mielone - 47549 przepisów (strona:1084/3170)

Szybkie ciasto czekoladowe 208

łyżki kakao – 1/2 szklanki czerwonego wina (soku owocowego jeżeli pieczemy dla dzieci) – 2 szklanki mąki – 4 całe jajka – 3 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie: mielone orzechy czy migdały, żurawina, rodzynki (ale nie za dużo), można drobno pokroić figi W garnku rozpuszczamy masło, cukier, cukier waniliowy i wino. W garnku gotujemy masło, cukier, cukier waniliowy

Szybko Tanio Smacznie
LENIWE GOŁĄBKI-JAK JE ZROBIĆ 167

i1/2SZKL.WODY 2KOSTKI ROSOŁOWE 1/2ŚMIETANY KWAŚNEJ 1 PRZECIER POMIDOROWY SÓL,PIEPRZ. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę drobno poszatkowač,pieczarki pokroić w kostkę,cebulę drobno posiekač.Do kapusty dodać pieczarki, mięso mielone,cebulę ,jajka,sól,pieprz,kaszę mannę,dobrze wymieszać.Formować kotlety ,obsmazyć je na oleju i ułożyć w garnku lub rondlu.Zalać zrobionym sosem pomidorowo- śmietanowym i dusić 30 minut

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczeń z soczewicą 162

manny sól, pieprz, papryka słodka i ostra mielona, czosnek dodatkowo: masło i bułka tarta do przygotowania formy do pieczenia  Przygotowanie : Kajzerkę jak i soczewice namaczamy. Mięso mielimy wraz z cebulą i soczewicą, dodajemy odciśniętą bułkę, posiekany koperek oraz drobniutko pokrojona paprykę czerwoną, wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami. wyrabiamy jednolita masę dodając kaszę mannę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
SPAGHETTI BOLOGNESE – najlepszy przepis! 137

niesamowicie pyszne. Idealne na obiad albo np. romantyczną kolację we dwoje – z całą pewnością posmakuje! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron Spaghetti – ok. 200 g * mięso mielone z łopatki wieprzowej – 250 g * pomidory pelati bez skóry ( z zalewą ) – 1 puszka * duża marchew – 1 szt * seler naciowy – szt * czosnek – 2 ząbki * szalotka

Ostra na Słodko
BURGERY OWSIANE Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ 125

mieszamy: startą marchewkę i cukinię, ugotowaną kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę, ziarna słonecznika, sól, pieprz, zioła. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, płatki owsiane i wyrabiamy jak mielone. Formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. przez 10-15 min., kolejne 10 min. pieczemy z funkcją grilla, następnie

Kuchnia MagdaLeny
Domowy makaron jak u włoskiej mammy 205

jajka  szczypta soli Przygotowanie: Szpinak obieramy, myjemy i gotujemy ok. 6 minut na małym ogniu w bardzo małej ilości wody. Szpinak odsączamy, drobno siekamy lub mielimy. Szpinak nie powinien być zbyt wodnisty. Możemy go odsączyć na sitku, gdy jest taka potrzeba. Mąkę przesiewamy na stolnicę i mieszamy z solą. Usypujemy górkę(...)jajka  szczypta soli Przygotowanie: Z pomidorów zdejmujemy skórkę, usuwamy nasiona i sok. Pieczemy ok. 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym mielimy. Mąkę przesiewamy na stolnicę i mieszamy z solą. Usypujemy górkę i pośrodku robimy dołek, do którego wbijamy jajka i dodajemy pomidory. Wyrabiamy ciasto, aż będzie

La grande e la piccola cuoca
BURGERY OWSIANE Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ 175

mieszamy: startą marchewkę i cukinię, ugotowaną kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę, ziarna słonecznika, sól, pieprz, zioła. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, płatki owsiane i wyrabiamy jak mielone. Formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. przez 10-15 min., kolejne 10 min. pieczemy z funkcją grilla, następnie

Kuchnia MagdaLeny
Puree w waflu według Di 211

odsmażeniu: Z waflami tortowymi kiedyś eksperymentowałam na różne sposoby. Było już mięso mielone, pieczarki - przeróżne wersje wytrawne. Szkoda, że wtedy nie robiłam zdjęć... Jednak nic straconego, wkrótce zrobię małą powtórkę, żebyście mogli sami się przekonać - jakie pyszności można wyczarować z prostego wafla. Teraz przedstawiam puree ziemniaczane. Jest rewelacyjne i oprócz idealnego dodatku do obiadu - sprawdzi się jako samoistna

Di gotuje
wiejski pasztet francuski z duszonym porem 122

wieprzowej wątroby 200 g słoniny, lub tłustego boczku 1 niewielki por 1 łyżka masła 1 jajo 1 kieliszek koniaku sól, pieprz  szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonych goździków szczypta słodkiej papryki szczypta tymianku szczypta zmielonego ziela angielskiego 3 pokruszone liście laurowe szczypta szałwii sposób przygotowania Mięso wieprzowe, wątrobę, oraz połowę słoniny kroimy na kawałki.  Rozgrzewamy patelnię, dodajemy(...)zeszklenia.  Przesmażonego pora, lekko studzimy, i razem z mięsem wieprzowym, połową słoniny i wątrobą mieliny w maszynce na drobnym sicie ( jeżeli zależny nam na gładszej masie to mielimy całość dwukrotnie). Teraz mięso przyprawiamy solą, pieprzem, oraz przyprawami korzennymi  ( nie dodajemy tylko liścia laurowego i  szałwii ) wbijamy jajko, dodajemy koniak i mieszamy wszystkie składniki, aż do uzyskania

Miód i pieprz
Bułeczki hamburgerowe 110

family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jeśli zostały Wam kotlety mielone z obiadu i nikt nie ma na nie ochoty wystarczy, że upieczemy do nich pyszne bułeczki. W lodówce na pewno tez znajdzie się sałata i kilka warzywnych dodatków

W garach u Gosi
Kotlety z dyni z sosem grzybowym 150

puści wodę ,odsączyć i zblendować .Następnie połączyć z kaszą manną ,kaszą jaglaną,cebulka i pokrojonymi drobno pomidorami. Dodać sól,pieprzy, sezam i jajko. Wyrabiać  jak na kotlety mielone. Smażyć  na smalcu gęsim do zarumienienia z obydwu stron.Ja jeszcze wstawiam kotlety na 8-10 minut do piekarnika na 180 °C ,(aby doszły w środku,ale można ciut

w mojej kuchni
Linguine z cukinią i krewetkami 108

Odsączamy. Cukinię kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy mrożone krewetki, dusimy pod przykryciem, do momentu roztopienia glazury. Następnie dodaje dodajemy sos, mielone chilli, koncentrat, chwilę podsmażamy. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy z sosem i posiekanymi ziołami. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
SZNYCLE INDYCZE Z PIEKARNIKA Z WARZYWNYMI FRYTKAMI 146

pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-20 min. Płatki kukurydziane mielimy na miałko, wysypujemy na talerz. W drugim talerzu rozbełtujemy jajko. Sznycle rozklepujemy, przyprawiamy pieprzem, solą, papryką, przyprawią do drobiu, maczamy w jajku a następnie w mielonych płatkach. Gotowe sznycelki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika

Kuchnia MagdaLeny
Makaronowe zwijańce z dynią i orzechami 163

ilość składników zależy od wielkości naczynia żaroodpornego i ilości osób dla której przygotowujemy danie) : plastry lazanii (u mnie było to ponad 1/2 opakowania) purree z dyni (np hokkaido) mielone orzechy passatę pomidorową sól, pieprz, zioła, opcjonalnie ser żółty do zapiekania A teraz proste jak drut przygotowanie: Plastry makaronu podgotowujemy w osolonej wodzie (ok 3 minuty). Odsączamy i układamy

Szybko Tanio Smacznie
SERNIK CHAŁWOWY BEZ PIECZENIA 212

dnem kubka. Schłodzić przez min. 30 minut w lodówce. Składniki na masę serową:  750 g zmielonego twarogu tłustego lub półtłustego (można użyć mielonego z wiaderka, ja jednak mieliłam sama) 450 ml śmietany kremówki 36% 300g chałwy waniliowej 7 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (następnym razem wezmę 6 - masa będzie bardziej ściągnięta) 70 ml wody Dodatkowo: kilka

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania