Przepis na pyszny, kremowy sernik, który rozpływa się w ustach. Składniki Masa serowa: 1 kg twarogu (zmielony co najmniej trzykrotnie) 250 g mascarpone szklanka cukru 4 lekko czubate łyżki mąki (ja użyłam kokosowej, ale można również kasztanowej, orzechowej lub zwykłej pszennej) 5 dużych jajek lub 6 małych (użyłam wiejskich) ziarna z jednej laski wanilii 200 ml śmietanki kremówki 36% Wierzch(...)sernika: 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru posypka: starta czekolada 80% bez cukru Do pieczenia: 2,5l wrzącej wody *tortownica 26cm Wykonanie Twaróg, mascarpone, słodzik, mąkę oraz wanilię wymieszać na niewielkich obrotach, tak aby składniki się połączyły. Następnie, stopniowo dodawać po jednym jajku cały czas miksując na niewielkich obrotach. Na koniec dodać śmietanę i miksować jeszcze przez chwilę
Wasze Przepisypyszne ciasto delicja, które jest szybkie, smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Na pewno posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA CIASTO DELICJA Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 1 duża paczka delicji ok 20 herbatników 2 galaretki przeźroczyste Wykonanie Blachę o wymiarach 23,5 x 23,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę przeźroczystą(...)rozpuścić w 250 ml wody. Odstawić do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić przy użyciu miksera. Ciągle ubijając dodawać po łyżce serka mascarpone. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale jeszcze płynną galaretkę. Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Na masie ułożyć ciastka delicje, całość wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przeźroczystą rozpuścić w 500 ml wrzątku. Odstawić do lekkiego stężenia
Alle Dobre!lubicie piec, ciasto krówka będzie idealnym wyborem. Szybkie, łatwe i mega smaczne. Sprawdźcie sami! PRZEPIS NA CIASTO KRÓWKA BEZ PIECZENIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Ok 60 herbatników (w zależności od wielkości) 1 puszka masy kajmakowej migdały Przygotowanie Blaszkę 24×24 cm wykładamy(...)delikatnie podgrzać, by się lepiej rozprowadzała. Na masę kajmakową układamy kolejną warstwę herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo serek mascarpone. Gotową masę rozprowadzamy na herbatnikach. Na masę układamy kolejną, trzecią warstwę herbatników. Herbatniki smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by masa stężała
Przepiski.plBanany w galaretce: 7 – 8 średnich bananów sok z 1 średniej cytryny 3 paczuszki galaretki przezroczystej Masa śmietankowa z nasionami chia: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 50 gramów nasion chia Przygotowanie: Biszkopt: Brytfankę wykładamy pergaminem. Białka ubijamy z cukrami. Dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem, proszek budyniowy oraz herbatę Matcha(...)układamy na cieście, dokładnie smarujemy sokiem z cytryny zalewamy tężejącą galaretką przezroczystą. Masa śmietanowa z nasionami chia: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, nasiona chia i przestudzoną żelatynę. Gotową masę około ¾ wykładamy na zastygniętą galaretkę. Następnie układamy drugi blat biszkoptu i rozprowadzamy pozostałą
Podróż w kulinariaCzekoladowe ciasto z mascarpone , to ostatnio moje ulubione ciasto z kremem. To przepis, który polecam każdemu miłośnikowi wilgotnych, przekładanych ciast czekoladowych. - można je śmiało podać jako tort - wilgotne ciasto bez potrzeby nasączania - super pomysł na użycie serka mascarpone
AniaGotuje.plzapoznania się z moim przepisem na pyszne ciasto biały Lion bez pieczenia. PRZEPIS NA CIASTO BIAŁY LION Składniki 500 g masy kajmakowej 90 g ryżu preparowanego 500 g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody tabliczka mlecznej czekolady orzechy ok. 20 herbatników kakaowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ryż preparowany wymieszać(...)herbatnikach ułożyć ryż preparowany wymieszany z masą kajmakową. Żelatynę rozpuścić w 80 ml wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy stopniowo serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy żelatynę. Gotową masę wykładamy na warstwę ryżu preparowanego. Czekoladę wraz z orzechami posiekać na mniejsze kawałki. Wierzch ciasta posypujemy czekolada wymieszaną z orzechami. Wstawiamy do lodówki
Przepiski.plzapoznacie, sami stwierdzicie, że jest on bardzo łatwy i warto go przygotować w swoim domu. PRZEPIS NA BANANOWĄ CHMURKĘ BEZ PIECZENIA Składniki MASA 250 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 2 łyżki cukru pudru GALARETKA 5 dojrzałych bananów 2 galaretki bananowe/cytrynowe DODATKOWO 120 g herbatników płatki migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Galaretki(...)lodówki, by galaretka stężała. Płatki migdałów podprażamy na patelni. Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy żelatynę. Gotową masę wykładamy na galaretkę. Na masę układamy prażone migdały. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bananowa Chmurka Bez Pieczenia pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plmleko w proszku. Sernik jest wyjątkowo smaczny i delikatny. Polecam. SKŁADNIKI : 1 kg sera mielonego lub wiaderkowego 1 szklanka cukru 4 jajka 250 g mascarpone 200 ml śmietany 30 % 250 g białych michałków 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mleka w proszku duża garść pokrojonych orzechów ziemnych 1 rozpuszczona, biała czekolada(...)orzechy i rozpuszczone masło mielimy. Masą wykładamy dno tortownicy o 24 cm. SER - do misy robota przekładamy jajka, dodajemy cukier i chwilkę ucieramy, następnie dodajemy michałki i mascarpone o temperaturze pokojowej i miksujemy aż masa ładnie się utrze. Wlewamy płynną, białą czekoladę i miksujemy. Po chwili wlewamy śmietanę 30 %, miksujemy. Wsypujemy mleko w proszku i pokrojone orzechy
Kulinarne Fantazje Mariolistół wielkanocny . Składniki na ciasto jajko sadzone bez pieczenia (blacha kwadratowa 22 cm): * około 14 podłużnych biszkoptów na spód * 400 g twarogu sernikowego z wiaderka * 250 g serka mascarpone * 150 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru * 1 galaretka cytrynowa+ 200 ml wody * 1 galaretka przeźroczysta+ 350 ml wody * 9 połówek brzoskwiń z puszki Wykonanie: Galaretkę cytrynową rozpuścić(...)wrzącej wody, odstawić do całkowitego wystudzenia. Galaretkę przeźroczystą wymieszać w 350 ml wrzącej wody, odstawić, by galaretka zaczęła już lekko tężeć. Do miski przełożyć twaróg sernikowy, serek mascarpone, wlać śmietanę kremówkę, wsypać cukier puder. Całość dobrze wymieszać mikserem. Następnie wlać zupełnie zimną cytrynową galaretkę, ponownie wymieszać. Blachę wyłożyć folią spożywczą. Na dnie blachy poukładać obok siebie podłużne biszkopty
Zrób to smacznieJest świątecznie, żółto, słonecznie. Kostka cytrynowa. KOSTKA CYTRYNOWA Składniki: spód: 150 g mąki 100g masła 1/2 łyżeczki proszku do piecz 2 łyżki cukru 1 jajko krem: 200 g mascarpone 150 ml śmietany 2 łyżki cukru pudru mus cytrynowy: 5 jajek 200 g cukru cukier waniliowy 100 g masła 3 cytryny 1,5 łyżki żelatyny 1/4 szkl. wody(...)ciasto rwiemy na kawałki, którymi zapełniamy dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. krem: Śmietanę ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy serek mascarpone. mus cytrynowy: Ocieramy skórkę z 1 cytryny, wyciskamy sok z 3 cytryn. Żelatynę namaczamy w wodzie, a następnie podgrzewamy przez 15 sek. w mikrofali, wyjmujemy mieszamy
Bon appetit mon amiemąki pszennej 50 g pistacji 200 g masła 16 g proszku do pieczenia 90 g cukru pudru szczypta soli Składniki na krem pistacjowy: 50 g kremu pistacjowego 100 g mascarpone 20 g pistacji Sposób wykonania ciasteczek pistacjowych: Do miski przesiej mąkę pszenną, dodaj proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder. Następnie ppistacje obierz z łupinek i drobno posiekaj. Możesz użyć(...)zachowaniu odległości pomiędzy ciasteczkami. Piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. W międzyczasie przygotuj krem pistacjowy: pistacje obierz, zmiksuj lub drobno posiekaj. Dodaj do nich mascarpone oraz krem pistacjowy. Wymieszaj dokładnie. Na koniec upieczone ciasteczka odstaw do całkowitego przestygnięcia. Następnie połowę z nich posmaruj kremem pistacjowym i przykryj je drugą częścią ciastek. Smacznego Artykuł Ciasteczka pistacjowe pochodzi
365 dni dookoła kuchnigoście będą zachwyceni. składniki na tortownicę 26 cm spód ciasta 400 g wafelków kokosowych z masą opcjonalnie 30-50 g rozpuszczonego masła masa serowa 500 g serka mascarpone 500 g twarogu z wiaderka 200 g śmietany 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 opakowanie śmietan – fixu ( 9 g ) 2-3 łyżki cukru pudru 200 g białej czekolady(...)stwardniała. W garnku na małym ogniu lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, często mieszając, po czym dokładnie studzimy. Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy twaróg z wiaderka, serek mascarpone, pastę waniliową oraz cukier puder i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie partiamy dodajemy rozpuszczoną i dobrze wystudzoną czekoladę, cały czas miksujemy. Do masy serowej wsypujemy śmietan
Smakowite Daniadelikatny jak pianka idealny właśnie do deserów, tortów czy ciast. Maliny i kawa to niebywale udane połączenie. Wykończone posmakiem bananów i kakao. Poezja. Składniki: 2-3 banany 2 opakowania mascarpone 200 ml musu malinowego, który powstał z dżemu malonowego przetartego przez sito 2 opakowania biszkopcików Mamutki ok 200 gram filiżanka czarnej kawy kakao Przygotowanie: Do wyżej(...)Zawartość słoika z dżemem malinowym przecieramy przez sito. Tym sposobem powstaje nam gładki mus malinowy, który wykorzystujemy do zrobienia masy malinowej. Masa malinowa to nic innego jak utarte mascarpone z musem malinowym. Deser możemy przygotować w mniejszych pucharkach jednoporcjowych lub jednym dużym naczyniu. Duże naczynie możemy wyłożyć folią spożywczą, łatwiej będzie nam wyjąć deser przed pokrojeniem. A więc
Życie zaczyna się w kuchnipudru 1 łyżka cukru waniliowego Masa cytrynowo-bananowa: 2 galaretki cytrynowe 3 szklanki wrzącej wody ok 6-7 bananów Krem cytrynowy: 330ml schłodzonej śmietanki kremówki 30-36% 250g serka mascarpone 1 galaretka cytrynowa + 1 szklanka wody Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ok 50g płatków migdałowych *** Wszystkie składniki na ciasto kruche powinny być schłodzone(...)całkowitego wystudzenia i lekkiego stężenia *** *** Banany przekrawamy wzdłuż na połówki i wykładamy na ciasto *** *** Całość zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy krem cytrynowy. Śmietankę i serek mascarpone miksujemy razem, aż uzyskamy gęsty krem *** *** Cienkim strumieniem wlewamy zimną i lekko tężejącą galaretkę, mieszamy *** *** Tak przygotowany krem cytrynowy wykładamy na ciasto i całość ponownie wkładamy do lodówki *** *** Beza: białka ubijamy
Blog z Apetytemlodówki ) – 200 g * cukier puder – 100 g * gęsta, kwaśna śmietana 18% – 1 łyżka * żółtko L – 2 szt KREM: * kajmak w puszce ( masa krówkowa )- 150 g * mascarpone – 150 g * biała czekolada – 100 g WIERZCH: * czekolada mleczna ( najlepiej w pastylkach ) – 150 g * PALMA – 1 łyżeczka * orzechy ziemne ( fistaszki ) – ok. 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)łyżką, widelcem lub specjalną szpatułką do dekoracji ( to taka szpatułka do masy cukrowej ). Pieczemy ok. 20 minut w 200C na złoto. Studzimy. KREM KARMELOWY: Czekoladę rozpuszczamy na kąpiel wodnej. Mascarpone miksujemy z kajmakiem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę, miksujemy. Smarujemy wypieczony spód, chłodzimy. WIERZCH: Orzechy siekamy, prażymy na suchej patelni, studzimy. Czekoladę mleczną rozpuszczamy na kąpieli wodnej z PALMĄ, rozsmarowujemy na kremie
Ostra na Słodko