mielone - 47549 przepisów (strona:1071/3170)

chia bananowo-dyniowe placki 154

odłącznik od rzeczywistości. Siedziałam, delektowałam się i cieszyłam sobotnim porankiem (tym razem bez pośpiechu).  SKŁADNIKI: ok 100g dyni hokkaido 4 łyżki nasion chia łyżka nasion konopii banan łyżeczka mielonego lnu garść fistaszków łyżeczka cynamonu WYKONANIE: dynię obieramy, kroimy w kosteczkę i parujemy do miękkości uparowaną dynię blendujemy z bananem do zblendowanych składników dodajemy chia szałwię, nasiona konopii

healthy dreams
karobowa owsianka kokosowa (SERNICZEK) 162

całość mieszamy i gotujemy kolejne 5 min- stale kontrolujemy zawartość płynu gotową owsiankę przelewamy do miseczki i podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie: figa, migdały, nerkowce, jagody goji oraz mielony

healthy dreams
Domowa przyprawa korzenna- lek na wątrobę 221

chwalić :3 SKŁADNIKI: 2 łyżki cynamonu łyżeczka ostropestu ziarno kardamonu goździk gwiazdka anyżku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru ziele angielskie szczypta kolendry szczypta szafranu WYKONANIE; WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE RAZEM MIELIMY

healthy dreams
jarmużowy pudding 123

SKŁADNIKI: 2 garści jarmużu banan łyżka nasion chia łyżka płatków owsianych łyżeczka młodego jęczmienia mielonego 3 łyżki mleka kokosowego + dodatki : mleko kokosowe, amarantus ekspandowany, płatki migdałowe WYKONANIE: płatki mielimy, jarmuż blendujemy z bananem wszystkie składniki mieszamy razem, umieszczamy w lodówce

healthy dreams
Pieczeń siekana 141

służyć. Bułkę namoczyć w bulionie. Cebulę posiekać i poddusić na maśle. Słoninę drobno pokroić. Mięso posiekać, ja robię to w malakserze. Mięso siekane ma inną strukturę niż mięso mielone. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, podduszoną cebulą, pokrojoną słoniną, jakiem. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim mięso formując podłużny klops. Posmarować go rozmąconym

królestwo garów
Mielonka z galaretką. 259

mieszam dodając wodę.Mięso ma być mocno klejące dokładnie wymieszane.Odstawiam do lodówki na 5 godz.I co godz mieszam dodając odrobinę wody.Po 5 godz.łącze ze sobą mięso mielone z krojonym i dokładnie mieszam.Dodaje jeszcze odrobinę wody i odstawiam do lodówki na godz.Potem nakładam ściśle w słoiki zostawiając 2-3 cm od góry wolnego miejsca.Zakręcam i teraz tyndalizacja.Pasteryzujemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mielonka wieprzowa z szynkowara 155

kilogramy mięsa z łopatki 4 łyżeczki soli peklowej 4 łyżeczki żelatyny 100 ml.zimnej wody 5 gram pieprzu czarnego grubo mielonego 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego Sposób przygotowania: Mięso mielimy, dodajemy wszystkie przyprawy, wlewamy sól rozpuszczoną w zimnej wodzie, wsypujemy żelatynę. Mięso wyrabiamy do momentu aż będzie się kleiło do rąk.  Masę mięsną przekładamy do szynkowara, wierzch wyrównujemy łyżką

Bajeczna Kuchnia
Domowe hamburgery 167

łyżki jogurtu naturalnego (ok. 50g), - 2 bułki pełnoziarniste (ok. 120g), - przyprawy: wędzona i słodka papryka, sól,  pieprz, sok z cytryny. Sposób przygotowania 1. Mielimy filety z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów. 2. Z mielonego mięsa formujemy 2 kotlety i smażymy na patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), po ok. 2-3 min z każdej strony. 3. Ziemniaki obieramy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Dietetyczne kotlety rybne 224

morszczuka, 1 mała cebulka, 1 jajko, 1 łyżka siekanej natki pietruszki, sól i czarny pieprz mielony, Przygotowanie: Filet z morszczuka wraz z cebulką rozdrabniamy w szatkownicy lub mielimy. Wszystkie składniki na kotlety przekładamy do miski i dokładnie wyrabiamy, aż masa będzie zwarta i jednolita. Formujemy owalne kotleciki, które delikatnie spłaszczamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń z indyka 222

sól ziołowa do smaku 2 łyżki kaszy manny Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Mięso z indyka razem z ząbkami czosnku zmielić na najdrobniejszych oczkach od maszynki. Mięso mielone i pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do dużej miski. Dodać kaszę mannę, natkę pietruszki i słodką paprykę, sól ziołową i przyprawę do kurczaka wedle smaku. Masę dokładnie wyrobić

Monia miesza i gotuje
Szynka z wędzonką. 144

mielonego kolorowego pieprzu 2 listki laurowe 2 ząbki czosnku 50 ml wody 1 płaska łyżeczki żelatyny WYKONANIE: karkówkę i boczek kroimy w kostkę 3x3, karkówkę rozbijamy nakłuwaczem, boczek mielimy na grubych oczkach, dodajemy sól, pieprz, wyrabiamy przez 20 min.(aż mięso puści kalogen i będzie klejące), wkładamy do lodówki na 24 godz., po tym czasie dodajemy czosnek przeciśnięty przez

Kuchnia Beaty
Roladkowe ciasto francuskie z mięsem, pastą pomidorową i camembert 446

filetu z kurczaka (1 duża pierś), 100 g pasty z suszonych pomidorów z oliwkami, 100 g sera camembert z pieprzem, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, mielona ostra papryka(...)smaku, ¼ łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego, ponadto: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (375 g), 1 jajko. Przygotowanie: Farsz: Filet myjemy, oczyszczamy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki, mielimy lub miksujemy. Dodajemy pastę z pomidorów, pokrojony bardzo drobno ser, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Całość bardzo dokładnie mieszamy lub miksujemy. Ciasto rozwijamy i na całą powierzchnię

Moniki Smakołyki
Dania obiadowe 212

ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ RUSKIE PIEROGI

W kuchennym oknie Ewy
Mielone drobiowe z pieczarkami 161

Pyszne tradycyjne mielone, z drobiu zamiast wieprzowiny, z pysznym, pieczarkowym wnętrzem. Składniki: 60 dag filetu drobiowego 1 czerstwa bułka ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 10 dag pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia sól do smaku pieprz do smaku bułka tarta do panierki Wykonanie: Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy

Tradycyjna Kuchnia
Labneh – najprostszy domowy ser (z jogurtu) 217

curry w proszku świeży, posiekany koperek świeży, posiekany, drobny szczypiorek świeża, posiekana kolendra roztarte w moździerzu suszone zioła prowansalskie roztarty w moździerzu suszony tymianek roztarta w moździerzu czarnuszka mielone nasiona kolendry płatki chilli (wersja na ostro) młotkowany pieprz (wersja na ostro) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Do jogurtów greckich dodajemy łyżeczkę soli i dokładnie

Poezja smaku