mielone - 47549 przepisów (strona:1095/3170)

Pomysły na przystawki na imprezę – tradycyjne polskie przepisy! 216

wołowej surowej, 6 żółtek, 1/2 szklanki oliwy, 3 łyżeczki sosu sojowego, 2 cebule, 5-6 ogórków konserwowych, sól, pieprz, papryka mielona. Przygotowanie: Polędwicę myjemy i suszymy, a następnie mielimy lub siekamy na drobno. Do mięsa dodajemy przyprawy. Następnie wlewamy po łyżce oliwy i sosu sojowego. Odstawiamy na około 20 minut do lodówki. W międzyczasie kroimy na drobno cebulę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kiełbasa ala - Salami w przyprawach i ziołach 254

czarny 3 g/kg Przyprawy dodatkowe do obtoczenia ja dałem to co miałem pod ręką -czosnek wyciśnięty przez praskę 4 ząbki -płatki suszonej cebuli -bazylia -oregano -zioła prowansalskie -tymianek -gorczyca mielona -papryka słodka -papryka ostra wędzona 1 g/kg -sól wędzarnicza Wykonanie Kupione  mięso myjemy i osuszamy.Dalej zasypujemy cukrem i wstawiamy do lodówki na 24 godz w połowie czasu obracamy(...)następnie mięso solimy mieszanką peklo soli i soli kamiennej. Czas zasolenia mięsa 48 godz.co 12 godz mięso obracamy.Następnie mięso nie płuczemy z soli tylko tniemy na kawałki i mielimy na sitku fi 8 mm. Teraz mięso przyprawiamy pieprzem czarnym i papryką ostrą wędzona i bardzo dokładnie mieszamy.Formujemy z mięsa kształt wałka i obtaczamy w przyprawach i ziołach.Wkładamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pierogi z zieloną soczewicą 195

łyżka mielonego pieprzu, sól do smaku 1. Soczewicę wraz z liściem laurowym ugotować w podwójnej ilości wody (  nie solimy ). Odcedzić, usunąć liść laurowy.Zemleć w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach ( bądź utłuc tłuczkiem do ziemniaków - wtedy farsz nie będzie miał tak jednolitej struktury ). 2. Marchewkę obrać, zetrzeć na dużych oczkach ( jabłkowych ), cebulę pokroić w drobną kostkę

kawawszklance
Bigos z pekinki 166

szybko się gotuje..polecam. 1 kapusta pekińska kawałeczek  boczku pęto kiełbasy 1 cebula 2 -3 marchewki 1 pietruszka 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego kilka suszonych pomidorów   mielone pomidory Skworcu listek, ziele sól, pieprz  Cebulę obrać i pokroić w półplasterki lub kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać pietruszkę i marchewki -obrane i starte na tarce

Moje domowe kucharzenie
Pieczeń 155

Pieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno.     Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew -cebula -ząbek czosnku -2 czerstwe bułki -2 jajka -bułka tarta -sól, pieprz naturalny i ziołowy -majeranek -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski(...)minut w bulionie warzywnym, studzimy i kroimy w słupki. Czerstwe bułki moczymy w zimnej wodzie i odciskamy. Mięso i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Łopatkę, cebulę, czosnek i bułki mielimy w maszynce. Dodajemy jajka, wstępnie przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem niedźwiedzim i dokładnie mieszamy. W trakcie mieszania dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Jeśli masa mięsna jest zbyt luźna dosypujemy

Maminek kulinarny
FIRINDA PATATESLİ KÖFTE, czyli kotleciki z ziemniakami z pieca 108

Mielone mięso z przyprawami pieczone w piecu razem ziemniakami w pomidorowym sosie. Lekkie i pyszne. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (sos) 1½ szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól Składniki (pozostałe) 1 kg ziemniaków olej do smażenia sól kotlety — patrz przepis na KÖFTE Przygotowanie Obrać i umyć ziemniaki. Pokroić w plasterki. Smażyć je w głębokim oleju. Kotlety

Tureckie Przepisy
Pasztet z fasoli piękny Jaś 188

ziołowy, gałka muszkatołowa, oregano, maggi, papryka ostra mielona, kurkuma Przygotowanie; Obraną marchew, cebulę i wątróbkę ugotować, wyjąć ostudzić ( wodę zachować ) i zmielić na grubych oczkach w maszynce do mielenia mięsa  Dodać przypraw do smaku, wsypać żurawinę, wlać rozpuszczone masło, jajka  ubić na pianę i dodać do masy - wyrobić ponownie, jeśli trzeba wlać kilka łyżek wody w której

Proste Potrawy
Włoskie dwa tygodnie w Lidlu - zakochaj się w tych smakach 107

Lidlu możecie znaleźć pachnące słońcem przysmaki. Zazwyczaj kampanie trwają tydzień, ale tym razem są aż dwa tygodnie włoskiej rozpusty.   Kto Ci to da? Pomidory suszone, oliwki mielone, No kto Ci to da? Makaronów wiele, oliwa się leje, No kto Ci to da? Cantuccini migdałowe, chrupki serowe, No kto Ci to da? Lidl Ci to da! Wielkie świderki

Gotowanie i blogowanie
Mielonka prasowana 206

jodowana 18 g do tłuściejszego mięsa -pieprz czarny 3 g -bazylia 1 g -czosnek 3 ząbki zgniecione przez praskę -suszony koperek 1 g -majeranek 0,5 g -jałowiec mielony 1 g Wykonanie Kupione mięso myjemy i osuszamy.Z karkówki i łopatki pozyskujemy 0,5 kg chudego mięsa które(...)tniemy w kostkę i peklujemy peklo solą . Resztę mięsa tniemy na większe kawałki i zasypujemy solą kamienną. Peklowanie solą i peklo solą odbywa się 24 godz.Następnie tłuściejsze mięso mielimy na sitku fi 8 mm.Wszystkie mięso mieszamy ze sobą i dodajemy wszystkie przyprawy.Dodajemy odrobinę wody i mieszamy  mięso aż będzie się kleić.Następnie wkładamy do szynkowara lub praski

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Burgery z sarniny 164

rozmaryn. Wyszły  bardzo  smaczne, podawałam z sałatką i ziemniakami, ale znakomicie sprawdzą się podane tradycyjnie w bułce.  składniki -  3 duże lub 4 małe 500 g mielonego mięsa sarny (u mnie łopatka) 1 drobno posiekana cebula 4 - 5 ziaren jałowca 3 ząbki czosnku łyżeczka posiekanych igieł rozmarynu 1 łyżka stopionego masła 40 g tartej bułki sól(...)patelni i odstawić na ok 3 minuty. Podawać jak tradycyjny burger, w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty, sera i sosu pomidorowego, lub z dowolnymi, ulubionymi dodatkami . Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach

Stare Gary
Kotlety siekane z piersią kurczaka, brokułami i żółtym serem 261

Czasem zrobiłoby się na obiad coś nowego, ale nie ma się pomysłu. Często na stole goszczą te same dania: schabowy, mielone, spaghetti, rosół itp.... Może zrobicie siekane kotlety z piersi kurczaka? Proste, szybkie do zrobienia, a zawsze jakaś nowa forma obiadu :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 200 g brokuła, 2 garście startego żółtego sera, kawałek kiełbasy z orzechami

Aga w kuchni
TATAR Z KATOBLEFASA – WIEDŹMIN 246

wołowina zdąży za bardzo przejść ich aromatem. Wybór sposobu jak zwykle należy do Was. 1. SIEKANIE MIĘSA (5-10min) Mięso na tatar można skrobać, siekać lub mielić – pierwsza opcja jest najtrudniejsza i bardzo pracochłonna, ale podobno najlepiej wpływa na strukturę dania (unikamy twardych włókien). My wolimy pośrednią wersję, czyli siekanie. Jeśli robicie porcje dla kilku ludzi, lepiej zmielić mięso(...)pojemnikach dla późniejszych zastosowań). PODANIE Obok mięsa umieszczamy posiekane dodatki (jeśli macie oliwę truflową – lekko polewacie nią mięso), a mięso z żółtkiem obsypujemy jeszcze szczyptą gruboziarnistej soli i świeżo mielonego pieprzu. Mieszamy wszystko na talerzu i zajadamy. Udane kulinarne doznania gwarantowane. Na cześć królewny Addy i intensywnego „politykowania”! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz

Nerds Kitchen
Tarta z jabłkami. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 121

szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki mąki gryczanej 150 g masła kokosowego BIO agawa Pozostałe składniki: 6 dużych jabłek ksylitol (opcjonalnie miód/stevia/agawa) migdały mielone Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei jest zbyt mokre

nietadieta
Chleb chrupki (fitness) 243

płatków owsianych 100 g otrębów żytnich lub pszennych 100 g płatków jaglanych 50 g nasion chia (można zastąpić siemieniem lnianym) 50 g siemienia lnianego (u mnie mielone) 50 g ziaren słonecznika 1 łyżeczka miodu (rozpuścić w odrobinie wody) 1 łyżeczka soli 500 - 600 ml ciepłej wody Przygotowanie: Do suchych składników dodać najpierw 500 ml wody, wymieszać. Ma powstać

Kuchcik gotuje
Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli 160

mielony pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Rukolę myjemy, osuszamy i siekamy. W blenderze kielichowym mielimy nerkowce. Następnie dodajemy rukolę i oliwę z oliwek oraz przyprawy. Blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Suszone pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Makaron przekładamy

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania