Szybkie danie, które robi się prawo same.. 4 ćwiartki z kurczaka włoszczyzna suszona Skworcu obsypka bosforska Skworcu pomidory mielone Skworcu sól i pieprz listek, ziele 2 łyżki oleju Ćwiartki z kurczaka pokroić na 2 części. Umyć, osuszyć.Natrzeć obsypką bosforską .Do misy mulicookera urządzenia wlać olej .Ustawić program FRY na 10 minut, włożyć kawałki kurczaka i smażyć
Moje domowe kucharzeniemielony Dodatkowo: Sałata Pomidor Czerwona cebula Ser topiony w plasterkach lub mozzarella w plasterkach Keczup, majonez, musztarda lub inne sosy (dowolnie, co lubicie) 4 bułki do burgerów Mięso mielimy, cebulę drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki kotletów i wyrabiamy do chwili, aż mięso odchodzi od dłoni. Formujemy cztery płaskie kotlety i grillujemy na złoty kolor po obu stronach. Nie zajmuje
Czary - gary w kuchnitegoroczne święta. SKŁADNIKI ok. 1,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka lub karkówka) 7 jajek 3 bułki kajzerki (najlepiej czerstwiejące) 2 cebule 2 łyżki oleju sól, pieprz (świeżo mielony(...)dodatkowo: tłuszcz i bułka tarta do formy 4 jajka gotujemy na twardo, pozostałe zostawiamy surowe. Bułki moczymy w wodzie. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie mielimy w maszynce mięso, odciśnięte z wody bułki i cebule, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy surowe jajka i wyrabiamy masę jak na kotlety. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy tłuszczem
Czary - gary w kuchnizioła prowansalskie Sposób przygotowania: Z kapusty wydrążyć głąb. Kapustę włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować. Gdy liście będą miękkie to wyciągamy, studzimy i odkrawamy twarde części. Łopatkę mielimy i smażymy na rozgrzanej patelni, gdy będzie dobrze podsmażone dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smażymy jeszcze chwilkę. Pod koniec doprawiamy przyprawą do gołąbków, solą i pieprzem. Kaszę(...)wyjątkowego smaku. Intensywny posmak potrawie nadaje mieszanka ziół w różnych proporcjach tj. kolendry, kminku, majeranku, czosnku, kminu rzymskiego, kozieradki, czarnuszki, tymianku, ziela angielskiego, papryki słodkiej, chili i pieprzu mielonego. Przyprawa sprawia, że gołąbkowa zapiekanka smakuje wyśmienicie. Polecam. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąprzygotowanie nie jest skomplikowane a w smaku na pewno o wiele smaczniejsza od sklepowej i na pewno zdrowsza. Polecam :) Moja propozycja kiełbasy na kanapki :) Tutaj wykorzystałam mięso mielone, udziec z indyka, sól, papryka ostra, ze 3 łyżeczki żelatyny, posiekany koperek, majeranek, drobno posiekany ząbek czosnku. Oczywiście przyprawić mięso można według uznania. Wszystko razem wymieszać, uformować walec, wyłożyć
Zrób to smaczniezniszczone pracą. Następnie migdały trzeba sparzyć, obrać ze skórki i zmielić na mąkę. My na szczęście nie będziemy nic obierać, mielić , suszyć... Skorzystam w tym przepisie z gotowej ekologicznej mąki z migdałów, która jest niczym innym jak mielonym migdałem. Można ją wyjadać prosto z opakowania! Mąka z migdałów SYMBIO nie jest gorzka i idealnie nadaje się
Z Kuchni Do Kuchnipodprażonych i mielonych pestek dyni (można pominąć) sok z połówki cytryny 1/4 szklanki oleju sól, pieprz czosnek granulowany Brokuły gotujemy do miękkości, odsączamy i studzimy. Słonecznik podprażamy i mielimy w malakserze. Brokuły mieszamy ze słonecznikiem i pestkami dyni oraz sokiem z cytryny i olejem. Blendujemy, aż składniki ładnie się połączą. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Podajemy z makaronem
Czerwona Porzeczkakurczaka, 2 łyżki sosu sojowego ciemnego, ¼ papryczki chili, 1 średnia cebula, ½ łyżeczka cukru, 100 g pieczarek, ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych, pęczek szczypiorku, 2 łyżki kapary, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku. Przygotowanie: Marynata: w misce mieszamy sos sojowy z drobno posiekaną chili, szczyptą soli, pieprzem. Dodajemy oczyszczone z błonki, wypłukane, osuszone papierowym ręcznikiem polędwiczki(...)Doprawiamy pieprzem, solą do smaku i dodajemy posiekany szczypiorek. Rada: soli używamy niewielkiej ilości podczas przygotowania dania, ponieważ sos sojowy ją zastępuje. Danie doprawiamy na sam koniec, wówczas będziemy mieli pewność, że nie będzie przesolone. Smacznego
Moniki Smakołykimaszynki do mielenia mięsa więc postanowiłam przyrządzić pasztet z użyciem malaksera. Wyszedł puszysty, wilgotny i łatwo rozsmarowuje się na chlebie, polecam na Wielkanoc. SKŁADNIKI 3 udka z kurczaka, 1 noga z kaczki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 2 jajka, 1 kajzerka, sól, pieprz, 1 łyżka przyprawy do dań z mięsa mielonego, 2 ziela angielskie, olej, bułka
słodki bratekupieczone, do okruszka już zjedzone Przepis prędko podać muszę, może kogoś jeszcze skuszę? Prosto z serca upieczony, pokochają go miliony :) Mój zrobiłam dla Rodzinki, by wesołe mieli minki. Pomarańcza i miechunka cudnie sernik orzeźwiają i już wiem, że na cieście fajnie wyglądają. Więc jak kryzys Cię dopadnie i humor się popsuje Pamiętaj, że ja tym serniczkiem wszystkich częstuję. Już(...)28cm Spód: 75g masła 35g cukru pudru 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 120g mąki pszennej + odrobina do podsypania przy wyrabianiu 2 żółtka Sernik: 700g mielonego sera białego 200g margaryny (u mnie Palma) 5 jajek 200g cukru pudru 1 cukier waniliowy Delecta 1 budyń śmietankowy (u mnie z dodatkiem białej czekolady) Delecta 1 aromatyczna przyprawa
Kuchnia w czekoladziesoczysty kolor w przeciwieństwie do niektórych marketowych), kasza jaglana (co prawda mam jej zawsze sporo w kuchni, bo zazwyczaj zaczynam dzień od jaglanki, ale na pewno się przyda), mielone siemię lniane (głównie używam w swojej kuchni zamiast jajka) oraz suszone pomidory (i tutaj mam dylemat co z nimi zrobić… zerkając na miskę z namoczoną ciecierzycą rozważam hummus
BlendmanPlaster spłaszczamy, na środek wykładamy farsz, a następnie zalepiamy i formujemy kulkę. Gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia. Farsz można zrobić dowolny. Np. mięso mielone podsmażone z cebulką, albo gotowana z marchewką soczewica. Na 3-4 porcje wystarczy ok. 200-300 farszu
Kucharzycarazem się przygotowałam! Przed treningiem piłkarskim syna wyrobiłam ciasto na bułki. Po powrocie było pięknie wyrośnięte, a więc już w postaci bułeczek trafiło do piekarnika. Przygotowałam mięso mielone z udek kurczaka i usmażyłam kotlety. Podświadomie czułam, że tym razem będzie 1:0 dla mnie :) Wszystkim smakowało. Wydaje mi się, że dzisiaj miałam swoje pięć minut
zadanie-gotowanieSkładniki: 400 g karkówki 400 g piersi z indyka 500 g wątroby wołowej 50 g suszonych grzybów 2 cebule 3 jajka 3 czerstwe bułki gałka muszkatołowa, papryka ostra mielona, pieprz, sól, czosnek granulowany Bułki moczymy. Karkówkę i pierś z indyka płuczemy, kroimy(...)kawałki i gotujemy, kiedy już nam się mięso zagotuje dodajemy pokrojoną wątrobę, cebulę i grzyby - gotujemy do momentu aż wszystko zmięknie. Po ugotowaniu wyciągamy mięso, grzyby i cebulę i mielimy razem z odciśniętymi bułkami w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka i doprawiamy wszystkimi przyprawami, mieszamy dokładnie (najlepiej ręką). Przekładamy do keksówki i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez
Moje-pitraszeniejajko jako składnik wiążący całość. Ten pasztet jest w wersji wegańskiej. Jak zatem osiąga się efekt "zwartości"? Dzięki najbardziej znanej polskiej wegance i jej Jadłonomii już wiem - używa się mielonych płatków owsianych. To działa :) I to jak! Pasztet jest łagodny w smaku, lekko słodkawy dzięki podsmażonej cebuli i jabłku. Świetnie smakuje na świeżym chlebie z dodatkiem czegoś pikantnego(...)kostkę i podsmażyć na małym ogniu z dodatkiem zmiażdżonego czosnku i ziół. Ugotowaną fasolę opłukać i ostudzić. Wymieszać w misce z pozostałymi składnikami. Przepuścić całość przez maszynkę do mielenia lub zmiksować ręcznym blenderem. Przełożyć do natłuszczonej formy keksowej i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut
zadanie-gotowanie