mascarpone - 11293 przepisów (strona:293/753)

Ciasto Kinder Bueno Bez Pieczenia 139

pierwszego kęsa. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto kinder bueno bez pieczenia , które z pewnością zachęci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA CIASTO KINDER BUENO Składniki: 250 g serka mascarpone 2 szklanki mleka w proszku 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200 g masy krówkowej o orzechowym smaku 350 g herbatników 100 g czekolady mlecznej(...)Ciągle mieszamy, aż grudki z mleka w proszku się całkowicie rozpuszczą. Podgrzewamy do momentu, aż powstanie nam gęsta masa. Gotową masę zdejmujemy z palnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy do niego partiami ostygniętą masę, dokładnie mieszając. 200 ml śmietanki kremówki ubijamy na sztywną piane, następnie stopniowo dodajemy do niej mleczny krem, ciągle miksując. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
MIGDAŁOWA BABKA Z DODATKIEM SERKA MASCARPONE 140

się popularnością wśród mojej rodziny i przyjaciół, więc dzielę się nim również z Wami :) Składniki: * 200 g masła * 200 g cukru * 6 jajek * 90 ml mleka * 250 g serka mascarpone * 500 g mąki pszennej * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * kilka kropel aromatu migdałowego Wykonanie: Masło utrzeć mikserem razem z cukrem i cukrem waniliowym(...)Następnie wbić całe jajka, wymieszać. Wlać mleko, dodać serek mascarpone i aromat migdałowy, wymieszać mikserem. na końcu wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać do połączenia składników. Formę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około 1 godziny. Po upieczeniu babkę wystudzić. Polewa

Zrób to smacznie
Beza z kremem i owocami 124

Dostojna, elegancka pani beza z lekkim kremem mascarpone i dużą ilością sezonowych owoców. Deser z efektem WOW! Ale nie zawsze, ponieważ jak przystało na damę, beza nierzadko bywa kapryśna i potrafi wywrócić nasze plany do … The post Beza z kremem i owocami appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Dakłas 146

bezy.     Beza: 6 jajek wielkość L 150 g cukru trzcinowego 150 g cukru białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego Krem mleczny: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 30 % 220 krem mleczny z solą morską 1 garść orzechów włoskich 6 daktyli suszonych Dekoracja: kakao, orzechy włoskie, daktyle  Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam(...)minut. Zmniejszam na 120 stopni i piekę jeszcze godzinę.Po wyłączeniu piekarnika otwieram drzwiczki i suszę bezy przy uchylonych. Bezy piekę dzień wcześniej.   Krem: Śmietanę kremówkę i mascarpone przekładam do miski, ubijam mikserem na sztywno.Na końcu dodaję krem mleczny, pokrojone orzechy i daktyle, mieszam. Dwie łyżki kremu mlecznego zostawiam do dekoracji. Bezę smaruję połową kremu, układam beze drugą, smaruję

wesoła kuchnia
SERNIK Z MUSEM ADWOKATOWYM I ANANASEM 147

wiaderkowy )– 500 g * śmietana 36% – 250 ml * jajko L – 3 szt * mąka pszenna – 3 płaskie łyżki * cukier drobny – 3/4 szkl * ekstrakt wanilii lub ziarna – do smaku MUS ADWOKATOWY: * ser mascarpone – 250 g * ajerkoniak / adwokat – 200 ml * żelatyna – 4 płaskie łyżeczki * śmietana 36% – 400 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Biszkopty układamy jeden obok drugiego. MASA SEROWA: Wszystkie składniki(...)mieszamy kilka sekund – tylko do połączania składników. Zalewamy biszkopty, równamy. Pieczemy ok. 50 minut / 160C bez termoobiegu ( w razie potrzeby delikatnie wydłużamy czas pieczenia ). Wyciągamy, studzimy całkowicie. MUS ADWOKATOWY: Mascarpone mieszamy chwilę mikserem, potem łyżką łączymy z ajerkoniakiem, pomału, żeby masa nam się nie zważyła. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Do zimnej żelatyny dodajemy

Ostra na Słodko
Praliny z nadzieniem z masła orzechowego 151

deserem na domowej imprezie Sylwestrowej. Szczęśliwego Nowego Roku! Zdrowia, miłości, czułości i spełnienia marzeń! Składniki na 20 szt: 200 g masła orzechowego 100 g płatków kukurydzianych 2 łyżki serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) garść posiekanych orzechów (u mnie pistacje i orzechy włoskie) 200 g czekolady mlecznej Przygotowanie: Płatki kukurydziane drobno kruszymy- najlepiej umieścić(...)worku i zmiażdżyć wałkiem. W misce mieszamy ze sobą: masło orzechowe, mascarpone, cukier i ekstrakt z wanilii. Dodajemy pokruszone płatki kukurydziane, dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (około 20 szt), układamy je na talerzu i chowamy na przynajmniej pół godziny do zamrażalnika. Przed wyjęciem kulek z zamrażalnika rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, przygotowujemy wykałaczki

Smakowity Blog Kulinarny
Wiśniowa chmurka. 163

litrze gorącej wody, kiedy wystygnie dodajemy lekko rozmrożone maliny. Odstawiamy do czasu, aż zacznie tężeć. Składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietanki 30 % lub 36 % 500 ml serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny czubate 3 łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasto: Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na jasną, puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia(...)drugim. Krem: Żelatynę zalewamy 5 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Zalewamy gorącą wodą 2/3 szklanki i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. Zimną śmietankę, mascarpone oraz cukier puder przekładamy do miski miksujemy na sztywno. Dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, chwilę miksujemy. Do żelatyny można dodać odrobinę kremu i rozmieszać ją w niewielkim naczyniu i potem

To co lubię - gotuję i polecam
Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami 223

niezawodne połączenie smakowe. Polecam!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej pół szklanki orzechów włoskich Do ozdoby: połówki orzechów włoskich opcjonalnie wiśnie lub maliny (u mnie rozmrożone wiśnie) listki mięty do ozdoby kawa rozpuszczalna lub kakao do posypania(...)czystą ściereczkę) i przekładamy na niego bezę odwracając ją do góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę miksujemy wraz z serkiem mascarpone oraz kawą rozpuszczalną do momentu, aż otrzymamy gęsty i jednolity krem. Nie ma potrzeby dosładzać kremu, gdyż beza jest bardzo słodka *** *** Orzechy włoskie drobno siekamy i dodajemy do kremu *** *** Całość dokładnie

Blog z Apetytem
Piernikowy kopiec kreta 122

100g mlecznej czekolady 100ml mleka 2 jajka 150g cukru 250g mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do pierników 1/2-3/4 słoika konfitury śliwkowej 250g mascarpone 330g śmietanki 30% 2-3 łyżki cukru pudru Przygotowanie ciasta: Piekarnik nagrzewamy do 180C (z termoobiegiem). W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z 100g mlecznej czekolady. Studzimy. Jajka (żółtka razem(...)Składanie kopca kreta: Z wystudzonego ciasta odkrawamy górę, zostawiając ok 2 cm spodu ciasta. Odkrojone ciasto kruszymy w misce. Gorzką czekoladę tarkujemy na grubych oczkach tarki. Do miski wkładamy mascarpone, wlewamy śmietankę i dodajemy cukier puder. Ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy startą czekoladę. Spód ciasta smarujemy warstwą konfitury, na środek kładziemy ubitą śmietanę i formujemy półkole. Oblepiamy pokruszonym

CookYourself
Piernik z kremem kawowym 134

tyle, że wszystkie składniki "nie przegryzą" się ze sobą. Rozwałkowujemy na wielkość blaszki 23x33 cm i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Krem kawowy: 250 g mascarpone  500 ml śmietany kremówki 30%  1 łyżeczka kawy mielonej  1 łyżka kawy rozpuszczalnej  3 łyżki cukru pudru  1 łyżka żelatyny  1/4 szklanki wody(...)Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowy 100 g. czekolady mlecznej Mascarpone, kremówkę, puder, przekładamy do miski i ubijamy. Kawę rozpuszczalną i ziarnistą zaparzamy razem w 1/4 szklance wody. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i rozpuszczamy w gorącej kawie. Studzimy. Gdy będzie lekko ciepła wlewamy do śmietany i miksujemy razem.  Na ostudzony piernik wykładamy powidła, a na nie krem, polewamy

Cynamonowe szczęście
Tort piernikowo krówkowy cappuccino 144

przyprawy do piernika 1 łyżeczka płaska kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru muscovado   krem cappuccino: 80 g kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny płaskie 400 ml śmietany kremówki 30 %   przełożenie: 300 g kremu krówkowego nasączenie: 125 ml wina czerwonego 1 cytryna 50 ml wody dekoracja: pierniki, bezy, polewa czekoladowa(...)wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni na 40 minut. Po upieczeniu wyjmuje ciepły biszkopt z formy i układam do na desce górą do dołu.  Krem: Mascarpone, śmietanę, kawę przekładam do miski i ubijam mikserem.Nie dodaję cukru bo w kawie już trochę jest, a po drugie krem korówkowy jest bardzo słodki. Wykonanie: Biszkopt kroję na trzy blaty

wesoła kuchnia
Ciasto śnieżno czekoladowe bez pieczenia 143

pieczenia, takie ciasta lubimy. Bita śmietana z mascarpone, czekolada w kruchym spodzie i kwaskowe granaty lub w okresie letnim czerwone porzeczki.    Spód kruchy : kakaowe herbatniki 300 g masło lub margaryna 110 g 1 czekolada 100 g mleko 3-4 łyżki Nadzienie: śmietana 30 % 200 ml serek mascarpone ( lub z wiaderka ) 250 g 4 płaskie łyżeczki żelatyny woda gorąca

Smaczne moje
Śmietankowy sernik na ciasteczkowym spodzie z czekoladowym musem 146

tortownicę o wym 24 cm Ciasteczkowy spód: 25 dag kruchych ciastek użyłam Brześć 70 g roztopionego masła   Masa serowa: ½ kg mielonego twarogu z wiaderka używam Piątnica ½ kg serka mascarpone 5 jajek 1 budyń śmietankowy-40g 30 dag cukru 16 g cukru z wanilią   Czekoladowy mus: 10 dag gorzkiej czekolady 10 dag mlecznej czekolady 3 łyżki wody(...)płynnym masłem wyłożyć do   tortownicy wyłożonej pergaminem –samo dno, dobrze ugnieść i wygładzić łyżką. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Twaróg połączyć z serkiem mascarpone, wsypać cukier i cukier waniliowy oraz proszek budyniowy, krótko zmiksować tylko do połączenia, cały czas miksując na niskich obrotach wbijać stopniowo po jednym jajku. Aż masa będzie jednolita i gładka

Wanilia i Kardamon
Tort kokosowy 109

olejek migdałowy. Z tego pieczemy biszkopt w 180° ok. 35 minut ale to zależy od piekarnika. Krem kokosowy: 300ml śmietany 36% ubijamy na sztywno, do ubitej śmietany 1 serek mascarpone, 1 puszka masy kokosowej (lub można zrobić ją też samemu) Masa kokosowa zrobiona samemu: 1 opakowanie wiórek kokosowych + szklanka mleka + szklanka cukru lub mniej. Gotować to dopóki nie zgęstnieje(...)wolnym ogniu. Potem wystudzić i dodawać do ubitej śmietany z serkiem mascarpone. Poncz: Pół szklanki likieru kokosowego, 1/4 szklanki wody przegotowanej Dżem wiśniowy do przełożenia tylko dolnej warstwy. Autor przepisu: Żaneta Wątór Artykuł Tort kokosowy pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
NAJLEPSZE PRZEPISY NA SERNIKI- ZBIÓR PRZEPISÓW 123

przepis tutaj Pyszny, tradycyjny, delikatny sernik z brzoskwiniami na idealnym kruchym cieście.  Doskonały na co dzień i na święta. Wygląda cudownie a smakuje jeszcze lepiej. SERNIK Z SERKIEM MASCARPONE NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KONFITURĄ PORZECZKOWĄ I KRUSZONKĄ-  przepis tutaj Przepis na sernik z dodatkiem serka mascarpone na kruchym cieście z  konfiturą porzeczkową i kruszonką. Serniczek wyszedł rewelacyjny

Zrób to smacznie