mielone - 47549 przepisów (strona:1070/3170)

Stromboli czyli zwijana pizza, zapraszam po przepis 199

właśnie poznaliśmy strombolę.  Stromboli czyli zwijaną amerykańską pizzę. Wracając do początku wpisu oglądaliśmy program i tam prowadzący zjadł 2.5 kg ważącą strombolę. W niej było mięso mielone, sos pomidorowy, sery czyli wszystko czego człowiek pragnie na pizzy. Moja była chyba podobna tylko mniej ważyła ;) bo też znalazło się w niej to co najbardziej lubimy.  Strombola

Kuchnia na wzgórzu
Delikatne knedle twarogowe z truskawkami 141

słodkie, to możecie ten krok pominąć. W oryginale, ser biały jest mielony, ale wszystko zależy, jakiego sera użyjecie. Jeśli to będzie dobrej jakości ser tłusty, możecie pominąć mielenie. Jeśli preferujecie ser chudy, który jest bardziej suchy, to jeśli nie zmielicie sera, w cieście będą widoczne białe serowe grudki. Ja użyłam do ciasta pełnoziarnistej kaszy manny, dlatego kluski mają nieco

Mieszam w Garnku
Domowy pasztet. 157

CYKORIA . Zapraszam do wypróbowania :) 2 kg karkówki 1 kg wątróbki z indyka 3 cebule 1 szklanka oleju 1 szklanka wywaru z mięsa 400 g kwaśnej śmietany 2 łyżki  mielonego pieprzu CYKORIA sól do smaku 2 łyżki suszonej bazylii 2 łyżki czerwonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka suszonego czosnku  CYKORIA 5 jajek 1/2 szklanki bułki tartej(...)kroimy w piórka. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę z wątróbką, dodajemy wszystkie przyprawy, dusimy na małym ogniu około 25 minut aż zmięknie. Ugotowane mięso i wątróbkę mielimy, ja miksuję wszystko w malakserze. Następnie dodajemy: bułkę tartą, śmietanę,i roztrzepane jajka. Przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą lub pieprzem. Masę dobrze wyrabiamy.Jeśli będzie zbyt gęsta można dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Pudding z matchą i nasionami chia 134

krzewów przed słońcem w końcowym okresie uprawy, a tym samym spowolnieniu ich wzrostu, uzyskuje się zwiększoną zawartość chlorofilu w liściach. Liście po zebraniu są parowane, suszone, a następnie mielone w specjalnych kamiennych młynach. Uzyskany drobny proszek jest od razu szczelnie pakowany, aby niknąć kontaktu ze światłem, które może spowodować utratę wyjątkowych właściwości tej herbaty. A jakie

Lamarida.pl
Twarożek z suszonymi pomidorami na kanapki 194

podwieczorek, przekąska w ciągu dnia. Zdrowa przekąska, bo z pieczywem pełnoziarnistym. Smacznego:) Składniki: 300 g twarogu półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała cebulka 4 suszone pomidory przyprawy mielone: sól, pieprz, ostra papryka i bazylia Przygotowanie: Wymieszaj w miseczce twarożek z jogurtem. Dodaj pokrojone w drobną kostkę: cebulkę i suszone pomidory, przypraw do smaku. Gotowe

Zasmakuj Kuchni
Tarta makowa z truskawkami i bitą śmietaną 159

cukru pudru bakalie (orzechy,rodzynki,migdały) Mak zalewamy mlekiem i podgrzewamy ok.15 minut-cały czas mieszamy.Zdejmujemy z ognia i zostawiamy na całą noc.Rano jeżeli mak nie był mielony-mielimy 3 razy. Do garnka wrzucamy masło,miód i cukier waniliowy-roztapiamy,roztopione składniki mieszamy z makiem i odstawiamy do wystudzenia.Z jajek i cukru pudru robimy kogel-mogel,wlewamy do masy

Anielskie wypieki
Chłopska 221

podgardle bez skóry z przyrostem mięsnym 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do łopatki 18-19 g/kg -sól nie jodowana do podgardla 18-19 g/kg -pieprz czarny mielony drobno 3 g/kg -czosnek dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 8 g/kg -gorczyca ziarno 5 g/kg -majeranek 0,5 g/kg - jelita wieprzowe od 28 do 32+ WYKONANIE Kupiony surowiec myjemy(...)kroimy w paski i kostkę. Podgardle w paski około 2 x 5 cm. Wszystko peklujemy i solimy na okres 48 godzin. Przechowujemy w lodówce. Po tym czasie podgardle mielimy na sitku fi 10 mm i dodajemy do łopatki. Teraz dodajemy wodę 300 mil i stopniowi wszystkie przyprawy. Wyrabiamy do kleistości i odstawiamy na 12/24 godziny do lodówki.Teraz

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kotlety mielone z żółciaka siarkowego 202

grzybowe kart bloga Smaczna Pyza . Polecam grzyb bo to kwintesencja smaku który do złudzenia przypomina kurczaka, jest bardzo treściwy tylko najpierw tzreba go obgotować. Zapraszam na przepis. Kotlety mielone z żółciaka siarkowego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zapiekane cukinie 136

Hej! Moim wielkim przeoczeniem jest brak wpisu o zapiekanej cukinii. Dlatego szybko naprawiam błąd i podaję przepis, może nie wyjątkowy, ale bardzo prosty i smaczny. Dodatkowo

Tylko pysznie
Francuskie zawijasy z szynką i pieczarkami 184

domowymi dipami, np. pomidorowym, ajwarem lub czosnkowo-koperkowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków szynki 3 pieczarki tarty parmezan 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy mielone: lubczyk, ostra i słodka papryka 1 małe jajko siemię lniane i mak do posypania Przygotowanie: Ciasto rozkładamy na blacie, smarujemy koncentratem, posypujemy serem i przyprawami. Układamy plasterki szynki oraz równomiernie umyte

Zasmakuj Kuchni
Jak zrobić domową mąkę i makę bezglutenową 189

czytania nie wspominając już nawet o ich wygórowanej cenie. Alternatywą kupnych mąk mogą być mąki przygotowane ze składników bezglutenowych w domu. Celowo piszemy "przygotowane" bo czasami nie wystarczy samo mielenie, np. mąkę kokosową i jaglaną trzeba wysuszyć w piekarniku. Niezależnie od nakładów poniesionych na produkcję domowych mąk są one i tak tańsze od tych ze sklepu a ich wykonanie jest(...)gryczany lub jaglany, do którego dodajemy mąkę kokosową, owsianą, migdałową, chia, siemię lniane, zioła... a wszystkie mąki przygotowujemy teraz w domu.    Jak zrobić domową mąkę?  1. Mielimy ziarno lub płatki. Wsypujemy do blendera ok. 200-300 g surowca i po ok. 30 sekundach mamy mąkę. My tak miksujemy mąkę owsianą, gryczaną, orkiszową, żytnią, ryżową, czasami mąkę jaglaną

SzczyptaSmaQ
Wiosenne krokiety z młodą kapustą i twarogiem 176

zjadłam...Zapraszam 😙 Składniki: ciasto naleśnikowe: mąka pszenna 5 szklanek, mleko 5 szklanek, olej 9 łyżek, sól szczypta, farsz: kapusta młoda 2 główki, ser biały 275 g, grzyby suszone mielone 4 łyżki, koperek posiekany 5 łyżek, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, panierka: jajko 3 szt, sól i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia

kulinarne odsłony pati
Kartacze z mięsem 174

ziemniaki - 1,30 kg jajko - 1 szt mielone mięso - 40 dag cebula - 2 szt czosnek - 2 ząbki olej majeranek suszony sól pieprz skwarki 30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce. Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi odciśniętymi ziemniakami, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem oraz skrobią

Camilla w kuchni
Pierogi z marcepanem 197

gotowana woda - 65 ml sól- szczypta Nadzienie : żółtka - 1 szt masa marcepanowa - 50 sok z cytryny - 2 łyżki morele suszone - 50 g śliwki suszone - 50 g Polewa : migdały mielone - 1 łyżka cukier -1 łyżka cynamon - szczypta masło - 1,5 łyż ki Przygotowanie : Ciasto: Mąkę wysypać do miski, zalać gorącą wodą, mieszając łyżką. Zagnieść ciasto, włożyć do foliowej torebki

Kuchnia Danusi
Kotlety mielone z mięsa z rosołu 496

Często zastanawiamy się co zrobić z mięsem z rosołu, jak je wykorzystać.    Jednym ze sposobów jest zrobienie kotletów mielonych.     Tak przygotowane mięsko będzie smacznym i tanim sposobem na obiad. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z ziemniakami i mizerią.   Składniki: mięso z rosołu (drób, wołowina ok 700 g) 2 marchewki z rosołu(...)pietruszka z rosołu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka bułka tarta olej do smażenia majeranek sól, pieprz Wykonanie: Mięso obrane z kości, zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Marchewkę i pietruszkę rozgnieść widelcem. Do mięsa dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, wymieszać. Dodać jajka, majeranek i doprawić do smaku solą

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania