Przepis na : śniadanie
Składniki/4 porcje: Ciasto – 320 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej – 150 ml wody – 1 płaska łyżka soli – 30 ml oliwy z oliwek Farsz – 60 g rodzynek – 2 gruszki – 80 g orzechów włoskich – 250 g serka mascarpone e gorgonzola – 4 łyżki oliwy z oliwek – sól i pieprz – 30 g bułki tartej Dodatkowo: 1 jajko do posparowania ciasta oraz liście tymianku Przygotowanie: Przygotuj ciasto. Ze składników wyrabiaj ciasto a następnie uformuj kulę i owiń fo...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...