko razem mielimy za pomocą blendera, aż do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodajemy roztopioną czekoladę(robimy to stopniowo, porcjami) nie zaprzestając blendowania. Na herbatnikowy spód wylewamy połowę masy serowej
Symfonia Smakówmasła jajko masa: 3 tabliczki mlecznej czekolady z orzechami 80 ml śmietanki 30 % dodatkowo 3 łyżki zrumienionych i posiekanych orzechów laskowych do dekoracji Do miski przesiać mąkę, dodać mielone orzechy, cukier i wymieszać. Dodać pokrojone na kawałki masło i rozetrzeć palami aż składniki się połączą w drobną kruszonkę. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto w jednolitą kulę, owinąć
Atlas Smakówmielone są wyjątkowe ponieważ są inne od tradycyjnych Wyczuwa się w nich kawałki ryby a w połączeniu z brokułem smakuje naprawdę ekstra :)) Składniki - 25 dag ryby - 25 dag brokuła - 2 jajka - tarta bułka - sól - pieprz - przyprawa do ryby - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Rybę osączyć z wody wytrzeć papierowym ręcznikiem pokroić w małą kostkę. 2. - Do ryby
W królestwie smaków Beatyczerwonych porzeczek 1 kg cukru 250 ml octu 5% łyżka mielonego cynamonu 2 łyżeczki goździków łyżeczka pierzu łyżeczka ziela angielskiego szczypta soli Goździki, pieprz i ziele, mielimy w młynku lub dokładnie ucieramy w moździerzu. Porzeczki płuczemy, osuszamy, czyścimy z szypułek i zasypujemy cukrem w wysokim rondelku. dodajemy przyprawy oraz ocet i ciągle mieszając "smażymy" . Należy pamiętać
Farmażonyszklanki mąki 500 g białego sera 3 jajka 1 łyżka octu pół łyżeczki sody 2 łyżki oliwy olej do smażenia Składniki na farsz: co kto lubi, mięso mielone przesmażone z cebulką i czosnkiem pieczarki przesmażone z cebulką plus starty ser żółty kapusta z grzybami w moim przypadku były to pieczarki z serem: 500 g pieczarek 2 cebule sól
na moim stole...kcal . Składniki: - 300g maślanki - 200g mąki orkiszowej - 3 łyżki oleju ryżowego/rzepakowego/kokosowego - 1 łyżka ksylitolu - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 duże jajka - 1 łyżeczka lnu mielonego - kilka-kilkanaście sztuk truskawek *opcjonalnie: ksylitol w pudrze do posypania Wszystkie składniki prócz truskawek miksujemy lub mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odkładamy na 10-15 minut. W tym czasie truskawki
Be Fit Be Strongryżem i mięsem 1 główka kapusty włoskiej 2 woreczki ryżu (po 100 gram każdy) 0,7 kg wieprzowiny (np. łopatka) 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego 1 łyżeczka przyprawy do mięsa np. do gyrosa 1 łyżeczka majeranku 0,5 litra rosołu (może być z kostki) sól(...)minut. Przestudzoną kapustę dzielimy na osobne liście, odcinając z każdego zgrubienia (tzw. nerw) u nasady. Całe, duże liście odkładamy, natomiast tymi uszkodzonymi wykładamy naczynie żaroodporne. Mięso mielimy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, ryż, przyprawy i ewentualnie doprawiamy solą. W każdy liść wkładamy porcję farszu i zwijamy (w podobny sposób jak krokiety), układamy ściśle obok siebie w naczyniu żaroodpornym
Rozpustne gotowanietłuszczu. Pieczarki czyścimy kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do przesmażonej cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso i grzyby. W sporej misce mieszamy
Rozpustne gotowanietłuszczu. Pieczarki czyścimy kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do przesmażonej cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso i grzyby. W sporej misce mieszamy
Rozpustne gotowaniesię dziwić bo jego intensywny, klasyczny smak nie pozwala przejść obok niego obojętnie. Tajemnicą jego smaku jest użycie prawdziwego, u mnie swojskiego, twarogu. Jest trochę pracy przy mieleniu, lecz warto podjąć wyzwanie i przygotować ten sernik na Święta. Polecam! Składniki na sernik krakowski, czyli klasyczny sernik z kratką na formę o wymiarach 24x28 cm KRUCHE CIASTO(...)Chłodzimy 30 minut. 2/3 ciasta przekładamy do formy (może być wyłożona papierem do pieczenia) i wykładamy tworząc spód i 2-cm rant. Ser dwu lub trzykrotnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach. Masło ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, ser, śmietanę, miksujemy na gładką masę. Dodajemy rodzynki, skórkę pomarańczową lub aromat pomarańczowy, mieszamy i przekładamy
Rozpustne gotowanieprzystawki przed daniem głównym- w zależności od upodobań. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej z Lidla :) (ok.200 gr) 1 opakowanie fety suszone pomidory drobno mielone suszona bazylia suszona pietruszka suszone nitki chilli do ozdoby pieprz czerwony do dekoracji Kroimy ciasto francuskie na kwadraty, każdy plasterek szynki szwarcwaldzkiej kroimy na pół. Układamy na kwadratach
dlaSmaQblog :) udanego weekendu ! :) Składniki (na około 10 kotletów/całość około 530 kcal/): średnia cukinia pęczek pietruszki około 400-450g mięsa mielonego z piersi kurczaka (ja sama mielę mięso) sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek (jednak ja zostałam przy samej soli i pieprzu bo pietruszka dała już wystarczająco intensywny smak, jednak kto co lubi) Sposób przygotowania: Cukinię obieramy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość