mielone - 47549 przepisów (strona:1083/3170)

PULPETY W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 153

Mięso mielone nie musi być nudne, zmieniając dodatki możemy zmieniać jego smak, tym samym sprawiając że chętnie będziemy po nie sięgać przygotowując obiady. Dziś mam dla Was propozycje na fajne pulpeciki, które polubią nawet dzieciaczki. Sos doprawmy pod własne kubki smakowe i tym samym stwórzmy danie takie jak lubimy.  Składniki: 70 dam mięsa wieprzowego- u mnie zmielona

Z Majeczką w kuchni
Pieczone gołąbki z mięsem 187

koperkowy gdyż również świetnie będzie pasował. A  jaki farsz jest dzisiaj? Nie mogłam oprzeć się i zrobiłam standardowo ryż, mięso i cebula, a całość przyprawiona dość pikantnie świeżo mielonym czarnym pieprzem.   Pieczone gołąbki z mięsem   Składniki : 1 główka kapusty  600-700 g łopatki(...)cebula biała 200 g ryżu sól, pieprz przyprawa w płynie maggi  masło 3-4 szklanki bulionu lub wody  sos pomidorowy Przygotowanie : Łopatkę myjemy, cebulę obieramy - wszystko mielimy w maszynce.  Biały ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, dodajemy do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą - mieszamy, farsz powinien być pikantny. Kapustę oparzamy, z liści odcinamy łyko. Farsz zawijamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kluski ziemniaczane z gulaszem i kapustą 105

Gulasz: 400 g karkówki wieprzowej 1 łyżka smalcu 1 cebula 1 pełna łyżka mąki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej papryki sól, pieprz (do smaku) Kapusta: 300 g kapusty kiszonej 100 ml kwasu z kapusty 100 ml wody 1 liść laurowy 1 cebula(...)łyżki smalcu cukier sól, pieprz Dodatkowo: koperek świeży tymianek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy do miękkości, studzimy. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, mieszamy z mąką. Z ciasta formujemy kulki o średnicy 3 cm. Każdą zgniatamy widelcem i gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Wyławiamy łyżką cedzakową

R'n'G Kitchen
Batoniki daktylowe . 138

pomarańcze , podgrzewamy na gazie,nie zagotowujemy!! i wkładamy do niego daktyle,najlepiej już bez pestek w środku.Czekamy aż zmiękną i przekładamy do blendera ,dodajemy płatki owsiane,migdały mielone, orzechy włoskie i kakao i miksujemy na jednolitą masę .Będzie ciężko , nie każdy blender sobie z tym radzi .Masa ma wyjść gęsta,ale plastyczna. Potem zakładamy rękawiczki foliowe

Ladylaura.
Przyprawa do piernika 158

kolendry 5 g ziaren ziela angielskiego 3 g ziaren czarnego pieprzu 5 g mielonego imbiru Korę cynamonu pokruszyć na drobne kawałki i zmielić w młynku,który używamy do mielenia pieprzu. Zmielić również pozostałe ziarna,nasiona kolendry i goździki. Zmieszać ze sobą wszystkie przyprawy i zamknąć w szczelnym pojemniku by nie zwietrzał ich aromat. Stosować w różnych ilościach na potrzeby

Kolorowa kuchnia Elki
Kokosowe placuszki z kaszy jaglanej :) 156

Otrzymując nowe ostrze do Nutribulletu w głowie miałam już kilka pomysłów na jego wykorzystanie. W końcu z takim elementem można wiele zdziałać. Ostrze bez problemów mieli kasze, ziarna, orzechy, pestki, nasiona, płatki na drobniutki pyłek. Cały proces trwa nie więcej niż jedną minutę! Dostępne na stronie Nutribullet akcesoria do tego urządzenia są niezwykle funkcjonalne i ciekawe. Dzięki nim można stworzyć(...)kokosowego  1 łyżka wiórków kokosowych  1 łyżka oleju kokosowego  Przyg otowanie: Kaszę jaglaną wraz z siemieniem lnianym zmiel na mąkę w Nutribullet , używając specjalnego ostrza do mielenia . Następnie powstałą mąkę wymieszaj łyżką z pozostałymi składnikami.  Olej kokosowy rozgrzej na patelni. Nakładaj po łyżce masy i smaż po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia.  Gotowe

Zdrowie na języku :P
Śmietanowiec z musem śliwkowym 156

PORCJE: 20   Śmietanowiec z musem śliwkowym CIASTO 7 żółtek 20 dag cukru pudru 25 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 margaryna cukier wanilinowy mielone migdały PIANA 7 białek 20 dag cukru 1 łyżeczka octu MUS ŚLIWKOWY 50 śliwek 3 galaretki niebieskie MASA ŚMIETANKOWA 1 l śmietany 30% 4 śmietanki fix 2 łyżki cukru pudru CIASTO

Gotuję Testuję
In love with burgers 158

bułki, a kończąc na sosie. Jako dodatek przygotujemy frytki. A więc do dzieła! WSKAZÓWKI: mięso - wołowina, nie może być sucha, najlepsza do burgerów jest karkówka, chociaż gotowe mielone też jest dobre, wystarczy do niego dodać kilka kropel oleju, bułki - my robimy podwójną porcję (12-14), bo zachowują świeżość kilka dni, a można je wykorzystać do przygotowania smacznego śniadania

Kuchnia od dwojga
Prosty sernik na biszkoptach. 104

Sernik jak każde kulinarne cudo ma multum przepisów,  a nawet wariacji w jego tworzeniu. Mnie ostatnio też naszło na....sernik, ale taki z twarogu, mielonego własnoręcznie,  a nie z gotowej masy  z wiadra. Nie, ja nie twierdzę że po wiadro nie sięgam. Czasem też idę na łatwiznę, jednak tym razem było inaczej.... 1,3 twarogu półtłustego(...)pół łyżeczki kawy łyżka oleju Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciasno biszkopty. Ja użyłam resztek jakie zalegały mi w kuchni, co widać na załączonym obrazie. :) Twaróg mielimy dwukrotnie, przekładamy do dużego garnka. Dodajemy  śmietanę, cukier waniliowy, sok i skórkę z cytryny oraz połowę cukru. A następnie wbijamy po jednym żółtku i ucieramy na gładką masę

Dieta moja pasja
Makaron z jabłkiem i wątróbką. 134

odrzucało mnie od niej. Nie wzdrygałam się na samą myśl, ale byłam na NIE. Z racji jednego z konkursów postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Sosy, kurczaki, grzyby, mięso mielone to wszystko takie oklepane. Ja postanowiłam się zbratać z wątróbką. :) 0,5 kg drobiowej wątróbki 2 twarde jabłka łyżka majeranku 2 łyżki  skórki z cytryny łyżeczka  pieprzu ziołowego

Dieta moja pasja
Klopsiki z kurczaka z sosem pieczarkowym i kopytkami czyli pełen recykling. 124

manny sól i pieprz do smaku Mięso obieramy ze skóry i resztek tłuszczu. Wrzucamy do malaksera razem z warzywami, kto nie ma może przepuścić przez maszynkę i miksujemy lub mielimy na drobnych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku. Dodajemy jajko i mannę, a następnie odstawiamy na 15 min aby manna napęczniała i ściągnęła nadmiar wilgoci. Jeśli masa nadal(...)naprawdę bardzo delikatne,  mięciutkie śmiało można je nazwać klopsikami dla chorych lub małych dzieci.  Smakowo i konsystencją na pewno się różnią od takich zrobionych  ze zwykłego mielonego mięsa  . Można też usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku.  To już jak tam kto woli albo lubi

Dieta moja pasja
“Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” – recenzja 169

smak pomidorowej z ryżem. Właśnie wg. takiego klucza dobierane są przepisy w “Polskiej kuchni”. Obok przepisu na danie z zająca i pracochłonną czerninę, leżą tam garmażeryjne krokiety i mielone, które pamiętamy ze stołówki szkolnej. Ponieważ każdy wie jak wygląda i smakuje opisywana potrawa zamiast zdjęć mamy infografiki zarówno ze składnikami (w których możemy rozpoznać konkretne marki, których sami

Ugotowane pozamiatane
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym 181

czasie odcedzamy kapustę, wodę wylewamy. Dno garnka wykładamy wierzchnimi liśćmi kapusty, dzięki czemu gołąbki nabiorą aromatu i nie przypalą się. Kapustę rozbieramy z liści. Farsz: Do miski wkładamy mielone mięso wieprzowe, jajko, zeszkloną na oleju i posiekaną drobno cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Połowę suchej kajzerki namaczamy w ciepłej wodzie – gdy namięknie, odciskamy wodę i dodajemy

Zasmakuj Kuchni
Mielone w paluszkach 143

Chyba każdy lubi paluszki. Super do pochrupania ale czy używaliście ich jako panierka do kotletów ? Kiedyś robiłam w ten sposób kotlety schabowe więc przyszedł czas na mielone. Panierka taka jest smaczna, delikatna i chrupiąca a kotlety soczyste. Ja użyłam paluszki Fanex , idealnie nadają się do panierki. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 156

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Składniki: 50 dkg mięsa wołowego mielonego 3 pomidory 1/2 szklanki rosołu mięsnego lub z kostki 1/2 szklanki mleka 1 żółtko 3/4 szklanki śmietany gęstej 180 g startego żółtego sera goudy 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek

Przepisy kulinarne babci Antoniny

Proponowane wyszukiwania