mascarpone - 11293 przepisów (strona:280/753)

Porzeczkowiec 144

sody 15 dkg mąki pszennej szczypta soli Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 50 ml wody 15 gr żelatyny w proszku 25 dkg serka mascarpone Dodatkowo: 22 dkg dżemu z czarnej porzeczki 5 dkg tartej czekolady mlecznej Jak zrobić Porzeczkowiec. Biszkopt kakaowy przygotowanie. Do miski włożyć jajka, cukier puder i sól. Ubijać przez 5 minut(...)Następnie, lekko podgrzać, wymieszać i odrobinę wystudzić. Do letniej żelatyny wlać 50 ml śmietanki kremówki i dokładnie wymieszać. Pozostałe 350 ml zimnej śmietanki kremówki ubić na pół-sztywno, dodać mascarpone, zimną uprzednio połączoną śmietanę kremówkę z żelatyną oraz cukier puder. Ubijać razem przez kilka sekund, do momentu w którym krem będzie w miarę gęsty. Złożenie ciasta Porzeczkowiec. Pierwszy blat ciasta

MeCooks
Ciasto z niespodzianką 454

podniebienia. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO Z NIESPODZIANKĄ Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki pszennej 150 g cukru 40 g kakao szczypta soli MASA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody DODATKOWO 1 opakowanie mini 7 days 1 galaretka truskawkowa 500 ml gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dzielimy na dwa blaty. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy serek mascarpone. Przygotowaną masę dzielimy na dwie części. Na jeden blat biszkopta wykładamy połowę przygotowanej masy śmietanowej. Kolejno układamy na niej rogaliki mini 7 days. Na rogaliki wykładamy pozostałą masę, całość przykrywamy

Przepiski.pl
Porzeczkowiec bez pieczenia 112

ciasto dla początkujących, posmakuje każdemu i do zrobienia w niecałe 30 minut. PORZECZKOWIEC BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 36 kakaowych herbatników 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 1 czubata łyżka cukru pudru 1 słoik dżemu porzeczkowego 100 g wiórek kokosowych Przygotowanie 1. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę(...)kremówkę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. 3. Następnie stopniowo dodawać mascarpone. Pod koniec ubijania wsypać startą czekoladę. 4. Formę 20×20 Wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Na dnie ułożyć warstwę herbatników i posmarować 1/3 dżemu porzeczkowego. Na dżem wyłożyć 1/3 przygotowanej masy. 6. Na masę wyłożyć drugą warstwę herbatników. Posmarować dżemem porzeczkowym i wyłożyć kolejną porcję

Alle Dobre!
Rolada bez pieczenia 115

czekolada – dowolna Wybierz to, co lubisz. Składniki: 350 g ciasteczek petite beurre (maślane, kakaowe, u mnie akurat domowe ciasteczka piernikowe, stąd ten kolor) 120 ml zimnego mleka 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 200 g ulubionego dżemu Dodatkowo siekane orzechy lub migdały, pokruszony wafelek, albo inny dodatek, który lubisz oraz czekolada. Przygotowanie: Ciasteczka blenduję(...)piasek, dodaję mleko i zagniatam kulkę ciasta. Następnie kulkę owijam w folię i wkładam do lodówki na 30 minut. Śmietankę ubijam razem z mascarpone i cukrem pudrem. Do kremu dodaję jakiś ulubiony dodatek (u mnie to czekoladowy wafelek). Wyciągam ciasto z lodówki i kładę na folii aluminiowej. Rozwałkowuję na prostokąt ok. 30cmx20cm. Na ciasto wykładam krem, a wzdłuż jednego dłuższego

Słodki sentyment
Ciasto snickers 271

oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki (blaszka o wym. dna 21x25 cm.): 400 g. herbatników typu petit beurre 150 g. dobrze schłodzonego serka mascarpone 320 g. dobrze schłodzonej śmietanki 30% 350 g. masy krówkowej (kajmaku) 200 g. czekolady mlecznej 50 g. czekolady gorzkiej 250 g. masła orzechowego 330 g. prażonych niesolonych orzeszków ziemnych Blaszkę(...)wyłóż papierem do pieczenia. Dno blaszki wyłóż warstwą herbatników ułożonych jeden obok drugiego. Do miski przełóż mascarpone oraz 200 g. śmietanki. Miksuj na wysokich obrotach, aż ubije się gęsty krem (nie ubijaj zbyt długo, dobrze schłodzone składniki ubiją się w mniej niż minutę). Do ubitej masy dodaj 150 g. masy krówkowej i szybko zmiksuj. Połowę tego kremu rozsmaruj na herbatnikach

Delicious Place
Ciasto Rozchodniaczek 258

ekspresowym tempie rozchodzi się z talerza. Wszystko ze względu na to, że tak świetnie smakuje. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO ROZCHODNIACZEK Składniki 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy krówkowej 3/4 szklanki mleka 14 biszkoptów 24 herbatniki kakaowe 12 herbatników maślanych kakao Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy(...)pomocą miksera na wysokich obrotach. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier puder. Pod koniec ubijania, zmniejszając obroty miksera, dodajemy stopniowo serek mascarpone. Formę do pieczenia (24x24cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Spód wykładamy herbatnikami maślanymi. Ilość herbatników zależy od wielkości herbatników, u mnie poszło ich 12 sztuk. Na herbatniki wykładamy 1/2 przygotowanej masy śmietanowej, a na niej układamy herbatniki kakaowe. Na herbatnikach

Alle Dobre!
Tort biała czekolada z truskawką 97

porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 0,5 szt. cytryny Nasączenie(...)czekoladę, wymieszać aż do roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i ubić (jak bitą śmietanę) do otrzymania gęstego kremu. Frużelina truskawkowa W garnuszku wymieszać truskawki z cukrem i wyciśniętym sokiem z połówki cytryny (mrożonych truskawek wcześniej nie rozmrażamy). Truskawki

Wypieki i Rumieńce