Składniki : 1 kg sera twarogowego raz zmielonego (półtłusty) 8 jaj 1 serek mascarpone 1 czubata szklanka drobnego cukru 200 ml gęstej śmietany 18% 1 cytrynowy budyń (40g), plus łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie : Żółtka oddzielić od białek Do żółtek dodać cukier, zmiksować dokładnie Dodać budyń, śmietanę - zmiksować Dołożyć po łyżce zmielony ser oraz serek mascarpone- zmiksować Białka ubić na sztywną pianę
Proste Potrawyfrużelina malinowa: 300 g malin (świeżych lub mrożonych pół szklanki cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Składniki krem: 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g ciemnej czekolady – możesz użyć dowolnej czekolady z nowej kolekcji Auchan Dodatkowo: owoce do ozdobienia tortu – świeże maliny PRZYGOTOWANIE: TORT: do miski dodaj jaja(...)wodnej (na garnku z gotującą się wodą postaw miskę a w niej czekoladę, rozpuszczaj mieszając od czasu do czasu). Po rozpuszczeniu nieco przestudź czekoladę. Do miski dodaj śmietanę 26%, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Na koniec dodaj rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszaj. SKŁADANIE TORTU: Przekrój ciasto na dwa blaty. Na paterze
nietylkopasta.pljajek wielkość M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru muscovado krem jeżynowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 250 g jeżyn 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru muscovado polewa jeżynowa: 250 g jeżyn 2 łyżeczki żelatyny płaskie nasączenie: 125 ml wina czerwonego(...)wolnym ogniu aż będą miękkie. Przecieram przez sito. Dzielę na dwie części. Żelatynę namaczam w 30 ml wody zimnej i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję do musu jeżynowego. Mascarpone i śmietanę ubijam z cukrem. Na końcu dodaję lekko tężejący mus jeżynowy i mieszam mikserem. Wykonanie: Biszkopt kroję na trzy blaty ostrym nożem. Dolny nasączam smaruję 1/3 kremu. Nakładam obręcz
wesoła kuchniaprzygotować. Czego potrzebujemy aby zaskoczyć naszą rodzinę… Składniki Spód 250 g zmielonych ciemnych herbatników 150 g rozpuszczonego masła 50 g nutelli Masa serowo – czekoladowa 600 g serka mascarpone 200 g nutelli lub rozpuszczonej gorzkiej czekolady 50 g cukru pudru Dno tortownicy 18-20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na spód deseru wsypać do miseczki i dokładnie wymieszać(...)tortownicy i wylepić nim dno i boki. Gdyby masa wyszła zbyt sucha dodać więcej nutelli. Ugnieść dokładnie na dnie, najlepiej używając jakiegoś małego słoika lub szklanki. Połowę serka mascarpone zmiksować z czekoladą lub nutellą. Do drugiej części dodać cukier puder dokładnie wymieszać. Masy przełożyć do dwóch torebek strunowych. Róg torebki obciąć tak aby otwór miał około 1 cm. Można zamiast
gotuj ze mnącukru pudru 1 żółtko Szczypta soli Krem czekoladowy: 150ml słodkiej śmietanki 30% 1230g czekolady deserowej (60% kakao) Garść orzechów laskowych Krem z likierem "Słony karmel" 100g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50ml likieru "Słony karmel" Dodatkowo: maliny, mięta, złoty barwnik w proszku Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki(...)kilka orzechów laskowych. Pozostałym kremem smarujemy listki. Ja zrobiłam to przy pomocy sylikonowego pędzelka. Odstawiamy do lodówki by całkowicie stężały- zarówno babeczki jak i listki. Krem z likierem: Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, a następnie powoli dodajemy likier „Słony karmel”. Przekładamy do worka cukierniczego z ozdobna końcówką i wyciskamy po 3 rozetki na każdej tartaletce. Listki smarujemy złotym brokatem
Kuchnia w czekoladzieBiszkopt : 6 jajek, 6 łyżek cukru pudru, 2 łyżki kakao, 6 łyżek mąki pszennej tortowej, sól, krem : 2 białka, 150 g cukru, 500 g serka mascarpone, 2 łyżki rumu, 1/2 dużego mango, ewentualnie chilli w proszku lub nitki chilli Biszkopt : jajka lekko ubić, dodać cukier i ubić na sztywna masę. Mąkę wymieszać z kakao i dodać do masy jajecznej. Dokładnie(...)wody i wsypać 125 g cukru. Gotować, aż syrop osiągnie temperaturę 118 stopni. Małym strumieniem wlewać gorący syrop do ubijanych białek. Otrzymany krem beza odstawić do ostudzenia. Serek mascarpone lekko ubić/dokładnie rozmieszać. Połączyć z bezą lekko ubijając. Następnie dodać rum. Biszkopt rozwinąć. Na biszkopcie rozłożyć krem, zostawiając około 3 cm wolnego ciasta, wzdłuż dłuższego brzegu. Krem można posypać
królestwo garówsmaczny i zdrowy ;) Produkty na foremkę o średnicy 20cm: Spód: - 100gr orzechów włoskich - 60gr migdałów - 60gr masła orzechowego - 60gr masła min 82% tłuszczu masa serowa: - 440gr mascarpone - 330ml śmietanki 30% - 150gr malin, mogą być borówki lub jagody - 2 duże łyżki żelatyny - 6 dużych łyżek wrzątku - słodzidło do smaku, u mnie 4 duże łyżki Erytrytolu Sposób wykonania(...)połączenia składników. Masę orzechową wykładamy na blaszkę i formujemy spód, wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, mieszamy aż nie będzie żadnych grudek, śmietankę ubijamy, do ubitej dodajemy porcjami mascarpone, mieszamy krótko aby się masło nie zrobiło, dodajemy Erytrytol i powoli wlewamy zimną, rozpuszczoną żelatynę, mieszamy tylko do połączenia składników, można jeszcze mikserem. Dodajemy maliny i mieszamy już łyżką, wykładamy
Wypieki Reneprzepyszny. Godny polecenia i idealny na każdą okazję Składniki: Spód: 250 g herbatników 90 g masła Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam gotowego w wiaderku) 250 g serka mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 4 duże jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru (proszek) Galaretka z malinami: 3 galaretki malinowe 1300 ml wody 250 g malin 250 g borówek amerykańskich(...)wsypać na dno blaszki (około 22 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie ugnieść, wyrównać i wstawić do lodówki. Masa serowa: Do miski przełożyć twaróg i mascarpone. Dodać jajka, cukier puder i budyń. Zmiksować tylko do połączenia składników, nie dłużej. Gotową masę wylać na schłodzony spód i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 150°C przez 60 minut
Oryginalny smaksię podczas rodzinnych spotkań. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO LION BEZ PIECZENIA Składniki: Spód: 400 g herbatników 440 g masy kajmakowej Masa z batonikami: 500 g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremowej 30 % 4 łyżki cukru pudru 3 batony lion Masa śmietanowa: 500 g śmietany kremowej 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan(...)mlecznej Wykonanie: Dno blaszki (wymiary 24×33) wykładamy herbatnikami, smarujemy masą kajmakową, przykrywamy warstwą herbatników. Śmietanę 30 % ubijamy razem z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek mascarpone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Batony siekamy na drobną kostkę i dodajemy do masy, delikatnie mieszając. Wykładamy powstałą masę na herbatniki. Przykrywamy warstwą herbatników. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem pudrem
Przepiski.plłyżeczki proszku do pieczenia Składniki mokre pół szklanki mleka 1/4 szklanki kefiru 1 jajko Krem 100 ml. słodkiej śmietanki 30% pól opakowania śmietan fix 2 kopiaste łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru pół dużego banana dodatkowo 1 mały banan 5 kostek czekolady W jednej misce wymieszaj składniki suche w drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre. Dodaj składniki mokre(...)delikatnie ścinamy wierzch babeczek i wydrążamy środek miejsce na krem i banana. Odcięte części kruszymy drobniutko. Śmietankę ubijamy z pudrem i śmietan fiksem gdy zacznie gęstnieć dodajemy serek mascarpone. Połowę banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu. Czekoladę siekamy lub ścieramy na dużych oczkach tarki dodajemy do kremu, całość mieszamy. Małego banana kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy
Andzia PichciSkładniki ( na 6 porcji ) - paczka biszkoptów ( najlepiej podłużnych ) - 3/4 szklanki mocnej, świeżo zaparzonej kawy - 1/4 szklanki likieru ( ja użyłam czekoladowego ) - 6 żóltek - 1/4 szklanki cukru - 500 gram serka mascarpone - 1-2 łyżki prawdziwego kakao do posypania Wykonanie Ostudzoną kawę przelewam do głębokiego talerza, dodaję do niej likier, mieszam. Żółtka miksuję z cukrem na puszystą masę. Do masy dodaję(...)stopniowo serek mascarpone i delikatnie mieszam do połączenia składników, aż powstanie gładka masa. Biszkopty dzielę na połówki i każdą połówkę osobno moczę chwilkę w mieszance kawy z likierem. Na spód pucharków wykładam warstwę biszkoptów, na biszkopty nakładam połowę kremu serowo jajecznego, posypuję kakao. Nakładam kolejną warstwę nasączonych biszkoptów, na biszkopty resztę kremu, wierzch posypuję kakao. Desery wstawiam do lodówki
Kuchnia z widokiem na ogródMakaron z mascarpone i wędzonym łososiem to szybki, sycący i bardzo smaczny obiad – doskonały na chłodne jesienne dni. Doskonale znam to uczucie gdy wpadam po pracy do domu, zmarznięta i zmęczona, a przede wszystkim głodna, marząc o ciepłym posiłku. Ale nie chcę teraz stać w kuchni przez godzinę, chcę mieć szybki obiad. Gotuję dowolny […] Artykuł Makaron z mascarpone
Thermomaniacukru, 1 łyżka śmietany 18%, 30 g budyniu bananowego bez cukru, 2 jajka, 2 dojrzałe banany. Masa śmietanowa: 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%, 200 g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru. Dodatkowo do dekoracji: plasterki banana, orzechy pekan, wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki na spód, włożyć do malaksera i zmiksować na mokry piasek. Najpierw lepiej dodać mniej masła(...)godzinę. Po tym czasie ciasto całkowicie wystudzić, w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Zimną śmietanę kremówkę zmiksować. Gdy będzie już dosyć gęsta, dodać cukier puder oraz po łyżce serka mascarpone, aż do wykorzystania całości. Miksować do momentu, aż masa będzie gęsta i bez grudek. Przygotowaną masę śmietanową wyłożyć na tartę za pomocą rękawa cukierniczego (fot.3) lub woreczka foliowego
Świat Ciastabeza: 1 szklanka białek / 6 białek od dużych jaj/ 300 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej krem kawowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej dekoracja: kakao płatki migdałowe i orzechy brazylijskie prażone 2 cukierki trufle Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę(...)piekę 20 minut. Zmniejszam na 120 stopni i piekę jeszcze godzinę.Po wyłączeniu piekarnika otwieram drzwiczki i suszę bezy przy uchylonych. Bezy piekę dzień wcześniej. Krem: Śmietanę kremówkę i mascarpone przekładam do miski, dodaję kawę i ubijam mikserem na sztywno. Białą bezę smaruję połową kremu, układam beze kawową, smaruję drugą połową kremu. Posypuję kakao, dekoruję orzechami, migdałami, pokrojonymi truflami
wesoła kuchniamoja ulubiona i najczęściej wybierana w sezonie jesiennym. Z dyni do tej pory głównie przygotowywałam wytrawne potrawy, teraz przyszła pora na ciasto dyniowe z pysznym kremem na bazie serka mascarpone. Ciasto Artykuł Ciasto dyniowe z mascarpone pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!