Maślane, kruche ciasto francuskie wypełnione śmietankowo-pistacjowym kremem oraz karmelizowanymi czerwonymi pomarańczami. opakowanie ciasta francuskiego z masłem (450g po 6 prostokątnych arkuszy) krem: mascarpone 250 g 50 g pistacji łyżka cukru trzcinowego dodatkowo: 3 pomarańcze czerwone 2 łyżki cukru trzcinowego sok wyciśnięty z całej pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy białko pistacje do posypania Ciasto francuskie wyjmujemy z zamrażarki(...)brzegi każdego arkusza białkiem. Około 1 cm brzegi zawijamy do środka i dociskamy, by się skleiły. Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni. Pistacje miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier oraz mascarpone i miksujemy jeszcze raz, aż składniki się połączą. Na każdy kawałek ciasta nakładamy łyżkę kremu pistacjowego. Na patelnię przekładamy 2 łyżki cukru trzcinowego, skórkę z pomarańczy oraz sok. Podgrzewamy
Mienta blogwody herbatniki kakaowe ( zużyłam mniej więcej 1,5 opakowania, przy czym opakowanie miało 250 g, były to około 34 sztuki ) 500 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru ( lub więcej, do smaku ) 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietanki(...)można lekko nasączyć biszkopty syropem z puszki ). Na brzoskwinie wylać tężejącą galaretkę - galaretka powinna być wyraźnie ścinająca się. Na galaretce ułożyć warstwę herbatników. W naczyniu umieścić śmietankę kremówkę, serek mascarpone, cukier puder, kakao oraz ekstrakt z wanilii. Ubić wszystko razem do otrzymania sztywnego kremu. Gotowy krem wyłożyć na herbatniki, wyrównać i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Wstawić do lodówki na około
Opowieści z piekarnikagorące. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Paluchy z batata z kokosem → Słodkie bułeczki bananowe z dżemem z czarnych porzeczek → Oponki serowe → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami Artykuł Smażone banany w cieście pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakPRZEPIS NA TRUSKAWKOWĄ CHMURKĘ BEZ PIECZENIA Poniżej znajdziecie prosty przepis na pyszne ciasto truskawkowa chmurka bez pieczenia. Zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 80 ml wrzątku 2 galaretki truskawkowe 350 g truskawek Dodatkowo płatki migdałów ok. 120 g herbatników Wykonanie Formę o wymiarach(...)tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do stężenia do lodówki. Kiedy galaretka stężeje, przygotowujemy masę. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, Schłodzona śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na ciasto. Wierzch ciasta dekorujemy prażonymi migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Truskawkowa Chmurka Bez Pieczenia pochodzi z serwisu
Przepiski.plprzepisem na pyszne ciasto bananowe bez pieczenia. Szybkie, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. PRZEPIS NA CIASTO BANANOWE BEZ PIECZENIA Składniki 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 2 galaretki cytrynowe 4- 5 bananów 120 g herbatników maślanych Wykonanie Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 800 ml wrzątku, następnie odstawiamy(...)tężejącą galaretkę, całość odstawiamy do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mascarpone. Pod koniec wlewamy żelatynę. Masę rozprowadzamy na galaretce. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Artykuł Ciasto bananowe bez pieczenia pochodzi z serwisu Alle Dobre
Alle Dobre!soli 3 jajka 200 g brązowego cukru 225 ml oleju roślinnego Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 200 g cukru 375 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 3/4 szklanki zaparzonej mocnej herbaty (do nasączenia) 2 łyżki cukru 1/4 szklanki białego rumu (do nasączenia) Do dekoracji: około 100 g orzechów włoskich wiórki kokosowe dekoracje(...)podgrzewać aż cukier się rozpuści. Gotować na średnim ogniu przez około 30-40 minut, do czasu aż powstanie gęsty syrop, w ilości około 3/4 szklanki. Ostudzić. Serek Philadelphia i mascarpone włożyć do dużej miski, stopniowo dodawać po 1 łyżce lekko ciepły syrop kokosowy, cały czas delikatnie mieszając. Krem wstawić do lodówki do stężenia i trzymać go tam do czasu przełożenia
Świat CiastaPorcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 500 g piersi z kurczaka 8-10 suszonych pomidorów 200 g szpinaku 3 łyżki mascarpone 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 250 ml wody mąka pszenna do obtoczenia kurczaka olej rzepakowy do smażenia Kroki Piersi z kurczaka pokrój na kawałki podobnej(...)wrzuć na patelnię cebulę i czosnek. Podsmaż przez chwilę i wlej na patelnię wodę. Wymieszaj, by zebrać wszystkie smaki z patelni pozostałe po smażeniu. Dodaj suszone pomidory i ser mascarpone. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Dodaj szpinak i wymieszaj, by pokrył się sosem. Następnie włóż do sosu kurczaka i gotuj przez 3-4 minuty. Podawaj z ulubionym makaronem
Na-talerzu.plprzepisem na pyszne ciasto bananowe bez pieczenia. Szybkie, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. PRZEPIS NA CIASTO BANANOWE BEZ PIECZENIA Składniki 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 2 galaretki cytrynowe 4- 5 bananów 120 g herbatników maślanych Wykonanie Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 800 ml wrzątku, następnie odstawiamy(...)tężejącą galaretkę, całość odstawiamy do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mascarpone. Pod koniec wlewamy żelatynę. Masę rozprowadzamy na galaretce. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Artykuł Ciasto bananowe bez pieczenia pochodzi z serwisu Alle Dobre
Alle Dobre!pewnością posmakuj każdemu z Was i zachwyci Waszych gości. PRZEPIS NA CIASTO LAST MINUTE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1 mały słoik dżemu porzeczkowego 1 paczka herbatników migdały Wykonanie Żelatynę rozpuścić w 80 ml wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić(...)sztywno z dodatki cukru pudru, Następnie stopniowo dodawać mascarpone, łyżka po łyżce. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. Herbatniki smarujemy dżemem porzeczkowym. Następnie rozprowadzamy przygotowaną masę śmietanową. Wierch ciasta dekorujemy sprażonymi migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Last Minute pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plprawdziwy raj dla podniebienia! Bananowa chmurka bez pieczenia to idealna opcja dla osób, które nie lubią piec, a mają ochotę na pyszne ciasto. Spróbujcie! Będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: MASA: * mascarpone – 250 g * śmietana 36% – 600 ml * żelatyna – 2 łyżeczki * woda – 80 ml * cukier puder – 3 łyżki GALARETKA: * banany – 5 szt * galaretka cytrynowa -2 szt DODATKOWO(...)herbatniki. Obrane banany kroimy na pół, układamy na herbatnikach jeden przy drugim. Zalewamy tężejącą galaretką, odstawiamy do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wody, lekko podgrzewamy. Śmietanę z mascarpone ubijamy na puch dodając pod koniec cukier puder. Hartujemy z żelatyną, wlewamy do całości. Wyciągamy na stężałą galaretkę, posypujemy prażonymi migdałami. Smacznego! Zobaczcie też inne, bananowe ciasta na blogu! TUTAJ
Ostra na Słodkoszklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka: 2 galaretki cytrynowe 750ml wrzącej wody Masa: 500ml śmietanki 30% 500g mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Nasączenie: pół szklanki ciepłej wody sok z połowy cytryny łyżka cukru pudru Dodatkowo: 5-6 sztuk bananów sok z cytryny dżem morelowy, brzoskwiniowy lub porzeczkowy(...)zakrzywione banany i jak najdłuższe, wtedy wygodniej się układa. Ułożone banany zalać tężejącą galaretką i wstawić na 2 godziny do lodówki. Dobrze chłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i wymieszać. Na koniec dodać cukier. Tak przygotowaną masę wyłożyć na galaretkę z bananami, zostawić trochę, aby posmarować wierzchu ciasta. Górny blat delikatnie nasączyć, od tej strony, od której jest
talerz przyjemnościłyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru WARSTWA MALINOWA -3 galaretki malinowe -3,5 szkl gorącej wody -400g malin KREM -500ml śmietanki 36% -250g serka mascarpone lub kremowego -1,5 łyżki żelatyny -125ml wody -3/4 szkl cukru pudru DODATKOWO -ok 200g białych bezików Na początek do miski dajemy 3 galaretki(...)łyżki żelatyny i 125ml gorącej wody-mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do miski dajemy 500ml schłodzonej śmietanki 36% i ubijamy ją na sztywno. Następnie dodajemy cukier puder, serek mascarpone lub dowolny kremowy serek i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy na najwyższych obrotach. Krem wykładamy na galaretkę z malinami, wyrównujemy. Na kremie od razu układamy beziki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokużółtka z jajek rozmiar L 120 gram cukru 5 gram mąki kukurydzianej ( 1 łyżka ) 100 gram soku cytrynowego ( z dwóch cytryn ) 100 gram masła masa śmietanowa: 150 gram serka mascarpone 200 gram śmietanki kremówki 30 % 30 gram cukru 1/2 opakowania śmietan - fixu 1/2 szklanki wody z sokiem z cytryny do ponczowania Wykonanie: Tortownicę natłuszczamy olejem lub masłem, oprószamy mąką(...)przez sitko, by była gładka i aksamitna. Studzimy chwilkę i wkładamy do lodówki, by stężała ( można przyspieszyć ten proces w zamrażarce ). Masa śmietanowa - do miski wkładamy mascarpone, wlewamy śmietankę i zaczynamy ubijać. Pod koniec miksowania wsypujemy cukier i opakowanie śmietan - fixu. Miksujemy jeszcze chwilkę, do powstania bardzo gestego, sztywnego kremu. Składanie tortu: Będziecie potrzebowali dwóch rękawów
Kronika Piekarnikałyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki kakao płaskie 170 g migdałów mielonych 150 g cukru trzcinowego 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru żelka wiśniowa: 250 g wiśni mrożonych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej płaska 1 łyżeczka żelatyny płaska 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki(...)pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni. Wstawiam formę zmniejszam temperaturę na 175 stopni i piekę około 30 minut. Wyjmuję i studzę. Krem: Do miski przekładam mascarpone, śmietanę, puder i ubijam mikserem. Wykładam na wystudzone ciasto. Posypuję czekoladą. Żelka: Wiśnie przekładam do garnka, wlewam sok z cytryny, dodaję cukier i gotuję aż wiśnie puszczą sok. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczam
wesoła kuchniapieczenia Masa: 10 białek 1,5 szklanki cukru ziarna wanilii lub aromat waniliowy 2 łyżki kakao 8 łyżeczek rozpuszczonej żelatyny Dodatkowo: śmietana 36% 200 ml 100 g serka mascarpone tabliczka czekolady 2 łyżek masła Wykonanie Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, chwilę ubijać i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać(...)wlewać wystudzoną żelatynę, 1/4 masy odłożyć i zmieszać z kakao. Wylać na biszkopt najpierw białą a potem ciemna masę. Na wierzch ubić śmietanę 36% 200 ml + 100 g serka mascarpone. Polewę zrobiłam z tabliczki czekolady i 2 łyżek masła. Ozdobić według uznania. Autor przepisu: Dagmara Artykuł Leciutkie jak puch ptasie mleczko pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy