mielone - 47549 przepisów (strona:1061/3170)

Marchewkowe szaleństwo po francusku, z szczyptą pikanterii 135

opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 700 g obranej marchewki, 300 g obranego batata, 200 ml słodkiej śmietanki 30%, 250 ml wody, świeżo mielone papryczki chili do smaku, 1 płaska łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, 1 łyżeczka cukru trzcinowego, sól do smaku (ok. 1 łyżeczka), ½ łyżeczki przyprawy garam masala,  20 g żelatyny spożywczej

Moniki Smakołyki
Kotlety schabowe według Magdy Gessler 213

talerz, jednak ja zrobiłam je w rozmiarze domowym. Do smażenia kotletów koniecznie użyjcie smalcu, dzięki któremu będą miały ten wyjątkowy smak i będą dobrze wysmażone. Zobacz też: Kotlety mielone – smaczne, sprawdzone Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kotlety z kurczaka Przepis na kotlety schabowe wg Magdy Gessler Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 238

drobnego cukru do wypieków 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonego imbiru pół łyżeczki pieprzu 4 jajka 150 ml oleju roślinnego około 150 g obranej marchewki 1 obrane jabłko Krem: 100 g masła około 80 g cukru pudru 200 tłustego sera białego(...)krem. Krem: 1. W niedużej misce za pomocą miksera ubijamy miękkie masło z cukrem pudrem do uzyskania białej, puszystej masy. 2. Dodajemy porcjami twarożek wcześniej przemielony przez maszynkę do mielenia lub przetarty przez sitko i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudzone ciasto smarujemy po wierzchu kremem, dekorujemy płatkami migdałów lub posypujemy cynamonem. Smacznego

W kuchni Katie
"Chatka puchatka" czyli "Sernik domek" 2863

pierwszy jakieś 10 lat temu i od tamtej pory robię go średnio dwa razy do roku.Jest pyszny,kremowy i aromatyczny.Wykonuję go zawsze z twarogu,który mielę samodzielnie. Składniki: 700 g trzykrotnie mielonego twarogu (półtłustego) 200 g miękkiego masła 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 36 sztuk herbatników łyżka kakao

Anielskie wypieki
SPAGHETTI Z MIĘSEM 155

pomidorów bez skórki oliwa z oliwek sól pieprz papryka w proszku zioła :oregano,tymianek,bazylia parmezan do posypania ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W rondlu rozgrzewamy oliwę,szklimy posiekaną cebulę i czosnek,dodajemy mielone  mięso i podsmażamy wszystko razem ok.5 min.,przez cały czas mieszając,odstawiamy,przyprawiamy.Dodajemy posiekane pomidory razem ze sokiem,dusimy znów na ogniu(małym) ok.15 min.,pod przykryciem.Makaron gotujemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasztet ” Tymiankowy prosiak „ 150

kulek ziela angielskiego 1 duża marchew 2 cebule 1 duża pietruszka ( korzeń) kawałek selera korzeniowego 1 jajko 1 czerstwa , bułka , namoczona w mleku 3 opakowania, suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej smalec do smarowania formy 1 łyżka pieprzu , sól do smaku Golonko , słoninę , nastawiamy w dużym garnku z wodą, zielem angielskim , liściem laurowym, dodajemy warzywa,solimy(...)gotujemy do miękkości , aż zacznie się rozpadać . Zdejmujemy z ognia , do wrzątku z golonką , dokładamy, surową, drobiową wątróbkę ( ma się tylko sparzyć ) . Odstawiamy do przestygnięcia , obieramy z kości , mielimy w maszynce o drobnych oczkach, mięso i warzywa , dwukrotnie przepuszczając przez sitko ( mięso ,razem ze skórą , słoniną i wątróbką ) . Do masy mięsnej, wsypujemy gałkę muszkatołową , pieprz , jedno opakowanie tymianku ( roztarte

Ogrodnik w podróży
Pełne smaków danie z makaronem, mięsem i warzywami 127

Danie to zrobiłam dzisiaj i ku mojemu zadowoleniu wyszło pyszne. Sos śmietanowo serowy, mięsko mielone, chrupiący młody groszek. Polecam. Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Cebulę obrać i pokroić w pół piórka, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Dodać mięso, grzybki pokrojone w plasterki. Doprawić solą, pieprzem, oregano, papryki wędzonej, chilli, wymieszać. Smażyć tak długo

Kuchnia Pokoleń
Krokiety z kaszy gryczanej z boczkiem i rukolą 119

Właśnie zjadłam 3 krokiety i pękam w szwach! Są tak pyszne, że ciężko im się oprzeć. Jak dla mnie mielone z mięsa mogą nie istnieć. Niepalona kasza gryczana jest równie magiczna, co kasza jaglana, wciąż odkrywam jej wszechstronne zastosowanie. Można ją zjeść po prostu ugotowaną na szybko do obiadu lub zrobić z niej kotleciki, burgery, a nawet chleb

MamaOskarka
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 397

wołowy OBIADY: Rosół Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger Makaron spaghetti z cukinii z sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź

Ola la LCHF
Pasta z awokado i fety 93

Przepis podpatrzony u Renaty. Pyszna i aromatyczna pasta do kanapek. Idealnie komponuje się z wędliną. Składniki 1 szt dojrzałego awokado 100 g sera feta mielone płatki chili (ilość zależy od preferencji smakowych) Przygotowanie Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do wysokiego naczynia. Następnie dodajemy pokruszony ser, płatki chili i blendujemy na jednolitą masę. Podajemy do chleba

R'n'G Kitchen
DOMOWE PALUSZKI RYBNE 186

Gotowe w 15 minut! Składniki: ok. 300 g fileta z dorsza bez skóry 2 jajka 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 2 szklanki płatków kukurydzianych sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili olej do smażenia Wykonanie: Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w paski o długości około 7-8 cm i grubości około 2 cm. Przyprawiamy według gustu(...)solą, pieprzem, papryką słodką oraz chili. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je i mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy masę trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Płatki kukurydziane mielimy na miałko i wysypujemy na talerz. Kawałki dorsza obtaczamy najpierw w masie, a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażymy porcjami na patelni, na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor

Kuchnia MagdaLeny
Menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora 145

m.in. kalarepkę, rzepę, rzodkiewki i selera naciowego. Lista zakupów (ilość dla dwóch osób, które sporo jedzą, ale pamiętajcie – można mrozić): Polędwica z dorsza 500 g Mięso mielone wołowe 0,5 kg Skrzydełka z kurczaka 1,5 kg Filet z kaczki 0,2 kg Kasza gryczana Drobny makaron Jajko Masło Koncentrat pomidorowy Biała fasolka w puszce 2 kalafiory

Niedzielny kucharz
Niedziela: Pieczone udka z kurczaka w panierce z mielonych migdałów 136

tydzień – co zamiast fast food, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. z termoobiegiem. Krok 2 Kurczaka myjemy i osuszamy. Orzechy mielimy na dość drobną mąkę. Dodajemy do nich przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę kminu rzymskiego, łyżeczkę oregano, łyżeczkę tymianku, łyżeczkę soli, łyżeczkę suszonego czosnku. Wszystkie składniki mieszamy(...)blaszkę do pieczenia. Krok 3 Zapanierowane udka wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30-40 minut, aż panierka zbrązowieje. I gotowe! Artykuł Niedziela: Pieczone udka z kurczaka w panierce z mielonych migdałów pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Jak mrozić jedzenie – 10 zasad 210

Inne warto włożyć do zamrażalnika (np. nadmiar kapusty wigilijnej, pieczywa, pierogów czy barszczu – choć ten ostatni to raczej nie zostanie – i sięgnąć po nie gdy znów będziemy mieli ochotę lub potrzebę). Jeśli macie wątpliwości co do tego jak mrozić jedzenie – zachęcamy do lektury tego wpisu. Zobacz przepis na najpyszniejszy na świecie domowy sos pomidorowy, który idealnie nadaje(...)mrożenia. Jakie są plusy mrożenia? – Przede wszystkim oszczędzamy czas, dużo czasu . Weźmy na przykład taki sos do lasagne albo rosół. Ugotowanie tych dań wymaga sporo wysiłku. Gdybyśmy mieli przyrządzać je od zera za każdym razem, gdy mamy smaka na pożywną, rozgrzewającą zupę lub coś włoskiego, pewnie w większości przypadków jednak byśmy się poddali i zrezygnowali (z braku czasu

Niedzielny kucharz
Obiad w 15 minut. Penne z dynią, mascarpone oraz orzechami pecan. 179

czosnku 1cm imbiru mała dynia piżmowa łyżka masła łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, papryka słodka 2 łyżki posiekanych orzechów pecan (pamiętaj, że malutkim dzieciom lepiej jest podawać orzechy mielone a nie siekane czy w całości) 2 łyżki tartego parmezanu Sposób przygotowania: Makaron wrzuć do garnka, zalej wodą i lekko posól. Wstaw na kuchenkę i gotuj aż będzie

wysmienity

Proponowane wyszukiwania