mascarpone - 11293 przepisów (strona:282/753)

Makowa Panienka 102

łyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 150g zmielonych orzechów włoskich 300g masła w temperaturze pokojowej Wierzch: 600g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mascarpone Dodatkowo: 1 puszka ananasa w syropie mak do posypania, czekolada do posypania sok z pół cytryny Robimy! Biszkopt: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni góra/dół Białka ubijamy na sztywną pianę(...)Smarujemy około połową naszego kremu wymieszanego z kawałkami ananasa. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i nasączamy go pozostałym ponczem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, mieszamy delikatnie z mascarpone. Przekładamy ją do woreczka z metalową końcówką do wyciskania wzorków ze śmietany i zdobimy wierzch punkt przy punkcie. Obsypujemy makiem, ja dodatkowo czekoladą Schładzamy. Smacznego!   Inspiracja Mała Cukierenka Share

Latosiowydom
Współpraca z "Moja Formagia" 85

Moja Formagia" jest marką, która zajmuje się produkcją serów typu włoskiego. W swoim asortymencie posiadają m.in.: mozzarellę, mascarpone, ricottę czy gorgonzolę. Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się: mozzarella mozzarella mini ricotta mascarpone gorgonzola ser twardy klinek grana padano Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów

Truskawkowa Fiesta
Ciasto Estella 7996

spotkania, a nawet na święta. Jestem pewna, że posmakuje Waszym gościom. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CIASTO ESTELLA Składniki 36 herbatników ciemnych 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 3 wafelki Estella 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym 1/2 szklanki wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem(...)pudrem na sztywną pianę. Kolejno partiami dodajemy serek mascarpone. Wafelki Estella kroimy w kosteczkę. 1/4 przygotowanej masy przekładamy do osobnej miseczki, odstawiamy na bok. Do pozostałej masy dodajemy pokrojone w kosteczkę wafelki, mieszamy. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzamy masę kajmakową

Przepiski.pl
Tort czekoladowy z wiśniami i polewą czekoladową 195

mogą być świeże) 1 galaretka wiśniowa 350ml gorącej wody Krem: 140g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 100g mlecznej czekolady 350ml śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru z wanilią Dodatkowo: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki konfitury wiśniowej wiórki czekoladowe do ozdoby Polewa: 125ml śmietanki kremówki(...)Dobrze schłodzoną śmietankę wyjąć z lodówki, zdjąć folię i ubijać mikserem przez około 30-60 sekund, aż masa pojaśnieje i zrobi się bardziej gęsta, patrz FILM . Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 10. Biszkopt z wiśniową galaretką wyjąć z lodówki i posmarować konfiturą wiśniową. Na wierzch wyłożyć około 1/3 czekoladowego kremu, wyrównać. Na wierzchu

Mała Cukierenka
Migdałowa dama 105

Zapraszam także do wypróbowania innych przepisów na ciasta bez pieczenia , które znajdziecie na blogu. PRZEPIS NA CIASTO MIGDAŁOWA DAMA Składniki 12 herbatników maślanych 24 herbatniki kakaowe 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy kajmakowej 1 szklanka migdałów Wykonanie Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie blaszki(...)układamy herbatniki maślane. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy serek mascarpone. Na herbatniki wykładamy połowę przygotowanej masy śmietanowej. Na masie układamy warstwę herbatników kakaowych, a na nich rozprowadzamy masę kajmakową. Na masie kajmakowej układamy kolejną warstwę herbatników kakaowych, a na nich wykładamy pozostałą część masy. Wierzch ciasta posypujemy prażonymi migdałami. Artykuł

Alle Dobre!
Ciasto czekoladowe z kremem 975

imieniny lub Walentynki. To również doskonała i łatwa w przygotowaniu propozycja na klasyczne ciasto weekendowe. Ciasta czekoladowe z kremem przepisy, które najchętniej szykujemy, zawierają najczęściej masę karpatkową, budyniową lub mascarpone. Popularne są także kremy kokosowe, z kaszy manny oraz mleka w proszku. Nasz lekki krem bez masła i serka mascarpone z pewnością jest jedną z wielu zalet tego pysznego ciasta

Kuchnia Na Wypasie
Krem z pieczonego kalafiora 98

Inne propozycje zup kremów: Krem z kiszonej kapusty Krem z groszku z grzankami Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z brukselki z fetą Krem z borowików z mascarpone Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Artykuł Krem z pieczonego kalafiora pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Biszkopt z kremem czekoladowym. 105

zachwyci Waszych gości. Nie ma przy nim dużo pracy, a efekt  jest naprawdę super.  Krem czekoladowy najprostszy. Czekolady rozpuszczone w ciepłej śmietance,  schłodzone i zmiksowane z mascarpone. Prościej chyba być nie może.  Wierzch udekorowałam okruchami, które zrobiłam ze ściętej góry biszkoptu.  Nie wiem, czy to można nazwać dekoracją, ale wygląda całkiem fajnie i jest idealnym(...)kawałki czekoladę i mieszać,  aż czekolada się rozpuści.  Kiedy przestygnie wstawić na 5 godzin do lodówki. Po tym czasie krem czekoladowy przełożyć do miski i dodać serek mascarpone.  Zmiksować do połączenia składników. Wierzch biszkoptu ściąć ostrym nożem i pokruszyć.  Do szklanki wlać wodę i rum. Dodać cukier i wymieszać.  Nasączyć tym biszkopt od góry

Agusiowe smakołyki
Snickers z mascarpone bez pieczenia 139

Składniki: (blaszka 25x35) Herbatniki kakaowe ok. 45 sztuk Herbatniki jasne ok. 45 sztuk Śmietanka 30 % 800 ml Mascarpone 250 g Masa kajmakowa puszka 510 g Orzeszki zimne solone puszka Czekolada mleczna 50 g Żelatyna 2 łyżki z górką + 125 ml wody Cukier puder 3 łyżki Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy 125 ml wody, dodajemy 2 pełne łyżki żelatyny. Mieszamy i odstawiamy(...)żelatynę na wolnym ogniu do czasu, aż zrobi się płynna.  Żelatyna nie może się zagotować! Blaszkę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia a następnie kakaowymi herbatnikami. Śmietankę, mascarpone oraz 3 łyżki pudru zmiksować na puszysty krem.  Do przestudzonej żelatyny dodać łyżeczkę lub dwie kremu, szybko wymieszać dopiero wlać zawartość szklanki do kremu. Krótko zmiksować. Połowę masy śmietanowej

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania