Przepis na : deser
Ciasto Alpejska kostka to przepyszne ciasto na kakaowym biszkopcie, bogate w pyszne warstwy kremu przełamane nutą lekko kwaśnego dżemu porzeczkowego. Wilgotne i mięciutkie. Dodatek dżemu słodko – kwaśnego sprawia,że ciasto ma niesamowicie pyszny posmak rozpływający się w ustach. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Alpejska kostka – składniki: Biszkopt: 4 jaja 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao go...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...