ciasto - 163312 przepisów (strona:1095/10888)

Ciasto brownie mocno czekoladowe 75

Ciasta czekoladowe mają swoją niezwykłą moc. Większość z nas uwielbia czekoladę i zawsze kojarzy się nam z czymś smacznym i przyjemnym. Takie jest właśnie moje brownie mocno czekoladowe, wykończone polewą z ciemnej czekolady i śmietanki oraz świeżymi owocami. Tym ciastem zachwycicie swoich bliskich i znajomych. Przepis jest prosty i przyjemny, a w całej kuchni będzie obłędnie pachniało czekoladą. Obserwuj mój(...)profil na INSTAGRAMIE   *składniki na tortownicę o średnicy 26 cm SKŁADNIKI na ciasto: 250g gorzkiej czekolady 70% kakao 150g masła 200g drobnego cukru białego 3 łyżki ciemnego kakao 150g mąki pszennej tortowej 6 jajek 250 ml mleka 3,2% SKŁADNIKI na polewę czekoladową i dekoracje: 150g gorzkiej czekolady  1 łyżka cukru pudru 1 łyżka ciemnego kakao

kulinarnyJa
Miodownik z sernikiem 97

Nadchodzi grudzień, to najlepszy czas aby pomyśleć o świątecznych wypiekach. Miodowniki i serniki lubi większość z Was i dziś właśnie pokuszę o takie  takie połączenie dwa w jednym. Ciasto jest pyszne i najlepsze gdy dłużej poleży więc śmiało można upiec na dwa trzy dni przed świętami. Może śmiało konkurować z innymi słodkimi wypiekami. Polecam.   Forma o wym 27/38(...)Krem śmietanowo serowy: 20 dag mielonego twarogu z wiaderka 330 m śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 4 listki żelatyny Dr.Oetker   Sposób przygotowania: Najlepiej do tego ciasta mieć trzy jednakowe foremki, ułatwi to przygotowanie. Formę wyłożyć pergaminem.   Ciasto miodowe: Mąkę pszenną wymieszać z sodą, brązowym cukrem , wbijamy jajka, dodajemy miód oraz pokrojone na kawałki masło i szybko

Wanilia i Kardamon
Ciasta miodowe – najlepsze przepisy na święta 863

Ciasto miodowe to idealny wypiek, który posmakuje wszystkim miłośnikom tradycyjnych wypieków. Obowiązkowo, powinno się również znaleźć na świątecznym stole, zaraz obok makowca, czy sernika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto miodowe to określenie bardzo obszerne, ponieważ przepisów na miodowe ciasta jest naprawdę mnóstwo. My wybraliśmy dla Was te najciekawsze przepisy, które z pewnością Was zainteresują. Poniższe przepisy na ciasta miodowe(...)tylko. 1. Miodownik na kefirze Przepis na: Przepiski.pl 2. Miodownik z kremem budyniowym Przepis na: anetanapodbeskidziu 3. Miodownik wg Ewy Wachowicz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na: zcukrempudrem 4. Ciasto snikers lub miodownik Przepis: sepichce 5. Miodownik Latte Przepis na: waniliaikardamon (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasta miodowe – najlepsze przepisy na święta pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
PLACEK DROŻDŻOWY Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 81

Placek drożdżowy z malinami i kruszonką jest miękki, puszysty, delikatny,  maślany i zawsze się udaje. Jest to mój stary przepis, z którego korzystam już od lat. Ciasto bardzo długo zachowuje swoją świeżość, choć u nas znika bardzo szybko i nie ma szans, by dłużej poleżało. Najlepiej smakuje mi z kubkiem ciepłego mleka lub kakao. Maliny pasują tu doskonale, ponieważ(...)przełamują smak słodkiego ciasta. To kto się skusi i piecze drożdżowy placek razem ze mną?  Placek drożdżowy z malinami i kruszonką - składniki na keksówkę o długości 30 cm: Drożdżowe ciasto: * 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki letniego mleka * 1 całe jajko * 1 żółtko * 3 łyżki cukru * 60 g roztopionego masła * 12 g świeżych drożdży Kruszonka

Zrób to smacznie
Makowa choinka 122

idealny na świąteczny stół. Jego przygotowanie jest banalnie proste, a sama choinka makowa wygląda cudownie i co najważniejsze świetnie smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ta pięknie wyglądająca choinka makowa z ciasta francuskiego jest naprawdę łatwa do zrobienia, ponieważ składa się z 2 składników. Ciasta francuskiego oraz masy makowej. Oba produkty zakupicie w każdym sklepie. Gorąco zachęcam do zapoznania się z przepisem(...)naprawdę warto. Taka choinka z pewnością podkreśli świąteczny klima w Waszych domach. MAKOWA CHOINKA – PRZEPIS 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 400 g masy makowej Dodatkowo 1 żółtko cukier puder do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Składamy na pół i wycinamy trójkąt przy pomocy linijki. Dzięki złożeniu ciasta na pół otrzymamy dwa równe trójkąty

Przepiski.pl
Kruche rogaliki z marmoladą 141

babci na kruche rogaliki. Składniki na kruche rogaliki. Kaloryczność: 160 kcal w 100 g. Z podanych składników upieczesz 2 blachy x 12 sztuk, czyli 24 kruche rogaliki z marmoladą. Ciasto na rogaliki: 400 g mąki pszennej tortowej 200 g masła z lodówki (jedna kostka masła extra 82%) 2 łyżki śmietany kwaśnej 12% lub 18% ewentualnie jogurtu naturalnego (około(...)marmoladą? Zanim przystąpisz do zrobienia rogalików, przeczytaj dokładnie cały przepis. Przygotuj także: miskę, wałek, tarkę do warzyw, stolnicę lub blat kuchenny, blaszkę od piekarnika. Krok 1 – przygotowuję kruche ciasto Do miski przesiewam mąkę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Jeśli chcesz, aby rogaliki były puszyste, dodaj także 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Ja nie dodaję, ale informuję

Ania gotuje
Ciasto brownie mocno czekoladowe 74

Ciasta czekoladowe mają swoją niezwykłą moc. Większość z nas uwielbia czekoladę i zawsze kojarzy się nam z czymś smacznym i przyjemnym. Takie jest właśnie moje brownie mocno czekoladowe, wykończone polewą z ciemnej czekolady i śmietanki oraz świeżymi owocami. Tym ciastem zachwycicie swoich bliskich i znajomych. Przepis jest prosty i przyjemny, a w całej kuchni będzie obłędnie pachniało czekoladą. Obserwuj mój(...)profil na INSTAGRAMIE   *składniki na tortownicę o średnicy 26 cm SKŁADNIKI na ciasto: 250g gorzkiej czekolady 70% kakao 150g masła 200g drobnego cukru białego 3 łyżki ciemnego kakao 150g mąki pszennej tortowej 6 jajek 250 ml mleka 3,2% SKŁADNIKI na polewę czekoladową i dekoracje: 150g gorzkiej czekolady  1 łyżka cukru pudru 1 łyżka ciemnego kakao

kulinarnyJa
Makowiec z musem jabłkowym 128

Makowiec to bardzo popularne w naszym kraju ciasto, obok którego nie da się przejść obojętnie. Serwowany w różnych odsłonach oraz kompozycjach smakowych. Najbardziej propopularny jest oczywiście makowiec japoński, który w wielu domach jest świąteczną tradycją. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie przygotowałam pyszne ciasto makowe z musem jabłkowym. Moim zdaniem połączenie maku i jabłek z dodatkiem cynamonu to idealny pomysł(...)makowca z musem jabłkowym  Zapraszam na przepis! MAKOWIEC Z MUSEM JABŁKOWYM – PRZEPIS Liczba porcji: forma 24×24 cm | Czas pieczenia: 60 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki CIASTO MAKOWE 8 jajek 500 ml mleka 200 g masła 220 g cukru pudru 200 g kaszy manny 4 jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia olejek migdałowy MUS JABŁKOWY

Przepiski.pl
Ciasto z budyniem i gruszkami 107

Dzisiaj kolejna wariacja ciasta z owocami. Tym razem jest to ciasto na kruchym spodzie z gruszkami, budyniem i warstwą startego ciasta. Pyszne, nie za słodkie i proste w wykonaniu. Składniki: ciasto - 500 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej - 250 g masła - 2 żółtka - 1 jajko - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki śmietany 18 % - 1 łyżeczka proszku do pieczenia oraz - 2 budynie(...)śmietankowe - 1 kg gruszek - sok z cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. Połową ciasta wylepiamy dno tortownicy a drugą połowę wkładamy do zamrażarki. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gruszki kroimy na cienkie plasterki i skrapiamy je sokiem z cytryny. Następnie układamy je na wcześniej przygotowanym cieście. Całość zalewamy ugotowanymi budyniami

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Grób – pyszny i upiorny smakołyk na Halloween 72

Ciasto Grób to przyciągający wzrok wypiek składający się z murzynka, masy z soku typu Kubuś i polewy czekoladowej. Dekoracje uformowane na kształt nagrobków, które układamy na wierzchu sprawiają, że wygląda upiornie i koszmarnie. Jeśli lubicie zabawy halloweenowe to taki deser z pewnością przypadnie do gustu wszystkim uczestnikom imprezy.   Składniki na Ciasto Grób: Murzynek: 2 szklanki mąki (260 g) szklanka(...)powstanie jednolita masa. Masę odstawiamy do ostudzenia. Do ostudzonej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajka. Całość miksujemy przez chwilę, aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto wylewamy na blaszkę (moja ma wymiary 28×23 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzamy. Murzynka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 35 minut (do suchego patyczka). Ciasto

e-PrzepisyKulinarne
Drożdżówki ze śliwkami 86

Domowe drożdżówki ze śliwkami i kruszonką to smaki jesieni. Najlepsze ciasto drożdżowe, pyszna chrupiąca kruszonka najlepiej smakują chwilę po upieczeniu. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, więc warto je przygotować. Drożdżówki możemy przygotować zarówno na drożdżach świeżych, jak i suszonych instant. Osobiście polecam wybrać drożdże instant, wtedy ciasto drożdżowe nie wyrośnie tak bardzo i nasze bułeczki będą przypominały(...)podać tylko z kruszonką, albo jeszcze dodatkowo delikatnie polać lukrem. Smaki jesieni to nie tylko śliwki, ale również jabłka, zobacz na moim blogu kulinarnym jak przygotować pyszną szarlotkę, albo ciasto budyniowo- jabłkowe. Nie muszę chyba polecać błyskawicznego ciasta ucieranego ze śliwkami. A tymczasem zapraszam do przepisu, zobacz jak przygotować pachnące, idealne drożdżówki ze śliwkami. Drożdżówki ze śliwkami składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tartaletki z bakłażanem i szynką 71

Pyszne i szybkie koszyczki z ciasta francuskiego z dodatkiem duszonego bakłażana, papryki i szynki. To super pomysł na ciepłą przekąskę lub przystawkę. Możesz podawać je z sosem czosnkowym . Smakują podane także na zimno. Tartaletki z ciasta francuskiego przygotujesz w innych wersjach, np. z pomidorami, mozzarellą i bazylią lub mięsem mielonym w sosie bolognese. Ciasto francuskie podane w formie koszyczków można(...)Można przyrządzić je także w wersji deserowej, np. ze słodkim twarogiem z bakaliami, posiekanymi owocami, budyniem.. Przepis opisany krok po kroku. Zapraszam po ciekawy przepis na koszyczki z ciasta francuskiego. Tartaletki z bakłażanem i szynką SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego – 300 g 1 bakłażan – 300 g 1 mała cebula – 80 g 1 czerwona papryka

Zasmakuj Kuchni
CIASTO WAWELSKIE 64

Pyszne ciasto Wawelskie – wypróbujcie koniecznie!   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na ciasto:  2 szklanki mąki 4 jajka kostka kasi lub masła 3/4 szklanki cukru + 1 łyżka do bezy 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 25 dag bakalii (orzechy włoskie i rodzynki) 2 mniejsze słoiczki powideł śliwkowych gotowy krem budyniowy +pół kostki masła(...)utarcia z kremem) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie : Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy posiekaną margarynę,żółtka,cukier,śmietanę i zagniatamy ciasto .Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny.Po tym czasie dzielimy ciasto na 2 części .Przygotowujemy 2 mniejsze blaszki takiego samego rozmiaru.(Będziemy piec  2 takie same ciasta ,póżniej przełożone kremem.).Podzielone ciasto rozkładamy

Olcia gotuje!
Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką 69

Sernik – rodzaj ciasta deserowego ,którego głównym składnikiem jest biały ser. Od dawna króluje na  świątecznych stołach. Zarówno sernik tradycyjny jak i z różnymi dodatkami .Proponuję przepis na smaczny sernik z brzoskwiniami, Na spodzie kruchutkie ciasto ,bezowa pianka i puszysta masa serowa .Zawsze się udaje ,a goście prozą o przepis .Jeśli nie macie pomysłu na świąteczny sernik to zachęcam(...)masła 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 puszka brzoskwiń w syropie Składniki na beze: 5 białek 200g cukru szczypta soli  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z brzoskwiniami przepis: Kruche ciasto-mąkę przesiać przez sito razem  z proszkiem do pieczenia.. Schłodzone masło pokroić w kostkę . Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, masło  jaja oraz cukier puder .Szybko wyrobić

Olcia gotuje!
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 84

Roladki z kurczaka w cieście francuskim to bardzo proste w przygotowaniu oraz bardzo efektownie prezentuje się na talerzu. Print Pierś z kurczaka w cieście francuskim Course Danie główne Cuisine Europejska Ingredients 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka bazyli 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka papryki 1 rolka ciasta francuskiego 8 pastrów szynki wieprzowej 8 plastrów ostrego sera zółtego 0,5 łyżeczki(...)soli 0,5 łyżeczki pieprzu 1 jajko Instructions Piersi kroimy na grube sznycle. Bazylię, oregano, paprykę sól i pieprz mieszamy i tą mieszanką nacieramy sznycle z piersi. Z ciasta francuskiego wycinamy 8 prostokątów. Na każdym prostokącie na środku układamy kawałek kurczaka. Na kurczaka kładziemy plaster sera. Na ser kładziemy plaster szynki. Ciasto nacinamy z boków co około centymetr. Nacięte paski

PanGotuje