mielone - 47549 przepisów (strona:1102/3170)

Orzechowiec 274

Pyszny orzechowiec do kawki, dzisiaj zrobiłam Orzechowiec Składniki: CIASTO mąka - 450 g cukier - 2/3 szkl 2 żółtka 2 całe jajka proszek do pieczenia - 2 łyżki MASA orzechy mielone włoskie - 200 g mleko - 1 szkl masło - 1 kost powidła śliwkowe - 1 słoik cukier - 3 łyżki POLEWA jajko - 1 szt cukier - 3 łyżki kakao - 3 łyżki margaryna - 0,5 kost

Kuchnia Danusi
Sernik na zimno 234

Sernik na zimno SKŁADNIKI: SPÓD: 200 g herbatników 100 g margaryny 100 g orzechy laskowe mielone. MASA SEROWA: 1,25 kg ser biały w kostce 800 g- śmietana 18% cukier puder - 0,5 szkl żelatyna - 4 łyżki WIERZCH CIASTA galaretka truskawkowa - 2 opak wiśnie do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Masa orzechowa herbatniki zmiksować blenderem, dodać orzechy i margarynę, zagnieść masę

Kuchnia Danusi
Deser serce na zimno 238

Deser serce na zimno  SKŁADNIKI: ser biały - 250 g śmietana 36 % - 300 g żelatyna - 2 łyżki cukier - 2 łyżki galaretka truskawkowa - 1 opak woda -1 szkl. migdały mielone -3 łyżki margaryna - 1 łyżka kakao - 0,5 łyżeczki Przygotowanie: SPÓD: Migdały wsypać na talerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę. Wyłożyć masę na deseczkę. Ser zmiksować blenderem

Kuchnia Danusi
Kurczak faszerowany 298

SKŁADNIKI: kurczak świeży 2 kg pieczarki 0,5 kg wieprzowe mięso mielone 0,5 kg ser żółty 250 g jajka 2 szt przyprawa do kurczaka 1 torebka cebula 1 szt sól do smaku pieprz czarny do smaku smalec do smażenia PRZYGOTOWANIE: Z kurczaka usuwamy kości.  Cebulę obrać, pokroić w kostkę,  podsmażyć na smalcu na złoty kolor

Kuchnia Danusi
Ciasto z gruszkami i posypką orzechową 204

gruszkami, z tego przepisu wychodzi dwie małe keksówki ciasta Ciasto z gruszkami i posypką orzechową SKŁADNIKI: 0,5 kg mąki cukier kryształ - 0,5 szkl orzechy laskowe mielone do obsypania jajka -2 szt drożdże -3 dag 1,5 łyżki kwaśnej śmietany 125 g margaryna 125 g smalec szczypta soli jajko do posmarowania ciasta tłuszcz do formy gruszki

Kuchnia Danusi
Pulpety w sosie curry 246

łyżek sosu curry wegeta pieprz sól 1,5 łyżki mąki 2 łyżki koperku PRZYGOTOWANIE: Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć . Cebulę obrać,  pokroić drobno w kosteczkę Mięso mielone przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz oraz cebulę. Wyrobić dobrze  masę mięsną. Z masy mięsnej wyrabiać pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w mące.  Wodę

Kuchnia Danusi
Kotleciki z kalafiora, otrębów i płatków owsianych - bardzo fit 452

smaku i mieszamy. Kotleciki formujemy i otaczamy w otrębach - smażymy, aż się zarumienią.  Kotleciki są bardzo sypkie i mimo jajka nie sklejają się jak mielone, także spokojnie, nie denerwujcie się - wyjdzie ok :)   Smacznego

Niezły Młynek
Mięsa 238

Drobiowe roladki z żółtym serem Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z małych roladek Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem   Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem

Aga w kuchni
Žemaičių blynai-Żmudzkie bliny. 317

pierś z kurczaka lub inne mięso 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie:  We wrzącej wodzie gotujemy pierś, następnie lekko studzimy kroimy w mniejsze kawałeczki i mielimy w maszynce do mielenia na grudkowaty farsz. Dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną cebulkę, solimy, pieprzymy i wyrabiamy rękoma na bardziej gładką masę.   We wrzącej wodzie gotujemy oczyszczone i w mniejsze(...)kawałeczki pokrojone ziemniaki. Po ugotowaniu tłuczkiem mielimy ziemniaki, dodajemy jajko, mąkę, sól, pieprz i zagniatamy miękkie ciasto, ciasto będzie się przylepiało do rąk, ale nie należy dodawać mąki.  Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą część rozpłaszczamy na oliwą posmarowanej ręce. Na środek łożymy łyżkę farszu, formujemy kartacz i spłaszczamy. Układamy na mąką posypanej stolnicy.  Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia Łukasza
Lasagne w szkle 157

dodatkowym atutem jest fakt, że potrawy w nich przygotowane możesz podać na stół bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika czy z kuchenki. Co bedzie nam potrzebne? -platy lasagne -mieso mielone wolowe lub wieprzowo wolowe- nie kupujcie na tackach ale w kawalku i sami zmielcie w domu -marchewka -swieza bazylia -oliwa z oliwek -czosnek nawet 6 zabkow -cebula -ser zolty

Z Kuchni Do Kuchni
Fusilli z ragu alla bolognese 231

najmniej przez dwie godziny, a najlepiej przez cztery. Należy pamiętać, że jest to sos mięsny, do którego Włosi jedynie dorzucali warzywa, które mieli pod ręką, nie może więc być w nim za dużo pomidorów Składniki -500 g mielonej wołowiny -2 średnie marchewki -2 łodygi selera naciowego -1 średnia cebula -2--3 ząbki czosnku -50-70 g wędzonego boczku

Z Kuchni Do Kuchni
Ekspres do kawy Platinum Line BW-7031 BOTTI ELECTRONIC - kilka słów 176

chwilkę moja kawka będzie gotowa.  Dzbanek może stać na płycie, to zagwarantuje nam , że kawa będzie cały czas mocno ciepła. I w razie niespodziewanego gościa, zawsze będziemy mieli gorącą kawę pod ręką.  Jest to wygodne rozwiązanie dla osób pijących często w ciągu dnia kawę bądz kawę z mlekiem. Sam ekspres posiada rzucający się w oczy przyjemny design, biały(...)Pochodzi od Importera FLORENTYNA- zakładu Pracy Chronionej Mariusza i Jarosława Mateckich. Warto go mieć, bo robi śwetną kawę! Parametry Ekspresu to Rodzaj ekspresu Przelewowy Rodzaj filtra Papierowy Rodzaj kawy Mielona Moc [W] 900  W Pojemność 1,2 Pojemność części przelewowej [l] 1,2 Kolor Biały Podgrzewanie dzbanka/filiżanki Tak Wskaźnik poziomu wody Tak Elementy ruchome Dzbanek na wodę

Z Kuchni Do Kuchni
Lasagne al forno 228

twardo. W Rzymie serwowane na zielono- ze szpinakiem... Można spotkać słodkie wersje. Najpierw przygotowujemy ragu- czyli sos mięsny. Składniki- podam tyle, ile ja użyłam w moim przepisie mięso mielone wieprzowo wołowe .Jeśli wieprzowe to z szynki bez kości. U mnie 1300 g. Sos pomidorowy 1 litr puszka pomidorów w zalewie 400 g cebula- 3 szt. średnie marchewka

Z Kuchni Do Kuchni
Lasagne for dummies – jak pozbawić faceta wymówki, że gotował nie będzie bo nie umie. 190

zakupów Wbrew pozorom lista jest bardzo ważna. Skraca czas zakupów do minimum i nie zostawia miejsca dla wyobraźni. Wchodzisz, kupujesz i wychodzisz. Nie jesteś baba! Potrzebujesz: 1. Mięso mielone wołowe 1kg – wybierz ładny, chudy kawałek wołowiny i niech zmielą to przy tobie. Mięso ma mieć ładny czerwony kolor. Ma pachnieć mięskiem a nie zdechłym lisem, albo szatnią męską

ladykitchen
Domowa pasztetowa 281

litrze wywaru z parzenia. Ja zaczynam zawsze o zaparzania mniejszą ilością płynu, gdyby było za rzadkie, zawsze można go dolać. Wszystkie mięsa kroimy i mielimy w maszynce do mielenia przez sitko o numerze 2.5 lub 3, łącznie z cebulą. Dodajemy przyprawy i porządnie mieszamy, możemy też dodatkowo zblendować, żeby powstała idealnie gładka masa. Jeśli nie macie maszynki(...)mielenia porządny blender lub malakser w zupełności wystarczy. Następnie nadziewamy osłonki lub jelita, zależności od tego czym dysponujemy. Tutaj jest całkowita dowolność, ja nadziewałam w osłonki poliamidowe o średnicy 50 mm*. Po dokładnym zawiązaniu osłonek, parzymy pasztetową w temperaturze 75 stopni przez 45 min. Pasztetową można mrozić, nie traci nic na smaku. * Osłonki i jelita można kupić

Kulinarne przygody Gatity