rozm. L (w temperaturze pokojowej) 70 g drobnego cukru do wypieków 100 g mąki pszennej tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia czerwony barwnik spożywczy Krem śmietanowy: 500 g serka mascarpone (zimnego) 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej) 1 cukier waniliowy (16 g) 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fix Przygotować papier do pieczenia o wymiarach(...)wystudzenia. Kiedy już biszkopt będzie zimny, za pomocą foremki w kształcie serduszka o wysokości 4 cm, wycinać z niego maksymalną ilość serduszek i odkładać na bok (fot.8) . Serek mascarpone, śmietankę, cukier waniliowy i cukier puder umieścić w misce i ubić na gęsty, puszysty krem. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy. Z tak uzyskanej masy śmietanowej odłożyć 3-4 łyżki
Świat Ciastałyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 5 jajek 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka sody Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 20 dag miękkiego masła 20 dag serka mascarpone 40 dag nutelli 25 dag suszonych śliwek 150 ml rumu Poncz: 100 ml zaparzonej kawy rozpuszczalnej 3 łyżki rumu Dodatkowo: 4 pełne łyżki powideł śliwkowych Polewa(...)pokroić na kawałki, włożyć do miseczki zalać rumem i odstawić na minimum 3 godziny aby wchłonęły całkowicie alkohol. Miękkie masło krótko utrzeć mikserem na puch, dodać zimny serek mascarpone z lodówki oraz nutellę, zmiksować tylko do połączenia. następnie do masy dodać śliwki w alkoholu i delikatnie ręcznie wymieszać łyżką. Poncz: Zimny napar kawowy wymieszać z rumem. Przełożenie: Jeden
Wanilia i Kardamonchłodzenie Składniki biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru (najlepiej drobnego cukru do wypieków) 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli Składniki krem: 600 g śmietany 36% 750 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 szklanka mocnej czarnej kawy 70-80 ml likieru amaretto kilka łyżek kakao opcjonalnie trochę gorzkiej czekolady do posypania na górze PRZYGOTOWANIE: Piekarnik rozgrzej(...)kawę i dodaj do niej amaretto. Jeśli zapytacie mnie jaką kawę należy użyć, raczej wykluczyłabym kawę rozpuszczalną, moim zdaniem najlepsza będzie mocna kawa z ekspresu. Do miski dodaj śmietanę, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Kremu będzie dość dużo, ale tyle potrzebujesz do przełożenia i udekorowania tortu. Biszkopt przekrój na 3 mniej więcej
nietylkopasta.plpieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Przełożenie: 3-4 gruszki 1 laska wanilii 1/2 litra śmietany 30% 250 serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Gruszki obieramy kroimy w kostkę (ok 1x1 cm) przekładamy do garnka, dodajemy szklankę wody i ziarenka wanilii, gotujemy ok 10 minut by gruszka zmiękła. Zimną śmietanę(...)mascarpone umieszczamy w misie miksera, dodajemy cukier puder i ubijamy na najwyższych obrotach aż uzyskamy gęsty krem. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy. Biszkopt przekrawamy na 3 równe części i nasączamy sokiem pozostałym z gotowania gruszek. Na pierwszym blacie smarujemy cienką warstwę kremu i wykładamy równą warstwę gruszek, które przykrywamy kremem. Na krem kładziemy drugi blat biszkoptu i znów cienka warstwa kremu
Cynamonowe szczęściełyżki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 1/2 litra mleka) 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Krem krówkowy: 250 g serka mascarpone 1 łyżka ciemnego kakao (bez cukru) 1 puszka (460 g) masy kajmakowej o smaku krówkowym (lub innym) Wierzch: 400 ml słodkiej śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru(...)budyń i zacznie się bąblić. Rondelek zdjąć z ognia i jeszcze gorący budyń przełożyć na herbatniki. Równomiernie rozprowadzić. Następnie na budyniu ułożyć warstwę krakersów. Ciasto odłożyć do wystygnięcia. Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać kakao i masę kajmakową. Całość wymieszać mikserem na niskich obrotach do połączenia składników. Krem krówkowy wyłożyć na ostudzone ciasto. Wyrównać i przykryć kolejną warstwą krakersów. Słodką
Danka Pichcitrufle możecie zapakować w piękne dekoracyjne pudełko i podarować komuś bliskiemu pod choinkę Ot taki prezent od serca ! Składniki: – 125 g gorzkiej czekolady min. 80% – 125 g serka mascarpone – 50 ml likieru baileys – kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpielo wodnej i ostudzić. Dodać likier i serek mascarpone . Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 4 h aż masa
I LOVE LIFESposób przygotowania: Makaron ugotuj, drobno pokrojony boczek podsmaż na patelni, dodaj cebuli i wszystko duś na koniec dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę. W miedzyczasie do miski daj jajka i mascarpone. Ubij mikserem. Jakby było za gęste to dodaj smietanki 30%. Jak sie boczuś wytopi i cebulka zeszkli dodaj ugotowany makaron i zalej jajkami z serem. Nie gotuj tylko podgrzej żeby(...)był sosik. Autor przepisu: Sylwia Dumańska Artykuł Carbonara z sosem z mascarpone pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisymąki kokosowej PS możesz użyć jasnych lub ciemnych ciasteczek. Jeśli użyjesz jasnych, a chcesz uzyskać ciemny spód – dodaj 2 łyżki kakao. Składniki na masę serową 250 g serka mascarpone 250 g twarogu 3 razy zmielonego 400 g mleczka kokosowego 200 g wiórek kokosowych 150 g cukru pudru 1/3 szklanki wody 3 łyżki żelatyny Składniki na polewę 100 g czekolady(...)wsypuję 150 g cukru pudru i całość mieszam za pomocą łyżki. Masę kokosową odstawiam do ostudzenia. Wiórki kokosowe W dużej misce umieszczam składniki w temperaturze pokojowej: 250 g serka mascarpone, 250 g twarogu 3 razy zmielonego. Wlewam ostudzoną masę kokosową i za pomocą miksera „uzbrojonego” w końcówki do ubijania białek, mieszam do czasu uzyskania jednolitej masy. Masa kokosowa
Ania gotujebyło grudek. Odstawić ciasto na 30 min a w tym czasie można zrobić farsz. Nadzienie serowo-budyniowe: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego 250 g serka mascarpone cukier do smaku 0,5 l mleka rodzynki Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu i dodać cukier. Serek mascarpone połączyć z ugotowanym ostudzonym budyniem i cukrem waniliowym Na końcu dodać wcześniej
Wasze Przepisymasło 250 ml wody 5 jajek szczypta soli kruszonka: 40 g miękkiego masła 40 g brązowego cukru 40 g mąki pszennej krem: 80 g pistacji niesolonych 250 g mascarpone łyżka cukru pudru trzcinowego dodatkowo: 20 łyżeczek marmolady z cytryn (lub pomarańczy) Przygotowujemy skorupkę na ptysie. Masło miksujemy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Gotową rozkładamy między dwoma arkuszami(...)papieru do pieczenia i rozwałkowujemy bardzo cienko (ok 1 mm). Wkładamy do zamrażarki. Przygotowujemy krem. Pistacje miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier puder oraz mascarpone i miksujemy jeszcze raz, aż powstanie puszysty krem. Przekładamy go do worka cukierniczego i odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy ciasto na ptysie. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia
Mienta blogsokiem pomarańczowym. Deser prosty i szybki do przygotowania. Najlepiej smakuje podany mocno schłodzony. Składniki na 4 porcje: 100 g biszkoptów 1 opakowanie śmietany 30% (200 ml) 1 opakowanie serka mascarpone (250 ml) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki gorzkiego kakao 3-4 pomarańcze Schłodzoną śmietanę 30% ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone, cukier puder i gorzkie
Ugotowaćbezy : białka z 4 jajek, 70 g cukru, 230 g cukru pudru, 30 g mąki pszennej, garść płatków migdałów, krem : 200 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki, 2 – 3 łyżeczki świeżo zmielonej kawy, 3 – 4 łyżki cukru, 6 g żelatyny, Bezy : białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Następnie wsypać(...)cukier, zamieszać. Miseczkę wstawić do garnka z gorącą wodą i podgrzewać aż do rozpuszczenia żelatyny. Nie dopuścić do zagotowania. Pozostałe 200 ml śmietany ubić, dodać do niej rozmieszany ser mascarpone a następnie dodać śmietanę z żelatyną. Dokładnie wymieszać. Odstawić na kilku minut aby masa zaczęła lekko tężeć. Na blacie bez migdałów ułożyć krem, przykryć bezą z migdałami i odstawić
królestwo garówziemiaczanej) • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć) • 2/3 szklanki cukru • szczypta soli Masa kokosowa: • 500 ml śmietany kremówki 30% • 125 g serka mascarpone • 1 śmietan-fix • ½ puszki masy kokosowej Nasączenie : • 100 ml likieru kokosowego • 50 ml wody Dodatkowo: • wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania(...)wystudzeniu przekroić na 2 blaty, ale dopiero tuż przed przełożeniem kremem. 9. Przygotować krem: dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać ze śmietan-fixem. Zmiksować do lekkiego zgęstnienia śmietany. 10. Dodać mascarpone. Zmiksować na gładki krem. Uważać, żeby nie przebić śmietany, bo powstanie masło. 11. Do masy śmietanowej dodać połowę puszki masy kokosowej. Dokładnie wymieszać. Odłożyć 3 pełne łyżki na wierzch. 12. Składniki
W mojej kuchnipierwszego kęsa. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto kinder bueno bez pieczenia , które z pewnością zachęci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA CIASTO KINDER BUENO Składniki: 250 g serka mascarpone 2 szklanki mleka w proszku 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200 g masy krówkowej o orzechowym smaku 350 g herbatników 100 g czekolady mlecznej(...)Ciągle mieszamy, aż grudki z mleka w proszku się całkowicie rozpuszczą. Podgrzewamy do momentu, aż powstanie nam gęsta masa. Gotową masę zdejmujemy z palnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy do niego partiami ostygniętą masę, dokładnie mieszając. 200 ml śmietanki kremówki ubijamy na sztywną piane, następnie stopniowo dodajemy do niej mleczny krem, ciągle miksując. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Przepiski.plsię popularnością wśród mojej rodziny i przyjaciół, więc dzielę się nim również z Wami :) Składniki: * 200 g masła * 200 g cukru * 6 jajek * 90 ml mleka * 250 g serka mascarpone * 500 g mąki pszennej * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * kilka kropel aromatu migdałowego Wykonanie: Masło utrzeć mikserem razem z cukrem i cukrem waniliowym(...)Następnie wbić całe jajka, wymieszać. Wlać mleko, dodać serek mascarpone i aromat migdałowy, wymieszać mikserem. na końcu wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać do połączenia składników. Formę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około 1 godziny. Po upieczeniu babkę wystudzić. Polewa
Zrób to smacznie