Przepis na : deser
Ciasto Alpejska kostka to przepyszne ciasto na kakaowym biszkopcie, bogate w pyszne warstwy kremu przełamane nutą lekko kwaśnego dżemu porzeczkowego. Wilgotne i mięciutkie. Dodatek dżemu słodko – kwaśnego sprawia,że ciasto ma niesamowicie pyszny posmak rozpływający się w ustach. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Alpejska kostka – składniki: Biszkopt: 4 jaja 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao go...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...