mielone - 47549 przepisów (strona:1070/3170)

Pasztet z fasoli piękny Jaś 209

ziołowy, gałka muszkatołowa, oregano, maggi, papryka ostra mielona, kurkuma Przygotowanie; Obraną marchew, cebulę i wątróbkę ugotować, wyjąć ostudzić ( wodę zachować ) i zmielić na grubych oczkach w maszynce do mielenia mięsa  Dodać przypraw do smaku, wsypać żurawinę, wlać rozpuszczone masło, jajka  ubić na pianę i dodać do masy - wyrobić ponownie, jeśli trzeba wlać kilka łyżek wody w której

Proste Potrawy
Włoskie dwa tygodnie w Lidlu - zakochaj się w tych smakach 133

Lidlu możecie znaleźć pachnące słońcem przysmaki. Zazwyczaj kampanie trwają tydzień, ale tym razem są aż dwa tygodnie włoskiej rozpusty.   Kto Ci to da? Pomidory suszone, oliwki mielone, No kto Ci to da? Makaronów wiele, oliwa się leje, No kto Ci to da? Cantuccini migdałowe, chrupki serowe, No kto Ci to da? Lidl Ci to da! Wielkie świderki

Gotowanie i blogowanie
Mielonka prasowana 231

jodowana 18 g do tłuściejszego mięsa -pieprz czarny 3 g -bazylia 1 g -czosnek 3 ząbki zgniecione przez praskę -suszony koperek 1 g -majeranek 0,5 g -jałowiec mielony 1 g Wykonanie Kupione mięso myjemy i osuszamy.Z karkówki i łopatki pozyskujemy 0,5 kg chudego mięsa które(...)tniemy w kostkę i peklujemy peklo solą . Resztę mięsa tniemy na większe kawałki i zasypujemy solą kamienną. Peklowanie solą i peklo solą odbywa się 24 godz.Następnie tłuściejsze mięso mielimy na sitku fi 8 mm.Wszystkie mięso mieszamy ze sobą i dodajemy wszystkie przyprawy.Dodajemy odrobinę wody i mieszamy  mięso aż będzie się kleić.Następnie wkładamy do szynkowara lub praski

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Burgery z sarniny 192

rozmaryn. Wyszły  bardzo  smaczne, podawałam z sałatką i ziemniakami, ale znakomicie sprawdzą się podane tradycyjnie w bułce.  składniki -  3 duże lub 4 małe 500 g mielonego mięsa sarny (u mnie łopatka) 1 drobno posiekana cebula 4 - 5 ziaren jałowca 3 ząbki czosnku łyżeczka posiekanych igieł rozmarynu 1 łyżka stopionego masła 40 g tartej bułki sól(...)patelni i odstawić na ok 3 minuty. Podawać jak tradycyjny burger, w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty, sera i sosu pomidorowego, lub z dowolnymi, ulubionymi dodatkami . Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach

Stare Gary
Kotlety siekane z piersią kurczaka, brokułami i żółtym serem 289

Czasem zrobiłoby się na obiad coś nowego, ale nie ma się pomysłu. Często na stole goszczą te same dania: schabowy, mielone, spaghetti, rosół itp.... Może zrobicie siekane kotlety z piersi kurczaka? Proste, szybkie do zrobienia, a zawsze jakaś nowa forma obiadu :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 200 g brokuła, 2 garście startego żółtego sera, kawałek kiełbasy z orzechami

Aga w kuchni
TATAR Z KATOBLEFASA – WIEDŹMIN 280

wołowina zdąży za bardzo przejść ich aromatem. Wybór sposobu jak zwykle należy do Was. 1. SIEKANIE MIĘSA (5-10min) Mięso na tatar można skrobać, siekać lub mielić – pierwsza opcja jest najtrudniejsza i bardzo pracochłonna, ale podobno najlepiej wpływa na strukturę dania (unikamy twardych włókien). My wolimy pośrednią wersję, czyli siekanie. Jeśli robicie porcje dla kilku ludzi, lepiej zmielić mięso(...)pojemnikach dla późniejszych zastosowań). PODANIE Obok mięsa umieszczamy posiekane dodatki (jeśli macie oliwę truflową – lekko polewacie nią mięso), a mięso z żółtkiem obsypujemy jeszcze szczyptą gruboziarnistej soli i świeżo mielonego pieprzu. Mieszamy wszystko na talerzu i zajadamy. Udane kulinarne doznania gwarantowane. Na cześć królewny Addy i intensywnego „politykowania”! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz

Nerds Kitchen
Tarta z jabłkami. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 136

szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki mąki gryczanej 150 g masła kokosowego BIO agawa Pozostałe składniki: 6 dużych jabłek ksylitol (opcjonalnie miód/stevia/agawa) migdały mielone Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei jest zbyt mokre

nietadieta
Chleb chrupki (fitness) 266

płatków owsianych 100 g otrębów żytnich lub pszennych 100 g płatków jaglanych 50 g nasion chia (można zastąpić siemieniem lnianym) 50 g siemienia lnianego (u mnie mielone) 50 g ziaren słonecznika 1 łyżeczka miodu (rozpuścić w odrobinie wody) 1 łyżeczka soli 500 - 600 ml ciepłej wody Przygotowanie: Do suchych składników dodać najpierw 500 ml wody, wymieszać. Ma powstać

Kuchcik gotuje
Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli 187

mielony pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Rukolę myjemy, osuszamy i siekamy. W blenderze kielichowym mielimy nerkowce. Następnie dodajemy rukolę i oliwę z oliwek oraz przyprawy. Blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Suszone pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Makaron przekładamy

My Chcemy Jeść
Kurczak po cygańsku 169

Ulubionym daniem mięsnym moich dzieci są kotlety mielone, albo kurczaczek. Kurczak najczęściej w formie udek pieczonych z różnymi dodatkami. Dzisiaj moja wersja kurczaka z różnorodnymi warzywami, którego nazwałam kurczakiem po cygańsku. Wykorzystałam marchewkę, pietruszkę i selera z rosołu, resztki kalafiora z lodówki i pół czerwonej cebuli. Danie wyszło pyszne, pachnące warzywami, a kurczaczek aż rozpływał się w ustach

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kalafiorowo-brokułowy tabbouleh 169

różyczki) ok 200 g brokuła ok 2 garście ugotowanej ciecierzycy 4 pomidory 1 ogórek wężowy oliwę z oliwek duży pęczek świeżej pietruszki sok z 1 cytryny sól, pieprz, mielone chilli Przygotowanie sałatki zacznijcie od obrania i pokrojenia ogórka. Pomidory możecie również sparzyć, obrać i drobno pokroić (usuńcie środki z nasionami). Tak przygotowane warzywa umieśćcie w misce. Dodajcie ciecierzycę

Szybko Tanio Smacznie
Piersi z kurczaka panierowane w brokułach 182

wodzie,odcedzić  wymieszać z masłem i ostudzić Dodać jajko bułkę tartą i starty ser doprawić  solą pieprzem wymieszać wszystko razem by powstała masa podobna jak na mielone 3. Piersi obłożyć powstałą masa (nie jest to proste ale warto się troszkę pomęczyć ) smażyć na oleju delikatnie obracać podczas smażenia,usmażone  włożyć na 10 minut do piekarnika

W królestwie smaków Beaty
Ciasteczka koksowo-migdałowe z dżemem 202

szczypta soli ulubiony dżem Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier puder. Cały czas ubijać aż cukier się rozpuści. Następnie porcjami dodawać wiórki kokosowe i mielone migdały. Mieszać delikatnie łyżką aż składniki się połączą. Ręce zwilżyć we wodzie. Z masy uformować kulki, lekko spłaszczyć i palcem zrobić wgłębienie ( tak jak byśmy robili kluski śląskie). Gotowe

Monia miesza i gotuje
Kiełbasa krakowska parzona 258

pręgi wołowej 500 g słoniny osłonki białkowe fi 65 mm Przyprawy na 1 kg mięsa: 17 g peklsoli 15 g kminku 1,5 g pieprzu naturalnego mielonego 4 g czosnku  Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki o wymiarach 3 x 3 cm. Każdy rodzaj mięsa umieszczamy w osobnych pojemnikach. Peklosól dzielimy proporcjonalnie do ilości mięsa i dokładnie mieszamy(...)mięsem, czyli peklujemy na sucho. Ugniatamy w naczyniach pozbywając się powietrza, przykrywamy i trzymamy w zimnym miejscu w temperaturze 4-6 stopni przez 48 godzin. Po tym czasie mielimy wieprzowinę klasy II sitkiem 10 mm, i słoninę sitkiem o średnicy 8 mm, natomiast wołowinę o średnicy 4 mm. Wieprzowinę klasy I zostawiamy w kawałkach. Do miski wkładamy wszystkie rodzaje mięs

Kulinarne przygody Gatity
wytrawne muffiny z soczewicy i cukinii 197

dziesiątkę. Smaczne i zdrowe drugie śniadanie, które sprawiło mi na prawdę wiele radości. SKŁADNIKI : 100g cukinii 1 łyżka nasion chia 2 białka jajek 4 łyżki czerwonej soczewicy łyżka mielonego lnu przyprawy: majeranek, bazylia, rozmaryn, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, curry, słodka papryka dwie pieczarki łyżka siemienia lnianego WYKONANIE: soczewicę gotujemy ok 15 min, po czym dokładnie odcedzamy białka ubijamy

healthy dreams