mielone - 47549 przepisów (strona:1093/3170)

Najlepsza tarta malinowo-migdałowa 184

Krem migdałowy: 200g migdałów 100g masła 100g cukru pudru 50ml likieru baileys 1 jajo Wierzch: 200g malin 50g płatków migdałowych Migdały rozetrzeć na proszek (można również kupić migdały mielone, ja jednak zawsze wolę dokładnie wiedzieć czego używam w mojej kuchni). Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, następnie małymi porcjami dodawać zmielone migdały. W ostatniej kolejności

Zapiski Młodej Żony
PULPETY Z RYŻEM I PIECZARKAMI W SOSIE WARZYWNYM 409

Kolejna odsłona moich ulubionych pulpetów. Tym razem mięso wzbogaciłam pieczarkami oraz ryżem, a sos aromatycznymi warzywami.  Wyszło lekko i pysznie :)) Składniki: 600g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 150g pieczarek 1 woreczek ugotowanego brązowego ryżu (100g) 2 jajka 1 cebula 2 marchewki kawałek pora 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki mąki sól pieprz liść laurowy ziele angielskie majeranek

Walijskie Pichcenie
Joga i relaksacyjne pieczenie. Migdałowe cantuccini 229

cantuccini. W obliczu trzykrotnego pieczenia, studzenia i oczekiwania wskazana jest cierpliwość. Cantuccini to takie ciasteczka do kawy. Proste do robienia. Zamieniłam zwykłą mąkę na kasztanową. Jedną część mąki zastąpiłam mielonymi migdałami. Jeśli nie macie mąki kasztanowej to możecie użyć pszennej i też będzie pysznie. Potrzebujemy 300 g migdałów 400 g mąki kasztanowej (lub pszennej) 200 g cukru brązowego(...)jaja 2 łyżki masła szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka pomarańczowa, z jednej dużej pomarańczy Masło musi być miękkie, żeby dało się łatwo zagnieść. Połowę migdałów (150g) mielimy w blenderze na kaszkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i zagniatamy. Z początku może się wydawać że to się nie uda. Wierzcie mi, wasze cierpliwe wyrabianie da wam fajne błyszczące

ladykitchen
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 316

FARSZ (15 min) Podczas wyrastania ciasta zdążymy zrobić farsz. Pierś z kurczaka drobno siekamy na coś w rodzaju papki, wkładamy do miski i dodajemy pieprz oraz chili mielone lub w płatkach (powinno być dość sporo, aby wyrównać mdły smak awokado), mieszamy i odstawiamy na bok. Następnie drobno kroimy cebulę i podsmażamy ją ok. 3-4 min na średnim

Nerds Kitchen
Bułki z przedziałkiem, z ostropestem i mąką gryczaną 305

ostropestem , więc nie będę się powtarzał i nie będę rozpisywał się o wspaniałych właściwości nasion ostropestu. Pamiętam jednak, iż wtedy wspomniałem, że będę chciał coś upiec dodając nie mielone nasiona, ale całe. Kobyłka u płota, w zadek trzeba ją całować, i dziś prezentuję bułki z nasionami ostropestu. Jako że wcześniej przymierzałem się do bułek pszennych z przedziałkiem

Grahamka, weka i kajzerka
Placek ze śliwkami kalifornijskimi 697

proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Przelać na prostokatną blaszkę. Upiec kontrolując od czasu do czasu. Placek orzechowy 5 jaj 150 g orzechów – pół na pół- siekane i mielone 5 łyżek cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki czubate bułki tartej lub pokruszonych herbatników szkolnych Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe suche składniki wymieszane ze soba

Z Kuchni Do Kuchni
Przyjaciele Kawy 177

jakiegoś czasu piję kawę bezkofeinową  .. a ta kawa jest właśnie dla takich osób jak ja..  młynek do kawy też mam , więc problemu nie mam z mieleniem kawy, gdyż ta kawa jest ziarnista...Mielenie kawy nie sprawia żadnego problemu..a podczas mielenia możemy wyczuć niezwykły aromat tej kawy..a po jej zaparzeniu możemy delektować się jej delikatnym

Moje domowe kucharzenie
Pieczony kalafior z granatem i migdałami 210

weekendy i w tygodniu jest mniej więcej tak jak na zdjęciach poniżej. Granatowo, kalafiorowo i migdałowo!  składniki : 1 mały kalafior 2 łyżki oliwy z oliwek grubo mielone sól i pieprz ew. dodatkowe przyprawy według gustu  oraz 1 owoc granatu  1/2 szklanki migdałów w płatkach listki świeżej melisy, mięty i kolendry  Migdały w płatkach

bistro mama
Spaghetti inne niż wszystkie według Gordona Ramsay'a 727

kroimy w drobną kostkę. Smażymy kilka minut na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawiamy suszonym oregano. Całość mieszamy. Do całości dodajemy mięso mielone, które mieszamy z warzywami, a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy solą i pieprzem ( dodałam jeszcze 2 łyżki cukru dla osłodzenia :). Krótko smażymy, a następnie dolewamy wino, które odparowujemy

Kredowe Menu
LIZAKI CZEKOLADOWE I WIZYTA W FABRYCE PRZYJEMNOŚCI 152

marzył, żeby choć na chwilę znaleźć się w krainie mlekiem i miodem płynącej ? Ja należę do szczęśliwców, którzy dzięki uprzejmości  Wedla mieli możliwość przebywania w fabryce przyjemności - płynącej czekoladą. Lans na ściance :)    Choć z Opola do Warszawy jest całkiem daleko - warto było. Razem z Małgosią , Natalią i Adamem wyruszyliśmy jeszcze przed świtem, w długą drogę. Droga(...)Poland Było miło i sympatycznie, choć zdecydowanie za krótko. Żegnając się z Maestro Profusem i jego sympatyczną małżonką, zgodnie stwierdziliśmy, że my tu jeszcze wrócimy. Mam nadzieję, że będziemy mieli taką możliwość. Droga powrotna wydaje, się być zawsze krótsza.  W naszym przypadku była jednak dwa razy dłuższa. A wszystko za sprawą bardzo złej pogody, zmęczenia i dostosowania wyposażenia samochodu

Kuchnia w opałach
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – Kofty 354

kminu rzymskiego 2 łyżeczki kurkumy 3/4 dużej główki czosnku przeciśniętego przez praskę albo posiekanego 1-2 papryczki chilli z pestkami (posiekana) sól pieprz olej słonecznikowy/rzepakowy WYKONANIE Mięso mielimy. Dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce. Po tym czasie formujemy kofty (podłużne kotleciki). Każdą koftę smarujemy olejem i nadziewamy na patyczek

OstryKęs
Domowa kiełbasa toruńska 342

więcej karkówki a mniej szynki, albo dodajcie więcej podgardla lub dodatkowo boczek. SKŁADNIKI 1 kg szynki wieprzowej 1 kg karkówki wieprzowej 0,5 podgardla wieprzowego 1 łyżka stołowa świeżo mielonego pieprzu 2-3 łyżki suszonego majeranku 1 płaska łyżka stołowa (8 – 10 gram) peklosoli lub solanki do szynek 1 łyżeczka soli kuchennej (+ ewentualnie do smaku) 3 łyżki płaskie(...)kiełbasy toruńskiej (zawiera sól, pieprz, czosnek i majeranek) główka czosnku WYKONANIE Mięso dokładnie myjemy, wycinamy i odrzucamy ścięgna a następnie kroimy na mniejsze około 3-5 centymetrowe kawałki. Przed mieleniem będziemy musieli rozpoznać kawałki podgardla, można więc pokroić je na większe kawałki. Kawałki mięsa dokładnie nacieramy solą peklowaną/solanką i wszystkimi suchymi przyprawami. Umieszczamy mięso w naczyniu kamionkowym

OstryKęs
W święta wszystko gada ludzkim głosem, nawet pasztet bez mięsa. Pasztet z soczewicy. 191

Vogue’a. Tak czytałam, czytałam i podjęłam męską decyzję. Będę robić pasztet z soczewicy. Po swojemu, albowiem mi jakoś mdło internety brzmiały. Na początek won poszły przepisy zakładające mielenie czegokolwiek. Potem odrzuciłam przepisy zawierające 37 różnych przypraw, bo co za dużo to nie zdrowo. Na końcu obraziłam się na przepisy zawierające jakieś wynalazki z alchemii typu kąpiele wodne(...)spróbować czegoś innego niż mięsny pasztet to zachęcam : ) Potrzebujemy: 350 gr soczewicy czerwonej 2 marchewki 1 pietruszka ½ selera 2 ząbki czosnku 3 nieduże cebule kawałek pora listek laurowy ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego odrobinę gałki muszkatołowej kilka suszonych pomidorów sól, pieprz łyżeczka majeranku 1 jajko 2 łyżki otrębów owsianych Soczewicę gotujemy do rozgotowania. Do gotowania dodajemy 1 listek laurowy

ladykitchen
Faszerowane udka z pistacjami 259

ostatnim przepisie napisałam, że skórki ściągnięte z udek kurczaka możemy wykorzystać do innej potrawy. I tak się stało. Nadziałam je mielonym mięsem drobiowym z pistacjami. W ten sposób powstało niebanalne danie. Smacznego! Składniki: 10 udek z kurczaka (pałek) 10 dag pistacji sól pieprz przyprawa z Pomysłu na soczystego kurczaka Z każdego udka ściągamy skórkę, starając(...)się jej nie uszkodzić. Nie zdejmujemy jej jednak do końca, powinna trzymać się przy końcowej kości. Ucinamy tę końcówkę kości ze skórką na długość około 3 cm.  Mięso mielimy przez maszynkę. Doprawiamy solą i pieprzem dodając pokruszone pistacje. Taką mięsną masą nadziewamy skórki i górnym płatem przykrywamy farsz. Przygotowaną potrawę posypujemy przyprawą z Pomysłu na soczystego kurczaka.  Udka

Salonik smaków
Ratatouille 225

bagietką) lub dodatek do mięsa, a nawet jako ciepła przystawka.  Składniki: bakłażan cukinia czerwona papryka żółta papryka 3 pomidory cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz świeżo mielone 2 łyżki ziół prowansalskich tymianek świeży lub suszony oliwa z oliwek Bakłażana, cukinię, papryki i pomidory pokroić w większą kostkę, cebulę w mniejsza kostkę, a czosnek w plasterki

wyzwania kuchenne